Alter Bridge - amerykański zespół rockowy założony w 2003 r. przez Marka Tramontiego(gitara) i Scotta Philipsa (bębny) ex muzyków Creed. W roku 2004 do zespołu dołaczyli Brain Marshall (bas) również były członek Creed oraz Mayles Kennedy (wokal) ex Mayfield Four. Zespół zadebiutował krążkiem "One Days Remains" w roku 2004, płyta rozeszła się w dużym nakładzie i zyskała uznanie fanów
Za swojej strony bardzo polecam, świetny zespół ... radze również przesłuchać wcześniejsze dokonania muzyków z Alter Bridge to znaczy Creed, oraz Mayfield Four ...
Prosze, nasi forumowicze wyróżniani są na wszelkie możliwe sposoby
Jesli rzecz tyczy sie kapeli, sciagne ich muze i poslucham.. polec mi jakies numery na poczatek.. tak bym sie nie zrazil trafiajac na jakis bardziej ambitny kawalek
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Creed był spoko tak, ale szpanerem był Stapp myślał, że jest bogiem i mega gwiazdą dlatego sie rozpadł, bo Tremonti już nie mógł na to patrzeć, a co Tremonti pokazuje że umie świetnie grać gitarze i co to jest szpan, poprostu to czuje ...
Ja znam ten zespół dosyć długo, mają pare lepszych pare gorszych kawałkow, jak to zawsze bywa :) Miałem nawet takie dni, że często słuchałem tego zespołu, ale nigdy nie ceniłem ich za bardzo tak jak np. Pearl Jam czy podobne kapele.
Alter Bridge wymiata!
Mnie wciągnęła piosenka "in loving memory", która jest jedną z moich ulubionych.
Powiem szczerze, że moim uszom nie trzeba nic więcej oprócz ich piosenek ^^
Jeeezu! Creed był 100 razy lepszy... Nie ma co, rozpad tego zespołu na nic się nie zdał. Scott Stapp solo jest jakiś taki spokojny, bez fajnych riffów, a Alter Bridge... "Burn It Down" - naprawdę ładne intro, ma to coś... No i jeszcze "Find The Real" jest ciekawe. Ale poza tym, to typowa kapela post-grunge'owa nie wnosząca do moich muzycznych interesowań niczego nowego. Na poziom Creeda się niestety nigdy nie wzniosą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum