Nie widziałem nigdzie tematu o tej legendzie ( jesli gdzięs był to dajcie znać). Uwielbiam ich. Jedna z moich ulubionych kapel. Chociasz gdyby grali w dzisiejszych czasach nie zyskali by takiej sławy moim zdaniem Ale co jak co zaliczam ich do grona swoich ulubionych kapel, jestem ciekawy waszego zdania o nich. I co myśłicie na temat Sid'a ?
Pistolsi rox, grali konkretnie, z kopem. Nie znam ich całej dyskografi, ale kawałki takie jak "God save the queen" który chyba jest jednym z najbardziej kontrowersyjnych kawalkow na wyspach Brytyjskich zasługują na miano legendy. Są błędnie uważani za pierwszą kapele punkową a to nie prawda bo pierwsi byli The Ramones. Co do Pistolsów, to hehe jedna z bardziej przekrętowych kapel jakie powstały, zarobili kupe kasy na rozpadzie i wzowieniu kapeli... :) Grają dobrze ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Uwielbiam! Klasyka przecież. Chłopaki wiedzieli co chcą grać,mieli swój styl, i chcieli jeszcze zarobić na muzyce na której ciężko zarobić. Dobrze skomponowane 4 akordy dają w tym wypadku fajny efekt. I są dowodem na to że aby grać wcale nie trzeba umieć grać ani śpiewać.
Nie przepadam za bardzo za nimi, jeśli już mówimy o starszych kapelach punkowych to wspomniane Ramones, ale mam kilka ważniejszych mi się wydaje utworów Sex Pistols i tyle mi wystarczy by sobie coś tam posłuchać i "zrefleksować" się nad tym
UWIELBIAM!!! Pozytywni jebnięci ludzie czyli tacy jakich najbardziej lubie
To legenda! Grali tak krótko a są jednym z najbardziej znanych kapel punkowych. Uwielbiam Sida bo był zajebistym człowiekiem i szkoda ze to wszystko się tak skonczyło!
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Mało wiem o kapeli i nie słucham punku, ale "God save the Queen" też zrobiło na mnie nie małe wrazenie
Może dlatego mi się lekko podobało, bo był w THUG2 :)
Noooo woooodzu!
To wymiatasz, bo jak można nie znać ani jednej płyty jakiegoś zespołu i wypowiadać się na jego temat?!? Jeżeli wysłuchałeś kiedyś albumu "Never Mind The Bollocks Heres The Sex Pistols" - to znasz całą dyskografię. Mimo, że jakiś czas temu ktoś zebrał live'y pistolsów i wydał płytę, opublikowano kolejny film (Wściekłość i brud) to dyskografia SP składa się z jednego albumu, oni nawet nie wydali singla.
Uwielbiam ich. John Beverly (Sid Vicious) i John Lydon (Rotten) są dla mnie bogami rocka.
Wredny , czytaj dokładniej , YodaM napisał że nie zna CAŁEJ anie że niezna ani jednej płyty , bogami rocka ? hmmmmmmm bogami rocka jak dla mnie są Slash i Axl Rose ale jak kto woli , Vicious i Rotten to prędzej dziadkowie punk'a
_________________ Jestem wredny i zmęczony.
Sikam napalmem i jem drut kolczasty.
Wredny , czytaj dokładniej , YodaM napisał że nie zna CAŁEJ anie że niezna ani jednej płyty , bogami rocka ? hmmmmmmm bogami rocka jak dla mnie są Slash i Axl Rose ale jak kto woli , Vicious i Rotten to prędzej dziadkowie punk'a
Są chwile, że doskonale rozumiem dążenie nauczycieli i nacisk na czytanie ze zrozumieniem. To Ty czytaj dokładniej, a może zrozumiesz, że Sex Pistols wydali uwaga: Jeden Album, Album, Sztuk Jeden.
Co do Axl'a i jego obrazu, to...cóż każdy ma swoje zdanie.
Trochę ich jest, składanek też. Sama mam dwie koncertówki. Kiedyś bardzo mnie ekscytowali, dzisiaj wolę jednak Public Image Ltd. (zwłaszcza płyty Second Edition i Flowers of Romance). Zupełnie za to nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak czczą Viciousa. Przecież on nawet na płycie nie grał!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum