doczytałem że kolejna trasa jest ich w Afryce, więc dośc daleko od Europy, szkoda bo dwa lata temu nie mialem szans byc w Warszawie, zaraz po trasie na Czarnym Lądzie 6 marca planowana jest kolejna data premierowej płyty Chinese Democracy
Moja opinia nie będzie przesadnie oryginalna. Ogólnie lubię Guns'ów. Nie mogę powiedzieć o sobie, że bardzo dobrze znam zespół, miałam na dysku sporo ich piosenek, najwięcej raczej z tego wcześniejszego okresu działalności i, podobnie jak większość osób wypowiadających się w tym temacie, to je najbardziej lubiłam sobie zapuszczać. Solidne granie, dobre, rockowe brzmienia, akurat do posłuchania.
Na weselu mojej kuzynki jej mąż specjalnie dla niej zaśpiewał "Sweet child of mine", gdyż bylo to coś w rodzaju "ich wspólnej piosenki". Super mu wyszło.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Kocham Guns N' Roses.
Uwielbiam ten piskliwy głos Axl'a, to pięknie brzmienie solówek Slasha..
Ten wspaniały zespół poznałem dzięki płycie Use your Illusion I. Wszystkie ich piosenki są świetne ale moje ulubione to "November Rain" "WTTJ" i "Coma".
Podoba mi się także image ego zespołu.
No chyba płyta już naprawdę będzie w tym roku, pojawił się utwór "Shackler's revenge" na konsolowej grze Rock Band 2. Możecie sie pożegnać ze starym dobrym poczciwym AXLem, bo z całymi Broniami już dawno się pożegnaliśmy, powitajcie DJ AXLa. Chyba już coraz mniej się niecierpliwię na wydanie tej płyty, płakać się chce jak możnatak nadwątlać reputację i dziedzictwo GNR. Nie robię z tego tragedii, to tylko jeden kawałek, ale... pfff
W internecie pojawiły się już 3 piosenki zaprezentowane na spotkaniu z przedstawicielami Best Buy: Chinese Democracy,If the world i T.W.A.T.
Najprawdopodobniej są to wersje studyjne nagrane telefonem komórkowym,albo czymś w tym rodzaju.Według słuchaczy różnią się w pewien sposób od znanych nam wersji.
czytał ktoś może pierwsze recenzje po przedpremierowym odsłuchaniu? z tego co ja się doczytałam to Rolling Stone ocenia dobrze nową płytkę Gunsów, piszą że ma starą energię i tego "kopa", ale zdania są podzielone, niektórzy ostro krytykują.
czytał ktoś może pierwsze recenzje po przedpremierowym odsłuchaniu?
nie i szczerze to mi to wali, mi się podoba ta płyta, już słyszałem ale o komentarz pokuszę się po zakupieniu oryginału, a wiadomo już że premiera w Polsce 21 listopada a w Stanach dwa dni później
Trójka od chyba 2 tygodni puszcza kawałek "Chinese Democracy". W sumie fajne gitary, niezły wstęp. Ciekawe jak będzie dalej.
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Naszła mnie myśl ( wspomnienie ) słuchając utworu "don't cry"... Szkolne prywatki, dyskoteki. Pierwsze dziewuchy, jabcoki i papierochy Ciekawe czy do dziś się puszcza to na typowych szkolnych balach? Wtedy to była podstawa do zawarcia głębszej znajomości z księżniczkami. Zapewne teraz to Fill czy jakoś tak, zapodaje się na wioskach ;) Utwór zostaje dodany do ulubionych, z racji wspomnień ;)
Jest to zespół który chyba najdłużej utrzymuje się u mnie na pierwszym miejscu:D Nawet jak kiedyś przestanę tego słuchać, to sentyment pozostanie. Nie słucham tego nowego Gn'R, wielbie ten najpopularniejszy skład z początku lat 90'. Mieli swoj niepowtarzalny styl, ta piękna trylogia - Don't Cry, November Rain i Estranged....NIKT takiej nie miał :D Jak dla mnie wszsytkie trzy piosenki mega petarda:D i te teledyski, jak filmy....jest ten klimacik :) Slash jako gitarzysta jak dla mnie wymiata na całej lini, swobodnie można go zapisać do listy najlepszych gitarzystów świata! Myśle, że nie musze tego udawadniac linkami do solówek, na moje każdy to zauważa;) Niby mają mnóstwo naleciałości z lat 80 (te napuszone włosy, śmieszne stroje), ale jednak znaleźli swój własny styl i zapadli w pamięć! Jak dla mnie zespół legenda !
_________________ 'Loneliness it shadows me, quicker than darkness...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum