co sądzicie o tym zespole. ja osobisice znam tylko trzy piosenki, niedługo przeslucham całą płyte ale mysle ze bedzie okej, a tu link do najnowszej piosenki tego zespołu
Moje pierwsze podejście do płyty "Down in Albion" miało miejsce jakis miesiąc temu. Złe nie jest, ale coś mnie nie porwało. Więc płyta leży sobie spokojnie i czeka na swój czas. Może już wkrótce. Trudno skupić się na muzyce, kiedy zewsząd tylko Pete coś tam, Pete cośtamjeszcze. W tym przypadku skandale muzyce nie służą... Postaram sie zapomnieć i po prostu się wsłuchać. Ale kiedyś..
[ Dodano: 2007-09-12, 09:03 ]
Przesłuchałam kilka razy. Początkowe wrażenie, że Babyshambles to tylko kolejny zespół w morzu podobnie grających młodych rockujących kapel, zniknęło już po drugim przesłuchaniu. Główną zaletą płyty "Down In Albion" jest jej specyficzny klimat. Moim zdaniem jest to muzyka bardzo filmowa, każdy utwór wywołuje pewien wyraźny obraz w wyobraźni, określony stan emocjonalny, scenerię dla niej. Według mnie jest to ogromna zaleta. Najmocniejsze utwory jest mi jednak dośc łatwo wskazać- "Albion", "Fuck forever" i "Pipedown".
Możliwe, że zagalopowałam się w pochwałach, może to tylko chwilowy stan spowodowany bardzo miłym zaskoczeniem. Ale chrzanić Kate Moss, dragi, skandale i plotki, ta płyta warta jest tego, by zapomnieć o tym całym cyrku i po prostu posłuchać.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum