Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:32
Kyuss/Queens of the Stone Age
Autor Wiadomość
Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-07-23, 13:43   

Aż wstyd, ale dopiero zapoznaje się z twórczością tych zespołów.
Na pierwszy ogień poszło Kyuss i ich debiut Wretch. I tu właśnie słowo "ogień" pasuje świetnie. Płyta powala. To tak jakby wysłać Black Sabbath (ten za czasów Dio) na 40 lat na pustynie(?) i kazać im na koniec nagrać album. Myślę, że brzmiał by dość podobnie :)
Potężny, surowy krążek. Liczę, że to co później usłyszę będzie jeszcze lepsze.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-07-23, 15:10   

Radivaar napisał/a:
Potężny, surowy krążek. Liczę, że to co później usłyszę będzie jeszcze lepsze.

będzie, bo wretch to ich najsłabsza płyta. masakrycznie słaba wręcz.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-07-23, 17:30   

jeśli to jest masakrycznie słaba płyta to aż boję się słuchać Blues for the Red Sun, za który za moment mam zamiar się zabrać :P

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-07-23, 18:58   

bój się, bo to rzecz dziejowa jest.

Mosiarka 

Wysłany: 2011-07-24, 12:48   

Queens of the Stone Age kiedyś był jednym z moich ulubionych zespołów, jednak z czasem przestałam go słuchać, "odwidział" mi się. Co do Kyuss to aktualnie dosyć często słucham, dobrze grają!

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 10:04   

We wczorajszej Wyborczej był w dziale kultura artykuł co do możliwych do wydania płyt w 2012 roku...

Dowiedziałem się, że Kyuss sie reaktywował i mają wydać nową płytę! Skład zespołu, jednak nie uwzględnia Josha...

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-12-30, 10:32   

Czyli Kyuss Lives! którzy koncertują bez Josha już jakiś czas.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-12-30, 12:41   

wszystko się zaczęło od projektu garcia plays kyuss. czyli pulpet pojechał w trasę z piosenkami kyussa, na festiwalu we francji spiknął się z łysym i brantem, zagrali razem ze dwa kawałki i tak się zajarali, że wrócili do kyussa, choć nazwali go trochę inaczej. rudy raczej nie da się namówić na powrót, więc zatrudnili bruno fevery'ego. płytę zapowiadają od 2010, ale coś czuję w kościach, że prędzej wyjdzie kolejna solówka branta, bo w tym roku przecież nic nie wydał :)

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 15:59   

Radivaar napisał/a:
Czyli Kyuss Lives! którzy koncertują bez Josha już jakiś czas.

Czyli koncerty już są! I to od niemal dwóch lat:) Ależ jestem niezorientowany...
Skład bez Josha, jednak jest niepełny...Łysy, znaczy Olivieri jest..tyle dobrze:)

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-12-30, 18:51   

aliveinchains napisał/a:
Czyli koncerty już są! I to od niemal dwóch lat:)

garcia plays kyuss grał w zeszłym we wrocławiu, dzień po yawning man.
aliveinchains napisał/a:
Łysy, znaczy Olivieri jest..tyle dobrze:)

no jego obecność jest problematyczna z powodu problemów z prawem i na razie na koncertach zagranicą zastępuje go scott reeder, co jest bardzo zabawne :)

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 20:36   

wieczór napisał/a:
aliveinchains napisał/a:
Czyli koncerty już są! I to od niemal dwóch lat:)

garcia plays kyuss grał w zeszłym we wrocławiu, dzień po yawning man.
aliveinchains napisał/a:
Łysy, znaczy Olivieri jest..tyle dobrze:)

no jego obecność jest problematyczna z powodu problemów z prawem i na razie na koncertach zagranicą zastępuje go scott reeder, co jest bardzo zabawne :)

Garcia miał swój zespół Unida...domyslam się że już nie istnieje...słyszałem dekadę albo i wiecej temu 2 kawałki. Lubiał ich puszczać Makak. Brzmieli bardzo tłusto - tak jak Kyuss.
Reeder? - on też grał w Kyuss na basie:) Chyba na ostatniej płycie Kyuss był obecny, zresztą mojej ulubionej. Potem miał wejść do Tool gdy nagrywali AEnime, ale casting wygrał Justin.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-12-30, 21:35   

aliveinchains napisał/a:
Garcia miał swój zespół Unida...

miał, to jego najlepszy post-kyussowy projekt, rozpadli się po problemach ze znalezieniem wydawcy drugiego albumu. świetny zespół. z rzeczy garcii warto jeszcze sprawdzić slo burn.

aliveinchains napisał/a:
Reeder? - on też grał w Kyuss na basie:)

no właśnie dlatego jest to zabawne :).
aliveinchains napisał/a:
Chyba na ostatniej płycie Kyuss był obecny,

na dwóch ostatnich.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 21:54   

wieczór napisał/a:
aliveinchains napisał/a:
Garcia miał swój zespół Unida...

miał, to jego najlepszy post-kyussowy projekt, rozpadli się po problemach ze znalezieniem wydawcy drugiego albumu. świetny zespół. z rzeczy garcii warto jeszcze sprawdzić slo burn.

aliveinchains napisał/a:
Reeder? - on też grał w Kyuss na basie:)

no właśnie dlatego jest to zabawne :).
aliveinchains napisał/a:
Chyba na ostatniej płycie Kyuss był obecny,

na dwóch ostatnich.

Generalnie Kyuss>QOTSA i tyle..lubie dwie pierwsze płyty Queens, ale cholera Kyuss stworzył rzecz będącą gatunkiem samym w sobie...słucham Kyuss od 1998r. najpierw miałem piraty od koleżanki, bo orginały były trudno dostepnę, potem koło 2000r. mieszkając w Krakowie kupiłem w tamtejszym znanym sklepie muzycznym sobie orginały Sky Valley i So Circus Leaves Town na CD...generalnie myslałem, że efekt przybrudzonego, walącego niczym obuch po uszach brzmienia to zła jakośc pirackich kaset,ale na CD było podobnie - pięknie:)

Najbardziej kurewsko niedoceniony zespół świata..sam Josh jeżdząc po Europie w trasie z płytą "R" w 2000 r. był zaczepiany przez dawnych fanów Kyuss i posądzany o zdradę i komercjalizacje...do teraz się nie mogę nadziwić, dlaczego QOTSA zyskali większy rozgłos niż naprawdę wyjatkowy Kyuss...który był prawdziwą Nirvaną:)

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2012-01-13, 15:14   

Fu Manchu zagrają w Warszawie
Wieczór, pokaż jak się cieszysz :) tylko z tego co się orientuje Bjork już nie jest memberem?

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2012-01-13, 15:47   

Radivaar napisał/a:
tylko z tego co się orientuje Bjork już nie jest memberem?

już 10 lat nie jest.

a z koncertu cieszę się bardzo, bardzo. tylko nie wiem, czy będę wtedy w polsce. przynajmniej widziałem ich w zeszłym roku we wrocławiu :)

Odpowiedz do tematu