Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2009-12-06, 19:59
Sex Pistols
Autor Wiadomość
Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-11-25, 22:39   

Moth napisał/a:
jak grało Ramones czy The Clash to w/w panowie w pieluchy robili... :)

No chyba jednak nie, The Clash zaczęło grać w 76, Sex Pistols już wtedy grali ;) Czy może była to jakaś przenośnia, Twoje słowa... :)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-11-25, 22:51   

Nie, faktycznie, machnąłem się. Byłem przekonany, że Pistolsi grali później. Być może to przez tę reaktywację w... 96 roku ?
Cóż, mój błąd.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-11-26, 16:55   

szczerze mówiąc nie znam ich całej twórczości (a naszywkę sexpistolsową nosze :shock: ), bo jakoś specjalnie nie jarają mnie, ale posłuchać ich mogę ;-)

:121:

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-12-02, 19:04   

Sex Pistols to grupa , która potrafi wstrząsnąć człowiekiem , myślami oraz całym duchem a jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu to ma wała
Ostatnio zmieniony przez Agrafka 2007-12-08, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  

TORA 
Nobody's Doll

Wysłany: 2007-12-06, 18:05   

rotten to mega inteligentny koleś o przenikliwym spojrzeniu i totalnie wyluzowanym podejściu do wszystkiego - mój człowiek :12:

fanom pistolsów polecam projekt Lydona - Public Image Limited. zakręcona muzyka, ale swoj urok ma.

Sex Pistols - klasa sama w sobie.

natural babe killer
katastrophy wife

prowler

Wysłany: 2007-12-27, 12:56   

Moth napisał/a:
jak grało Ramones czy The Clash to w/w panowie w pieluchy robili... :)

Tak... Zwłaszcza że Pistolsi spotkali się z Ramones na ich koncercie w Londynie, a Clash wydali swój debiut później niż miało miejsce wydanie debiutu Sex Pistols...

mrowka_eliza napisał/a:
szczerze mówiąc nie znam ich całej twórczości (a naszywkę sexpistolsową nosze :shock: ),

To po pierwsze gratulacjie, bo nie licząc pojedyńczych kawałków, to ich dyskografia składa się z jednego albumu który zawiera 12 utworów....
A po drugie jak nazwać noszenie naszywki zespołu którego się nie zna za bardzo ani specjalnie nie lubi? Chyba pozerstwo.

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-12-27, 17:34   

prowler napisał/a:
To po pierwsze gratulacje, bo nie licząc pojedynczych kawałków, to ich dyskografia składa się z jednego albumu który zawiera 12 utworów....

to raczej chodzi o to że np. załączysz mi piosenkę a ja Ci nie powiem jaki jest jej tytuł ale po głosie rozpoznam ;p

prowler napisał/a:
A po drugie jak nazwać noszenie naszywki zespołu którego się nie zna za bardzo ani specjalnie nie lubi? Chyba pozerstwo.

ja bym sie pokusiła o stwierdzenie "lanser" :roll: ( nie pisałam ze ich nie lubie ;p a dczepiłam do plecaku bo dostałam od koleżanki na urodziny ;-) )

:121:
Ostatnio zmieniony przez mrowka_eliza 2007-12-27, 18:39, w całości zmieniany 1 raz  

lzp 
lzp

Wysłany: 2007-12-27, 18:10   

"Podczas srebrnego jubileuszu królowej Elżbiety II zespół wydał piosenkę o tym samym tytule, co hymn Wielkiej Brytanii: God Save the Queen. Zamierzał odtworzyć ją na statku na Tamizie, przepływając przed Pałacem Westminsterskim, jednak do tego nie doszło, ponieważ zespół został aresztowany przez policję. W refrenie piosenki powtarzana jest fraza No future for me, no future for you (Nie ma przyszłości dla mnie, nie ma przyszłości dla ciebie).
Wokalista grupy i autor tekstu, Johnny Rotten, zapytany w dwadzieścia lat później w telewizyjnym wywiadzie, którego udzielał w swojej luksusowej rezydencji, jak należy interpretować jego tekst wobec luksusu, jakim się otacza, odpowiedział, że jego słowa zostały źle zinterpretowane. Twierdził, że chodziło mu o to, że tej przyszłości nie będzie, jeśli zainteresowany nie weźmie jej w swoje ręce."
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

guziec 
Bite me.

Wysłany: 2007-12-30, 17:37   

lubie sex pistols tylko szkoda że nigdy nie mogę odróżnić jednej piosenki od drugiej. :lol:

Marianne 

Wysłany: 2008-01-01, 17:31   

Sex pistols... no tak. Uwielbiam totalnie ich muzyke. A ta ich energia na scenie, cos wspanialego<respekt> Jednak mam miszane uczucia co do ich reaktywacj. Jesli sie nie myle, byl kiedys konlikt Rotten vs menadżer. Szlo o mamone, zreszta nie tylko. Bo jesli nie wiadomoo co chdzi to chodzi o pieniadze. No wlasnie. Wiec co sie stalo ze starym dobrym Rottenem? Czy zapomniał o idei punku? No bo jakie przesłanie niosą teraz SP? Mimo wszytsko, szanuje ich za rewolucje, a przede wszytskim za muzyke ktora stworzyli.

Btw. ktos tu ciocie Wiki zacytowal. Ja mam dystans do tego typu artykłow, nie wierze we wszytsko co przeczytam ;]

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-01-01, 19:26   

Marianne napisał/a:

Btw. ktos tu ciocie Wiki zacytowal. Ja mam dystans do tego typu artykłow, nie wierze we wszytsko co przeczytam ;]

No niestety mówił też o tym Kaczkowski w "Trójce". .
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

Marianne 

Wysłany: 2008-01-01, 20:12   

To niexle potrafisz zacytowac kogos z pamieci.. o_O Slowo w slowo :>

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-01-01, 21:00   

Marianne napisał/a:
To niexle potrafisz zacytowac kogos z pamieci.. o_O Slowo w slowo :>

Wycinek faktycznie z Wiki (zaznaczone w cudzysłowie). Nie mam potrzeby cytować Kaczkowskiego dosłownie, bo i nie potrafię teo zrobić, ale właśnie apropos dnia z SeX Pistols w "Trójce" była o tym mowa.

Mam prawo, do innego zdania niż Ty (chodź osobiście cenię muzykę SeX Pistols), ale złośliwości od początku roku...???

Marianne 

Wysłany: 2008-01-01, 21:18   

To nie jest najgorsze, pomysl ze tak bedzie przez caly rok :D Nie no zartuje sobie <smile> To dobrze, ze masz odmienne zdanie, chwała Ci za to ;]

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-01-01, 22:08   

Marianne napisał/a:
To nie jest najgorsze, pomysl ze tak bedzie przez caly rok :D

Jeśli te złośliwości tylko od Ciebie to wchodzę :roll:

Cytat:
To dobrze, ze masz odmienne zdanie, chwała Ci za to ;

I Tobie również że potrafisz to uszanować.

Odpowiedz do tematu