Sama niewiele wiem o zespole: są z Wielkiej Brytanii, wydali kilka epek i album "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" (btw. zajebisty tytuł, lubię długie tytuły ). Grają bardzo energetycznie, są młodzi i szczerzy, podoba mi się ich podejście do muzyki.
Wczoraj oglądałam ich koncert na MTV i teraz już wiem, że oprócz "Mardy Bum", "Riot Van", "Perhaps Vampires is a Bit Strong, But...", "I Bet You Look Good on the Dancefloor" i innych zajebistych piosenek, mają jeszcze całkiem przystojnego wokalistę.
Totalny luz i energia. A wy co o nich myślicie?
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Mam płytę.Wygrałam w radiu
Muza jak muza.Da się słuchać,ale nic specjalnie specjalnego
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Próbowałem. I Hole mi pokazywała, i sam się próbowałem wkręcić. No nie da rady. Za nic w świecie. Nie idzie wysłuchać piosenki do końca... no i najgorsze - uroda wokalisty nie działa jakoś na mnie, zdecydowanie wolę typ Kasi Nosowskiej
Moja siostra ich bardzo lubi... A mi już bokiem wychodzą!
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Arctic Monkeys należy do moich ulubionych kapel, ściągnąłem dyskografię zespołu - demo i oficjalną płytę, mam też kilka ich teledysków dziwnych i zabawnych. w Anglii robią furorę, i mnie się ich styl podoba, gdzieś tam nawet juz napisałem że Alex Turner jest jest według mnie świetnym wokalistą (temat wokal, bas, gitara, perkusja) i śmiałem go wymienić obok Bono i Cobaina.
Ich teledysk do "Leave Before The Lights Come On" jest naprawdę niezły. Ciekawy pomysł mieli. ;)) Tutaj go można zobaczyć.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
A. Sapkowski "Mniejsze zło"
Ostatnio zmieniony przez Meredith 2009-12-08, 15:51, w całości zmieniany 2 razy
Ja też ich uwielbiam, ale moje pierwsze zauroczenie jak to zwykle bywa - minęło. Jak się zauroczę zespołem to bywa że słucham ich na okrągło kilka dni, potem sporo czytam o kapeli, staram się zdobyć jak najwięcej utworów i teledysków, a potem kiedy czuję przesyt wszystkiego to mój zachwyt mija, ale tylko po to by sobie kiedyś znowu przypomnieć o zespole. Już powoli zaczynam wracać do tych melodii i do Arktycznych Małp, bo znudzic mi się nie znudzą chyba raczej.
Czasem bywa tak, że musi minąć trochę czasu, aby twórczość jakiegoś zespołu nam posmakowała. Tak było ze mną i Małpkami.
Moja przygoda z nimi zaczęła się jeszcze w liceum, jak moja siostra zaczęła ich słuchać. Chcąc nie chcąc słyszałam ich nieustannie i ich nie cierpiałam. ;D Kilka razy przesłuchałam ich płytę i dałam sobie spokój. I taki stan rzeczy pozostał na 3 lata. :)
Jednak parę miesięcy temu zainteresowałam się nowym, trzecim z kolei albumem "Humbag". Nieco cięższy, mocniejszy od tego co zawsze słyszałam, do tego jakby niższy, głębszy wokal. Z ciekawości ponownie sięgnęłam po pierwszy album i... zachwyciłam się. Szczerość i energia, młodość i spontaniczność... Totalny szok.
Do tej pory zawsze słuchałam muzyki tworzonej przez ludzi dużo starszych ode mnie, urodzonych w latach np. '50 i '60, ew. '70. A tutaj... niemalże moi rówieśnicy! Zwykli, skromni chłopcy z Anglii, z robotniczego miasta, normalni i prostolinijni. A ich muzyka? Przede wszystkim siła i energia. Moc i dynamika. Bardzo dobre, ciekawe teksty, opisujące życie przeciętnych ludzi mieszkających na przedmieściach.
Są tacy urzekająco skromni, naturalni. Wybili się właściwie tylko dzięki swojej muzyce, gdyż stali się popularni nie dzięki wytwórni i reklamom w mediach, ale... dzięki temu, że ludzie, którzy przychodzili na ich małe koncerty w ich rodzinnym mieście umieścili kilka ich piosenek w internecie. A młodym odbiorcom bardzo spodobała się muzyka Małp. Kiedy przyszło do nagrywania płyty chłopaki byli już na tyle znani i lubiani, że to oni wybierali wytwórnię, a nie wytwórnia ich. Rzecz jasna nie dali sobie niczego narzucić, bo, jak sami zapytali: "niby dlaczego mieliby się zmieniać?" ;) Między innymi dlatego tak ich uwielbiam. Za tą szczerość i skromność, za ten luz i za to, że pozostali sobą. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum