Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:39
Creed
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2006-10-14, 15:06   Creed

Kapela która jest jedną z takich które wywołują pewne emocje w moim wnętrzu.
Bardzo podoba mi sie ich twórczość. Nagrali trzy albumy My Own Prison , Human Clay i Weathered z czego dwa ostatnie mi sie najbardziej podobają. Nie podoba mi sie natomiast image kapeli. Wystarczy obejrzec jakies koncerty, wszędzie wyglądają jak ludzie bogaci którzy nie mają nigdy dość kasy - ochyda

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-14, 15:13   

Fakt. Post-grungeowe kapele mają to do siebie, że wyglądają jak ciotki. Starczy spojrzeć na Nickelback. Muzyka niezła, ale image, pożal się Boże.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

szary 

Wysłany: 2006-10-14, 15:22   

Nie prawda. Bush jest niby post-grungeową kapelą ale oni nigdzie nie wyglądają jak wygłodniali milionerzy

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-14, 16:12   

Za to mają ładny makeup, napuszone włoski (u wokalisty) i ciuchy dobierane przez profesjonalistę ;-)
Nie no, poważnie mówiąc, cały ten showbiznes to gówno. Szkoda, że tak mało kapel zostaje przy swoim stylu i nie daje się wciągnąć w to badziewie.

szary 

Wysłany: 2006-10-14, 17:05   

Moth napisał/a:
ciuchy dobierane przez profesjonalistę ;-)

:lol: gdzieś to wyczytał??

CREED grał fajną muzyke, ale wyglądał beznadziejnie bogato przez co miał takich samych fanów. Nie przeszkadzało im to więc czemu mieli to zmianiać...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-14, 17:50   

szary napisał/a:
Moth napisał/a:
ciuchy dobierane przez profesjonalistę ;-)

[mrugnięcie okiem]
szary napisał/a:
gdzieś to wyczytał??

Widziałem zdjęcia :->

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2006-11-20, 15:09   

Mi bardzo się podoba, jak grają. Mam wszystkie płyty, każdą lubię.
Jednak moje zainteresowanie tym zespołem nie wychodzi daleko poza muzykę. Jakoś nigdy nie czułam potrzeby zagłębiania się np. w biografię wokalisty ;-) Teledyski mają nawet fajne. A co do ich image'u to jak na mnie trochę za bardzo "wypicowani". :)

Nickelback jakoś od początku nie lubiłam. Jak tylko zobaczyłam wyraz twarzy tego typa w TV to stwierdziałam, że nie mozna go traktować poważnie :D No ale z czasem doszłam do wniosku, że ich muzyka nie jest taka zła. Nawet fajnie grają, choć nie byłabym w stanie ich słuchać na co dzień ;)

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Gieferg

Wysłany: 2007-02-24, 15:26   

My Own Prison and nothing else matters jeśli idzie o Creeda.

Dwie kolejne płytki nei dorastają do pięt debiutanckiemu albumowi, który jest po prostu świetny i kropka. Z kazdym kolejnym staczali się coraz bardziej robiąc się coraz bardziej MTV friendly i coraz bardziej bez wyrazu. Podobni ema się sprawa z solowym albumem Stappa, wpada jednym uchem, wypada drugim.

My Own Prison to płyta którą spokojnie stawiam na jednej półce z AiC, PJ, Soundgarden czy STP o całej reszcie nie moge niestety powiedzieć tego samego.

hauteville 

Wysłany: 2007-04-03, 09:11   

Bo ja wiem... Jak dla mnie to wszystkie płyty trzymają w miarę równy poziom i fanie się tego słucha... Osobiście przeżyłem szok, gdy pierwszy raz w życiu usłyszałem "Bullets" - dla mnie to jeden z lepszych kawałków w historii rocka! Fakt faktem image mieli fatalny i w ogóle historię niemiłą (jakieś niefajne wypowiedzi basisty na temat Pearl Jamu), ale muzyki słucham dla muzyki, a nie pojedynczych bohaterów i antybohaterów... A muzyka jest grejt... No może prócz tak beznadziejnych numerów jak "Higher", "Hide", czy "My Sacrifice"...

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-04-03, 12:37   

Kupiłam kiedyś kasetę My Own Prison za 5 zł, przesluchałam kilka razy i sprzedałam za 4 :-P Boże, chroń mnie przed Creedem!

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-04-03, 16:40   

Creed to nie zła kapela, niestety nie miałam okazji widzieć koncertu z ich udziałem- jeszcze :-P
Mogę się jedynie wypowiedzieć na temat ich muzyki ... jak dla mnie jest to muzyka raczej taka spokojna , dobra do posłuchania przy książce lub coś tam ...
Oczywiście moimi ulubionymi piosenkami będą
“With Arms Wide Open “ ;-)
“Higher” :lol:
“Don’t Stop Dancing “
:mrgreen:

Jak dla mnie nie jest to zła kapela ani też taka "celowa" , ale od czasu do czasu lubie posłuchać ;-)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-04-03, 17:24   

Ostatnio miałem okazję posłuchać ich na żywo, tzn jakiś koncert w tv leciał. Chłopaki nie potrafią grać na żywca ;P ... dupasy studyjne ;)=

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-06-09, 20:51   Re: Creed

pustak napisał/a:
Ostatnio miałem okazję posłuchać ich na żywo, tzn jakiś koncert w tv leciał. Chłopaki nie potrafią grać na żywca ;P ... dupasy studyjne ;)=

to lipa :( .

ale muzyka mi się strasznie podoba =) są świetni :D .. fuckt, że są poubierani jak debilki.. ale co tam ;p.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-06-09, 22:57   

Jezeli o mnie chodzi to mam w dupie jak oni wygladaja,liczy sie muza a muza jest spoko. Mialem kiedys Human Clay i mi sie tam podobala ta plytka.Slyszalem tez pare kawalkow z my own prison,tez fajne.

A Stapp solo to kicha,kiedys byl wokalista rockowym,a teraz jest spiewakiem objazdowym :-P

hauteville 

Wysłany: 2007-07-02, 00:54   

TouchMeImSick napisał/a:
A Stapp solo to kicha,kiedys byl wokalista rockowym,a teraz jest spiewakiem objazdowym :-P

Też prawda... Jakieś takie wszystkie piosnki takie same, a ten gospel w "Broken" średnio mi przypada do gustu... Pamiętam, że "You Will Soar" mi się podobało, ale takie to dla zdesperowanych nastolatek raczej...

Odpowiedz do tematu