Jak sama nazwa wskazuje J - rock to japońska forma muzyki rock, w sumie od niedawna (od wczoraj ) zaczełam się interesować japońskimi zespołami, znacie ? Lubicie ? etc ...
jakos nigdy nie moglem sie przekonac do żółtków grajacych rocka. Oni maja jezyk stworzony do czegos innego(np. do okrzyków Kamikadze!!) . IMO ich rockowy wokal brzmi poprostu smiesznie :P
_________________ ...Sit and drink Pennyroyal Tea...
Jakoś nigdy nie mogłam się przekonać do ludzi, którzy mają jakieś głupie uprzedzenia.
rozumiem ze pijesz do mnie?
zauważ, ze nie sa to TYLKO uprzedzenia. Napisalem ze mi nie pasuje ich wokal. To chyba juz jest jakis argument na nie? Szczegolnie mnie to razi w coverze Smellsa przez jakiegos zołtka, poprostu sprofanowowal ten utwor
_________________ ...Sit and drink Pennyroyal Tea...
zauważ, ze nie sa to TYLKO uprzedzenia. Napisalem ze mi nie pasuje ich wokal. To chyba juz jest jakis argument na nie? Szczegolnie mnie to razi w coverze Smellsa przez jakiegos zołtka, poprostu sprofanowowal ten utwor
Masz rację, to przede wszystkim pogarda.
"Żółtek" to określenie godne amerykańskiego żołnierza w Wietnamie.
Język stworzony do okrzyków "kamikaze"? Zastanów się dwa razy, zanim coś napiszesz.
_________________ "For little peace from God you plead, yeah, ah..."
Jednym słowem - Pokemony* ;). Japończycy robią dobrą elektronikę, samochody i jedzenie. Ale za rocka, to lepiej niech oni się nie biorą. (Jest jeden wyjątek, zespół nazywa się Boris, ale mało kto to pewnie kojarzy, więc podtrzymuję - Pokemony).
*żeby nie było, że jestem rasistą. Mam na myśli t y l k o sposób w jaki śpiewają.
Pika... pika chuuuuu!
Jeżeli miałbym się ustosunkować do tego typu muzyki to powiem tak:
Każdy jest stworzony do czego innego. Dlatego też.. Biali nie powinni rapować, murzyni nie powinni..( i tu cholera nie wiem..bo oni jakos wszędzie są we wszystkim dobrzy)..no ale wiecie co mam na myśli..a Japońcy nie powinni grać rocka..ponieważ ich cieniutkie, smieszniutkie głosiki, oraz język, ktory imo dla mnie bynajmniej brzmi smiesznie..nie pasują do grania rocka. Niech robia zegarki, komputery, samochody, telefony komórkowe i takie tam inne Made In Taiwan..a granie rocka pozostawią amerykańcom.. bo niestety w Polsce nawet nie ma ani jednej dobrej kapeli rockowej :D
przesłanie dla narodu skośnookiego Nie Bierzcie Sie Za To, Na co Jesteście Zbyt Mali :D
bo niestety w Polsce nawet nie ma ani jednej dobrej kapeli rockowej :D
Bluźnisz ;p jest dużo dobrych kapel, ale żadna z nich nie została zauważona :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
ponieważ ich cieniutkie, smieszniutkie głosiki, oraz język
Nie powiedziałabym że Miyavi czy też Satoru Okabe mają cieniutkie głosiki ...
A język ? Mnie naprzykład nie przeszkadza.
przesłanie dla narodu skośnookiego Nie Bierzcie Sie Za To, Na co Jesteście Zbyt Mali
Mam nadzieje, że nie chodziło Ci o wzrost.... no ale jeśli tak ( bo innej mozliwości nie widze ) to wiedz że Miyavi ma 185cm wzrostu więc swoje przesłanie możesz sobie wsadzić w ucho czy w co tam chcesz
Niech sobie grają, ale ja ich nie będę słuchać.
Siucidegirl, nie zarzucaj od razu 'glupich uprzedzeń', bo nie każdemu się musi podobać taka muzyka. Nie każdy gustuje w cienkich głosikach.
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
BTW cieniutki głosik to ma Bruce Dickinson. Rozumiem że może się nie podobać / nie pasować język w jakim śpiewają , ale gadanie, że mają cieńkie głosiki mija się z prawdą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum