Nie chcę kłamać, ale wydaje mi się, że była to jedna z nieoficjalnych polskich stron fanów. Nie przypomnę sobie teraz, w każdym razie coś takiego widziałem.
to nie jest plagiat, bo układ akordów jest trochę inny. poza tym nawiązanie jest bardziej do Sweet Home Alabama (posłuchajcie bębnów) niż do Petty'ego. poza tym sam petty nie chciał pozwać.
Z tego co słyszałem ludzie oburzyli sie bo.....przed tym jak w clipie został pokazny "Cobain" to najpierw widać taką przygasającą świece.....i to niby jakaś aluzja miała być :| Nooo ale cóż.....ja w tym aluzji nie widze. Aaaa tak wogóle po przesłuchainu tych wszystkich kawałków o których mowa nie wydaje mi sie żeby Dani California było plagiatem. Gdyby za plagiat brało sie takie małe podobieństwo to 70% kawałków było by plagiatami...szczególnie tych nowych
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum