http://muzyka.onet.pl/0,2197383,newsy.html
Trasa koncertowa bez Planta? Jakoś sobie tego nie wyobrażam chociaż dam szansę temu nowemu wokaliście chociaż nikt nie zaśpiewa "Dazed and Confused" tak jak Plant. To jest jeden z tych zespołów, który by mógł istnieć tzn. grać regularnie koncerty + wydawać płyty do dziś, gdyby nie głupota i kłótnie między członkami (tak wiem, John Bonham nie żyje, ale na jego miejsce jest jego syn, więc jakby nie patrzeć "wszystko zostaje w rodzinie".
Było wiele potencjalnych wokalistów, ba, nawet Cornell, ale to takie uzdrawianie trupa. Jak chcą sobie koncertować, to jak Baczu napisał, pod nową nazwą, a nie z połową składu, albo jak teraz Axl Rose - on, jego dredy/warkoczyki i 13983+ muzyków sesyjnych.
Ja wiem, że chcą koncertować, bo jak było z Johnem Paulem, nikt nie chciał go brać do zespołu bo to legenda i każdy się wstydził, dopiero tak na poważnie Homme z Grohlem się przełamali i występuje z Them Crooked Vultures... Ale trzeba do pewnych rzeczy podchodzić poważnie.
Podobnie jest z Motörhead: jest Lemmy i reszta. A wracając do Ledów to jest możliwe, że Plant "zabroni" im występowania pod szyldem Led Zeppelin, ale to jest gdybanie i nic tak naprawdę nie wiadomo.
I bardzo dobrze, wyszedł świetny projekt, nie ma co szargać legendy Led Zeppelin. Niech spoczywają w pokoju. TCV gra dobrą muzykę - mam tylko nadzieję, że przy okazji kolejnej płyty Homme będzie miał nieco mniej do powiedzenia, bo to co nagrali ostatnio to takie QOTSA z dawnych lat (dla mnie to in plus, ale fajnie byłoby dostać coś świeżego).
Ale TCV też jest tylko 'supergrupą' wkoncu Homme i Grohl mają swoje główne zespoły. A co robi John Paul Jones? Plant nagrał nowy, folkowy album - może po jej sukcesie zachciało się znów pograć ze starymi kolegami. Page też nie wiadomo za bardzo co robi.
Reaktywacja po 30 latach jednego z największych zespołów jakie kiedykolwiek istniały to by było naprawdę coś. Co prawda skończyło by się pewnie na jednej tracie koncertowej, bo nie sądzę żeby brali się za nowy materiał...
JPJ z tego co mi wiadomo pogrywa sobie gdzieś sesyjnie, no i zajmuje się z powodzeniem produkcją płyt innych artystów.
Moth napisał/a:
Consi napisał/a:
i występuje z Them Crooked Vultures
I bardzo dobrze, wyszedł świetny projekt, nie ma co szargać legendy Led Zeppelin. Niech spoczywają w pokoju. TCV gra dobrą muzykę - mam tylko nadzieję, że przy okazji kolejnej płyty Homme będzie miał nieco mniej do powiedzenia, bo to co nagrali ostatnio to takie QOTSA z dawnych lat (dla mnie to in plus, ale fajnie byłoby dostać coś świeżego).
Dokładnie, mimo iż to poprostu brzmiało jak kolejny album QOTSA, to jednak płyta jest rewelacyjna i spokojnie znajduje się w moim TOP 5 płyt z 2009 roku. Panowie już zapowiedzieli iż wkrótce wejdą ponownie do studia, mam nadzieje że dwaj pozostali muzycy "ograniczą" troche Josha. :D
Dokładnie, mimo iż to poprostu brzmiało jak kolejny album QOTSA, to jednak płyta jest rewelacyjna i spokojnie znajduje się w moim TOP 5 płyt z 2009 roku. Panowie już zapowiedzieli iż wkrótce wejdą ponownie do studia, mam nadzieje że dwaj pozostali muzycy "ograniczą" troche Josha. :D
Faktycznie brzmi to jak taka podrasowana wersja ostatniej płyty QOTSA... Mogą go ograniczyć, ale on ma na tyle specyficzny głos, że w sumie takie granie tu brzmi bardzo dobrze, widocznie reszta się też w tym czuje, skoro się zgodziła - nie wierzę, żeby Homme zdominował ich obydwu aż w takim stopniu :P Jak im to pasuje, niech nagrywają tak dalej.
Choć może na drugiej płycie bardziej pokombinują, mam taką nadzieję.
Radivaar napisał/a:
http://muzyka.onet.pl/10174,2225064,newsy.html
oby tylko tego nie zjebali...
Eee tam, tyle razy już ogłaszali takie ploty, że jakbym wycinała za każdym razem artykuł z gazety na ten temat to wytapetowałabym sobie cały dom. Przecież Plant wydał nową płytę (i to naprawdę świetną), nie sądzę, żeby nagle mu się zachciało rzucić wszystko i koncertować z LZ.
Led Zeppelin jest jednym z najlepszych zespołów w historii muzyki. Wszystko w ich muzyce było dopracowane. Nie chciałabym szczerze mówiąc dożyć czasów gdy się reaktywują i nagrają swoje kawałki z orkiestrą lub też zremasteruje je David Guetta albo nieposkromiony Timbaland.
ej, no przecież w TCV sekcja rytmiczna gra zupełnie inaczej niż w QOTSA. tam jest bardziej punkowa, prostsza, tu jest więcej bujania, funku. mimo że płyta, oczywiście, jest zdominowana przez JHo, ale jej bohaterem jest JPJ właśnie. a dave grohl rozgrywa na niej najlepszą partię perkusji w swojej karierze.
Genialny zespół złożony z czterech wirtuozów. Każda piosenka jest inna, każda przyciąga moją uwagę, nie pozwala mi się nudzić. Muzyka pełna emocji, życia. Świetne połączenie surowego rockowego grania z bluesem, miejscami jazzem i pięknym, przeszywającym wokalem Roberta. Mój ulubiony zespół, ewidentnie.
Co do płyt: I > II > Houses of the Holy > IV > Physical Graffiti > III > Presence. To tak najogólniej najważniejsze zestawienie. Każda płyta inna, niepowtrzalna.
I- Dazed and Confused, Good times bad times, Communication Breakdown.
II- Whole, Moby Dick, WIAWSNB, Heartbreaker.
III- Since!, Immigrant Song.
IV- When the levee breaks, The Lemon Song, Misty mountain hop, black dog.
Jimmy z gitarą robił cuda, był świetny technicznie i dobrze, że zanadto się nie popisywał, nie szastał solówkami.
Bonzo to mój ulubiony muzyk wszechczasów, genialny garowy, co pokazał w When the levee breaks, moby dicku, czy dazed and confused. Cholernie go, kurwa, szkoda. Gdyby nie jego śmierć... Ah, kto wie?
Zespół generanie dla mnie idealny. Stoi na czele z Alice in Chains. Wiem, że znalazłem zespół dla mnie i nie zamierzam przestać ich słuchać nigdy. Sta też wzięła się nazwa mojego nicka.
_________________ ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, wielokrotny Mistrz Polski, medalista siatkarskiej Ligi Mistrzów i Pucharu CEV!
Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum