Alanis Morissette jest niewątpliwie jedną z najciekawszych artystek na żeńskiej scenie rocka. Jak powiedział pewien dziennikarz: "Ta pani powinna dostać mistrzostwo świata w łączeniu popu i rocka". Choć "ta pani" skończyła 33 lata, wciąż jest dla wszystkich spontaniczną, uśmiechniętą, żywiołową dziewczyną, o niewyczerpanych pokładach energii.
Lubicie Alanis? Za co? Macie jakieś ulubione piosenki / teledyski? Kiedy pierwszy raz zetknęliście się z jej twórczością? Może chcecie się podzielić jakimiś swoimi przemyśleniami, dotyczęcymi Alanis i jej muzyki? Zapraszam do dyskusji.
Lubie ją. Jest dla mnie pierwszą artystką dzięki której słucham rocka. Tytułów nie pamiętam, bo okres kiedy jej słychałem jak tylko mogłem przypadał na lata 90-te a to jakiś czas temu było już. Pamiętam teledysk, gdzie w zime jechała samochodem... jakiś dziwny był, ale nie pamietam czamu. Ogólnie pozytywna pani ze świetnym głosem i klimatycznymi kawałkami. :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Pamiętam teledysk, gdzie w zime jechała samochodem...
Ironic, chyba jej najbardziej znany, z teledysków tylko ten widziałem chyba że nie pamietam, ale kilka utworów jej mam, nie wszystkie mi sie podobają, ale ogólnie podoba mi sie zarówno wokalnie jak i z wyglądu (choc trochę starsza)
Oj, Alanis :) bardzo ją lubie, piosenka `Ironic` wymiata :P.. lubię sobie czasem posłuchać jako urozmaicenia `Princess Familiar` jest strasznie fajna xD Alanis bosko śpiewa, te schody .. [hehe, chodzi o to jak czysto idzie do góry i schodzi stopniowo w dół w tej piosence], `Crazy`, `Thank U` [to jest już fantastyczna piosenka razem z tekstem!]. muzyka Alanis jest przyjemna lekka, bardzo podoba mi się jej barwa głosu, no i fakt faktem - takiego poprocka chce się słuchać No i Alanis stała się wzorem dla Avril Lavinge, nie wiem czy ktoś wie :D.. chyba jakąś piosenke razem nagrywały..
Właściwie znam tylko płytę "Jagged little pill", a resztę tylko z radia i teledysków. Z panią Morissette poznałam się dawno, to już 10 lat.. Zdecydowanie najbardziej lubię "Head over feet", nie sposób przy tym utworze nie śpiewać.
Przede wszystkim cenię Alanis Morissette za jej naturalność. Nie robi z siebie gwiazdy, nie szokuje na siłę, podąża swoją muzyczną dróżką i nie błądzi
Ale żeby nie przesłodzić przyznam, że czasami przynudza...
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum