Szczerze mówiąc przyznam zę nie znam za bardzo twórczości Kyuss ale QOTSA bardzo lubie. Mają wiele dobrych kawałków i co jak co wyróżniają sie z pośród dzisiejszych kapel. Ale nie wiem dlaczego bardwa gitary....szczególnie na najnowszej płycie opdchodzi mi troch epod industrial....tak mi to dziwnie przypomina....i to troche psuje brzmienie....ale ogólnie lubie QUOTSA
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
"Deamon Cleaner" - genialna piosenka! Jak dla mnie KYUSS jest...poprostu lubię ich "chropowate" brzmienie. Jakość nagrań nie przeszkadza mi a wręcz przeciwnie.
QUOTSA - "Lullabies To Paralyze" to jedna z lepszych płyt jakie słyszałem ("Someone's In The Wolf", "Medication", "In My Head" - odlot)... "Era Vulgaris" - dziwna rzecz, choć można z niej wyłowić takie perełki jak "Turnin On The Screw", "Into The Hollow" i "Misfit Love". Pozostałe płyty muszę zdobyć, bo niewiele jest jeszcze dobrych zespołów, które nadal istnieją...
Po wsłuchaniu sie w w "Era Vulgaris" QOTSA moze przyznac ze płyta jest naparwde dobra i odwazna. Wiele dobrych, oryginalnych kawałków. Słychać ze to Queens of the stone age.
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Kyuss kapela Przez duże K. Nawet Meta zżynała od nich riffy ;]. Świetny klimat zwłaszcza na Sons of Kyuss (happy Birhtday). Ale imo Qotsa sie do nich poziomem nie umywa ;]
Od kilku dni słucham notorycznie Kyussa i jestem zachwycony... jakoś nie mogłem sie zabrać do tej kapeli ( mimo że qotsa bardzo lubie) ... no i żałuje... że dopiero teraz kyussa odkryłem... świetne graniie... musze sie w nich bardziej wtopić ;>
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Kyuss był świetny, ale nie można go porównywac do Qeensów, bo to jednak inne granie :] Wie ktoś wogóle czemu sie rozpadli?
BTW: Kto słyszał o " Them Crooked Vultures "?
To projekt Josha Homma, Dave'a Grohla i Johna Paula Jonesa (tak! z Led Zeppelin!)
Działalność zaczęli w 2009 i jakoś dwa miesiące temu chyba wyszła pierwsza płyta (podobno juz pracują nad drugą). Tak czy inaczej posłuchałem ich sobie na jutubie bo całej płytki jesczze nie mam (dwa tygodnie przed premierą zespół puścił bootlega w internet) i musze przyznac że kopara mi odpadła :] Gitary podobne do QOTSA ale to cholernie dynamiczny rockandrollowy materiał chociaż miejscami psychodeliczny. Wogóle trudno mi to opisać :D Brzmienie najbardziej zbliżone do "Songs for the Deaf" ale.... nieważne przesłuchajcie, bo robi wrażenie a fanom QOTSA i Kyuss na pewno sie spodoba :)
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum