Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:23
Led Zeppelin
Autor Wiadomość
Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-08-10, 19:08   

http://muzyka.onet.pl/0,2197383,newsy.html
Trasa koncertowa bez Planta? Jakoś sobie tego nie wyobrażam chociaż dam szansę temu nowemu wokaliście chociaż nikt nie zaśpiewa "Dazed and Confused" tak jak Plant. To jest jeden z tych zespołów, który by mógł istnieć tzn. grać regularnie koncerty + wydawać płyty do dziś, gdyby nie głupota i kłótnie między członkami (tak wiem, John Bonham nie żyje, ale na jego miejsce jest jego syn, więc jakby nie patrzeć "wszystko zostaje w rodzinie".

Baczu 

Wysłany: 2010-08-10, 23:01   

Kompletnie mi sie to nie podoba. Jak chcą grać - to pod nową nazwą, tak jak 3/4 Sabbath jako Heaven and hell.

Co do nowego wokalisty, to stawiam na Mylesa Kennedy'ego, już było o nim sporo plotek, jako potencjalnym następcy Planta, ale ucichło...

Consi 

Wysłany: 2010-08-11, 11:37   

Było wiele potencjalnych wokalistów, ba, nawet Cornell, ale to takie uzdrawianie trupa. Jak chcą sobie koncertować, to jak Baczu napisał, pod nową nazwą, a nie z połową składu, albo jak teraz Axl Rose - on, jego dredy/warkoczyki i 13983+ muzyków sesyjnych.
Ja wiem, że chcą koncertować, bo jak było z Johnem Paulem, nikt nie chciał go brać do zespołu bo to legenda i każdy się wstydził, dopiero tak na poważnie Homme z Grohlem się przełamali i występuje z Them Crooked Vultures... Ale trzeba do pewnych rzeczy podchodzić poważnie.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-08-11, 11:46   

Podobnie jest z Motörhead: jest Lemmy i reszta. A wracając do Ledów to jest możliwe, że Plant "zabroni" im występowania pod szyldem Led Zeppelin, ale to jest gdybanie i nic tak naprawdę nie wiadomo.

Consi 

Wysłany: 2010-08-17, 10:39   

http://muzyka.onet.pl/10174,2210909,newsy.html
Robert Plant poprosił fanów, aby przestali czekać na reaktywację grupy Led Zeppelin, ponieważ legendarny zespół już nie istnieje.

stiwi 
(=

Wysłany: 2010-08-17, 17:53   

No i bardzo dobrze powiedział 8-)

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-10-01, 07:42   

http://muzyka.onet.pl/10174,2225064,newsy.html
oby tylko tego nie zjebali...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2010-10-01, 10:07   

Consi napisał/a:
i występuje z Them Crooked Vultures

I bardzo dobrze, wyszedł świetny projekt, nie ma co szargać legendy Led Zeppelin. Niech spoczywają w pokoju. TCV gra dobrą muzykę - mam tylko nadzieję, że przy okazji kolejnej płyty Homme będzie miał nieco mniej do powiedzenia, bo to co nagrali ostatnio to takie QOTSA z dawnych lat (dla mnie to in plus, ale fajnie byłoby dostać coś świeżego).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-10-01, 15:14   

Ale TCV też jest tylko 'supergrupą' wkoncu Homme i Grohl mają swoje główne zespoły. A co robi John Paul Jones? Plant nagrał nowy, folkowy album - może po jej sukcesie zachciało się znów pograć ze starymi kolegami. Page też nie wiadomo za bardzo co robi.
Reaktywacja po 30 latach jednego z największych zespołów jakie kiedykolwiek istniały to by było naprawdę coś. Co prawda skończyło by się pewnie na jednej tracie koncertowej, bo nie sądzę żeby brali się za nowy materiał...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2010-10-01, 17:15   

Radivaar napisał/a:
A co robi John Paul Jones?

on już swoje zrobił.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Baczu 

Wysłany: 2010-10-01, 18:02   

JPJ z tego co mi wiadomo pogrywa sobie gdzieś sesyjnie, no i zajmuje się z powodzeniem produkcją płyt innych artystów.

Moth napisał/a:
Consi napisał/a:
i występuje z Them Crooked Vultures

I bardzo dobrze, wyszedł świetny projekt, nie ma co szargać legendy Led Zeppelin. Niech spoczywają w pokoju. TCV gra dobrą muzykę - mam tylko nadzieję, że przy okazji kolejnej płyty Homme będzie miał nieco mniej do powiedzenia, bo to co nagrali ostatnio to takie QOTSA z dawnych lat (dla mnie to in plus, ale fajnie byłoby dostać coś świeżego).

Dokładnie, mimo iż to poprostu brzmiało jak kolejny album QOTSA, to jednak płyta jest rewelacyjna i spokojnie znajduje się w moim TOP 5 płyt z 2009 roku. Panowie już zapowiedzieli iż wkrótce wejdą ponownie do studia, mam nadzieje że dwaj pozostali muzycy "ograniczą" troche Josha. :D

Consi 

Wysłany: 2010-10-02, 11:20   

Baczu napisał/a:
Dokładnie, mimo iż to poprostu brzmiało jak kolejny album QOTSA, to jednak płyta jest rewelacyjna i spokojnie znajduje się w moim TOP 5 płyt z 2009 roku. Panowie już zapowiedzieli iż wkrótce wejdą ponownie do studia, mam nadzieje że dwaj pozostali muzycy "ograniczą" troche Josha. :D

Faktycznie brzmi to jak taka podrasowana wersja ostatniej płyty QOTSA... Mogą go ograniczyć, ale on ma na tyle specyficzny głos, że w sumie takie granie tu brzmi bardzo dobrze, widocznie reszta się też w tym czuje, skoro się zgodziła - nie wierzę, żeby Homme zdominował ich obydwu aż w takim stopniu :P Jak im to pasuje, niech nagrywają tak dalej.
Choć może na drugiej płycie bardziej pokombinują, mam taką nadzieję.

Radivaar napisał/a:
http://muzyka.onet.pl/10174,2225064,newsy.html
oby tylko tego nie zjebali...

Eee tam, tyle razy już ogłaszali takie ploty, że jakbym wycinała za każdym razem artykuł z gazety na ten temat to wytapetowałabym sobie cały dom. Przecież Plant wydał nową płytę (i to naprawdę świetną), nie sądzę, żeby nagle mu się zachciało rzucić wszystko i koncertować z LZ.

Aenima 

Wysłany: 2010-10-02, 20:57   

Led Zeppelin jest jednym z najlepszych zespołów w historii muzyki. Wszystko w ich muzyce było dopracowane. Nie chciałabym szczerze mówiąc dożyć czasów gdy się reaktywują i nagrają swoje kawałki z orkiestrą lub też zremasteruje je David Guetta albo nieposkromiony Timbaland.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2010-10-02, 21:07   

ej, no przecież w TCV sekcja rytmiczna gra zupełnie inaczej niż w QOTSA. tam jest bardziej punkowa, prostsza, tu jest więcej bujania, funku. mimo że płyta, oczywiście, jest zdominowana przez JHo, ale jej bohaterem jest JPJ właśnie. a dave grohl rozgrywa na niej najlepszą partię perkusji w swojej karierze.

Hindenburg 

Wysłany: 2010-12-27, 01:05   

Genialny zespół złożony z czterech wirtuozów. Każda piosenka jest inna, każda przyciąga moją uwagę, nie pozwala mi się nudzić. Muzyka pełna emocji, życia. Świetne połączenie surowego rockowego grania z bluesem, miejscami jazzem i pięknym, przeszywającym wokalem Roberta. Mój ulubiony zespół, ewidentnie.

Co do płyt: I > II > Houses of the Holy > IV > Physical Graffiti > III > Presence. To tak najogólniej najważniejsze zestawienie. Każda płyta inna, niepowtrzalna.

I- Dazed and Confused, Good times bad times, Communication Breakdown.
II- Whole, Moby Dick, WIAWSNB, Heartbreaker.
III- Since!, Immigrant Song.
IV- When the levee breaks, The Lemon Song, Misty mountain hop, black dog.

Jimmy z gitarą robił cuda, był świetny technicznie i dobrze, że zanadto się nie popisywał, nie szastał solówkami.

Bonzo to mój ulubiony muzyk wszechczasów, genialny garowy, co pokazał w When the levee breaks, moby dicku, czy dazed and confused. Cholernie go, kurwa, szkoda. Gdyby nie jego śmierć... Ah, kto wie?

Zespół generanie dla mnie idealny. Stoi na czele z Alice in Chains. Wiem, że znalazłem zespół dla mnie i nie zamierzam przestać ich słuchać nigdy. Sta też wzięła się nazwa mojego nicka.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

Odpowiedz do tematu