na onecie pisało ze najperw były to pogłoski ale potem potwierdził to oficjalnie jeden z muzyków LZ...
[ Dodano: 2007-09-14, 13:38 ]
Grupa Led Zeppelin potwierdziła podczas dzisiejszej konferencji prasowej informację o powrocie. Formacja wznowi działalność na jeden, specjalny show. Zespół zagra w O2 Arena, podczas koncertu ku pamięci Ahmeta Erteguna, założyciela wytwórni Atlantic. Występ odbędzie się 26 listopada. Bilety kosztować będą 125 futntów.
Pojawiły się kolejne plotki o koncertach Led Zeppelin. Według ostatnich doniesień, legendarna formacja ma być jedną z gwiazd festiwalu Bonnaroo.
Impreza odbędzie się w czerwcu w Manchesterze, w stanie Tennessee. Gdyby wieści okazały się prawdziwe, byłby to pierwszy amerykański występ Led Zeppelin od 24 lipca 1977 roku.
Inna kapela, która miałaby uświetnić festiwal to Metallica.
Wiadomo na pewno, że Led Zeppelin zagra 10 grudnia w Londynie. Na chwile obecną jest to jedyny oficjalnie potwierdzony show.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Do tej pory nie zapoznawałam się z twórczością Led Zeppelin, jednak postanowiłam to w końcu zrobić i uważam, że rewelacyjni są! Głos Planta jest wg mnie świetny, piosenki też mają swój klimat, na koncertach było niezłe show. Jeśli chodzi o ulubione utwory, hm trudno mi jednoznacznie powiedzieć, ale uwielbiam "Black dog", "The battle of evermore", "Babe I'm Gonna leave you", z resztą chyba nie mają piosenki, która nie podobałaby mi się.
Led Zeppelin.. klasyka gatunku;] Tacie podkradłam płytke The best Of z takimi kawałkami jak: How many more times, Babe I’m gonna leave you czy Communcation breakdown. Jeszcze wczoraj puściłam sobie Led Zeppelin ucząc się na koło, bo takie świetne kawałki mają. Co ten Page wyrabia z gitarą to magia :D Jaki mieli wpływ na muzykę rockową nie w sposób opisać. Jeśli chodzi o wokal to wg mnie szału nie ma, ale mnie nie przeszkadza. Niedawno ukazała się płyta Godsmack, zatytułowana „Good Times Bad Times... Ten Years Of Godsmack” Muszę przyznac, ze cover nie bardzo różni się od oryginału ale brakowało mi jednak głosu Planta ;]
Ich ballady sa przecudowne, dopiero teraz to zauwazylem... aj wszystkie sa swietne co tu duzo pisac :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Ich ballady sa przecudowne, dopiero teraz to zauwazylem...
A czemu dopiero teraz?
Wielką fanką zespołu nigdy nie byłam, ale posłuchać lubię, a jakże!
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Bo sie w nie bardziej wsluchalem, pozatym mam wiecej ich kawalkow teraz dzieki Tobie :D to tez mialo na to wplyw ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Bardzo się Cieszę, YodaMie, że zrobiłeś z nich właściwy użytek.
Satan!
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
najpierw nie mogłam się przekonać do muzyki Zeppelinów...głupia po prostu byłam! ;p potem jakoś zmądrzałam i po wgłębieniu się w ich muzykę nie mogłam oprzeć się posłuchaniu sobie kilka razy na dzień chociażby "Rock and roll" , "Tangerine" , "When the levee breaks", "Immigrant song" albo jednej z najpiękniejszych ballad "Stairaway to heaven". Swoją drogą-"The battle of evermore"-cudeńko ;) A ile radochy miałam przy odkrywaniu kolejnych piosenek :D Wokal Planta, solówki Page'a, teksty i ogólnie cała aranżacja dają niesamowite połączenie które do mnie bardzo trafia ;D z pewnością mogę stwierdzić że to jeden z moich ulubionych zespołów.
no cóż dobrze , że się przekonałaś ^^ Zeppelini mają taki sqad piosenek że łeb urywa
Stairway , no quarter , Tangerine , moby dick , when the leeve .. , since i've been , over the hills , whole lotta , black dog , lemon song czy nawet communication breakedown ^^ jakby nie patrzeć słucham ich od 12 lat i słuchać nie przestanę ^^
_________________ When Zen ends , Ass Kicking Begins :>
najpierw nie mogłam się przekonać do muzyki Zeppelinów...głupia po prostu byłam!
skądże, ja uważam że po prostu bywają trudni na początku, Plant robi przedziwaczny użytek ze swojego głosu co jak na tamte czasy jest ewenementem
kultowy zespół, kultowe utwory grane przez co drugą kapele na świecie, znane przez każdą (tu trochę nadbudowuję ich wizerunek podniosłym hasłem co niewiele mija się z prawdą ;)
Ja tam uwielbiam ich za te rokowe zadymiacze, typu: Out of the Tiles, Rock and roll, Bring it on Home, Good times bad times, Nobodys fault but mine, Celebration Day... Paradoksalnie nie przepadam za Stairway to Heaven chociaż kiedyś słuchałem jak opętany. Jakoś "Parents" czy "Young is the world" zaserwowany przez Budgie bardziej mi leży w kategorii najlepsza ballada świata :]
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Zeppelini to był mój ulubiony zespół przez bardzo długi okres czasu, nie mogłam się oderwać szczególnie od "Houses of the Holy" i "LZ III", piękne płyty. Do tej pory całkowicie się rozpływam przy "No Quarter", żaden, ale to żaden cover nigdy nie doścignął choć w połowi oryginału - w podobnym typie jest też "The Rain Song". Niesamowitym atutem dla mnie był Plant, bardzo lubię wokalistów z bardzo charakterystycznymi barwami głosów. W ich kawałkach była wielka dbałość o każdy szczegół, dźwięk, przerwę, nic nie działo się bez przyczyny, a jednocześnie to brzmiało bardzo spontanicznie. Szli przez ballady w typie "Stairway to Heaven" czy moje ulubione "Since I've Been Loving You", ale też przez coś w stylu "Dazed and Confused", które do tej pory zaśpiewam z pamięci we śnie nawet :P
Strasznie mi brakuje w tych czasach takiego zespołu :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum