Mysle ze smutkiem, ze neistety za lat pare taki Green day bedzie uwazany z wogle podwaliny punka i prawdziwych buntownikow w swiecie komercji...
widzisz, tak właśnie się znasz na punkrocku. Green Day kładł podwaliny pod kalifornijski punk, jeszcze wtedy kiedy Ty nie miałeś pojęcia o tej muzyce. A to, że potem postanowili zarobić na swojej muzyce i nagrywać tkliwe piosenki dla nastolatków, to inna sprawa.
Mam takie zdanie na ten temat. Mam lat 17 i anarchistką jestem, owszem. Punkuje sobie już jakoś od 13-stki i (z całym szacunkiem, ale niestety, muszę zawieść tych kilkuletnich punkowcow, ktorzy najprawdopodobniej będą mnie nazywali pozerką i kinderpunkiem, ale coz ...-.-) dla mnie liczy się zabawa i to co ja sobie wymarzze/wymyśle/powiem. Wszystko Robie tak, jak mi się podoba, żeby mi było dobrze. Powiem tak, noszę sobie glany z czerwonymi sznurowkami, spodnie w kratke, agrafki i to na co mam ochotę - anarchę rownież, (o w morde, ale ze mnie pozer... -_-'). Tyle że moje poglądy tego dotyczą. Kuźwa, możecie mi powiedzieć na kogo wy teraz nie będziecie najeżdżać że jest pozerem.?! Znam "kinderpunkow" i oni na serio działają na nerwy. Ale nie musicie każdego atakować, jeżeli przedwszystkim nie znacie jego POGLĄDÓW ! Bo to one są podstawą całego tego gowna. Najeżdżajcie na osoby, ktore się spyta na czym ich punk polega, a one nie wiedzą co powiedzieć -.-
Za ubior to możecie się czepiać tych, dla ktrych punk jest sposobem modnego wyglądu,a nie tych, dla ktorych punk, ubrania i poglądy związane z nim, stanowią jakiś symbol. -.-
_________________ Bierz woreczek i słoiczek i idziemy naćpać się.
Ja słucham tylko muzy pankowej. A z tru panków się śmieje i uważam, że są niepoważni.
A już najbardziej mnie wku*wia jak idę poznańskim deptakiem i podchodzą takie brudasy i chcą wyłudzić jakieś grosze na jabola.
Dlatego Heroine, przestań się w to bawić zanim zjebiesz sobie przyszłość.
Przejrzałem z grubsza ten temat. Punki kojarzą mi się z ludźmi któzy na Przystanku Woodstock prosi ciągle o jedzenie/piwo/pieniądze. Zauważcie że pierwsi punkowcy nie nosili irokezów, wystraczy obejrzeć jakikolwiek film o SexPistols. Co do anarchi, kiedyś wierzyłem że może to wyjść teraz uważam że to bez sensu bo przykład dali hipisi, zakładając komuny. Miałobyć pięknie a wyszedł syf, bród i ubóstwo. Brudni, głodni i chorzy ludzie oraz wałęsające się zaniedbane dzieci( por. "Hipisi. W poszukiwnaiu ziemi obiecanej"). Ostatnio ogladałem film o Rozbracie( Squot w Poznaniu), tam ciągle mają problemy jak nie z władzami to ze skinami któzy atakują ludzi.
Od pewnego czasu zalogowałem się na punk forum. Myślałem że punki są ludźmi otwartymi. A tu każdy mój post odbiegający od ogólnych przyjętych norm punkowskich jest czymś zwalczanym i wyśmiewanym.
A na koniec coś o mnie. Lubię muzykę punk, zwłaszcza polską i mało znaną. Uważam że to słuszne że punki walczą o prawo ludzi, zwierząt, ekologię itp. Poznaje ideologię punk za pomocą punk forum i fanzina "Pasażer"( Polecam, zwłaszcza to drugie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum