Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:23
Led Zeppelin
Autor Wiadomość
trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-23, 12:39   Led Zeppelin

płyta "Led Zeppelin IV" to poezja. Wogóle rewelacyjni są. Mogę ich słuchać i słuchać a i tak mi sie nie znudzą. Co sądzicie o ich muzyce... o Led Zeppelin ? Jakieś ciekawostki na ich temat? Ulubione utwory ?

PS- jeśli jest taki temat to znaczy ze go nie zauważyłem :)
----------------------

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-23, 13:41   

trevor napisał/a:
PS- jeśli jest taki temat to znaczy ze go nie zauważyłem :)

O dziwo - nie ma. A byłem prawie pewny, że już go gdzieś widziałem :).

Wracając do samych Zeppelinów - ojciec - fan, ja... całkowicie na anty. Okropnie mnie nudzą, chociaż byłem katowany ich kawałkami w sumie od gnojka, na zmianę z AC/DC.
Ich największe hity - No Quarter, czy Schody do Nieba... no nie potrafią zrobić na mnie wrażenia. Wokal mnie odpycha, pudel-metalowa otoczka zespołu również. Brzmienie perkusji, gitar... porażka - może to wina produkcji, ale podobnie jak do PF, próbowałem się przekonać do Led Zeppelin i stanęło na tym, że zraziłem się jeszcze bardziej.

A wspomniany wyżej No Quarter wyszedł 1000x lepiej spod 'rąk' Toola. Tak się powinno zagrać tę piosenkę.

Ogólnie, może to wina tego, że tylko kilka zespołów z tamych czasów do mnie przemawia (np. AC/DC, Black Sabbath z Osbournem...).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-07-23, 16:05   

Ja się nigdy jakoś strasznie nie wsłuchiwałem w Led Zeppelin więc całkowicie obiektywnie tego zespołu ocenić nie mogę ale... podoba mi się głos Roberta Planta, parę ich piosenek bo utrzymanych w fajnym klimacie. Ogólnie od Zeppelinów wolę takie zespoły jak Pink Floyd (za wspaniały psychodeliczny klimat)czy Black Sabbath (ten z Osbournem za kawał dobrego heavy metalu) do których trochę się już przekonałem.

dennis 

Wysłany: 2007-07-23, 16:23   

Jedyna kapela z tamtego okresu, grająca taką muzę, której bezproblemowo słucham i lubię słuchać... Kapela idealna z tych klimatów muzycznych, świetna barwa wokalu i warunki wokalne(ta zabawa w końcówce You Shook Me z Pagem, to samo jakoś w połowie Dazed and Confused, mistrzostwo), że nie jest to takie piszczenie na siłę; moim zdaniem jeden z najlepszych historii gitarzystów, nie popisujący się genialnymi zagrywkami technicznymi, a przy tym tworzący świetne kompozycje... podoba mi się w nich to, że co kawałek to hit, nic nie jest grane na jedno kopyto, tylko różne pomysły na kawałki, zajebista kapela. Boże jak sie tu rozpisałem, to sam nie wiedziałem, że ich tak lubię :D ... nie potrafię wskazać ulubionej płyty, bo każda jest świetna. Ulubionych kawałków też sporo, ale już tak na siłę to mogę kilka wskazać takich best, best: Tangerine, Kashmir za ten niesamowity riff...

www.myspace.com/invitropl

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-07-23, 20:55   

zaraz po Stonesach i Black Sabbath, zespół wszechczasów.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-07-23, 22:21   

Zgadzam się z wieczorem... kapela która zmieniłą świat muzyki. Nie da sie ich nie kochac. Takie kawałki jak "Stairway to heaven" czy "Kashmir" poprostu powalają. Mnie wokal Planta jakoś nie powala ale jest to taki klasyczny czadowy wokal hard rockowy :D Gitary są świetne Page potrafi zagrać takie rzeczy, że traci się kolana :D Chociazby Kashmir. Do tego chłopaki potrafili niezle eksperymentowac czego skutkiem jest "Whole Lotta Love" albo ciekawa wstawka perkusyjna w "Moby dick"... jak dla mnie kapela wszechczasów i królowie hard rocka :)

Schodami do nieba :) - Teraz pod niebem znaleźć mnie można :)

---

LOVE BUZZ - czyli stąd do wieczności :]

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-07-24, 09:45   

Trochę Led Zeppelin u siebie mam, słucham z wielką przyjemnością. Tytułów ulubionych utworów wymieniać nie będę, bo lista mogłaby okazać się dość długa. Niepowtarzalny zespół, niepowtarzalna muzyka, piękne brzmienie. Miło się słucha szczególnie rano i gdy pada. Szacuneczek mam taki, że nawet na ścianie zawiśli 8-)

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-07-24, 17:19   

Bardzo lubię Led Zeppelin , często ich słucham. Uważam ich za dobry zespół , który według mnie odwalił dobrą robote i tyle.
Bardzo lubię piosenkę " Kashmir" i wiele innych... :-P

[ Dodano: 2007-07-30, 16:53 ]
Właśnie dziś usłyszałam w radiu ,że Led Zeppelin wydaje płyte :shock:
na 100% sobie ją zakupie jak nic :mrgreen:

Domisiek 
No Bass, No Fun

Wysłany: 2007-08-28, 16:06   

Słucham i bardzo sobie cenie ten zespoł, ich utwory sa swietne. To dziwne, bo na Led Zeppelin mam zawsze ochote. Nie ma dnia, kiedy by mi nie podpasowali do nastroju. ;)
Już nie wspominam o schodach do nieba- piosenka chyba powali nawet zatwardziałego słuchacza techno... xD
A jaka przyjemnosc jest, kiedy się ich gra...
:)

www.kocmoluch.fbl.pl
http://last-exit.deviantart.com/
www.basoofka.net

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-08-29, 23:01   

Led Zeppelin słucham od kilku miesięcy prawie codziennie. Jestem zafascynowany. Wokal jest dla mnie idealny, gitarka jest według mnie genialna. To co wyprawiał Plant w Dazed and Confused czy też My time of Dying, to się nie mieści w głowie.Muzyka ponadczasowa, nie znam drugiego zespołu, który nadawał by tyle 'lekkości' i polotu piosenką. Słuchawki, zgaszone światło i nasycanie się muzyką LZ każdą częścią ciała - polecam ;)

Pozdrawiam.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-08-31, 22:33   

Ehh, a tak ożywiając ten temat.... Jeśli ktoś sie nie może przekonać do Zeppelinów, niech przesłucha "No Quater", ten kawałek powala klimatem, coś niesamowitego, słuchałem tego przez 5 godzin na okrągło....
----------------------

Audrey 

Wysłany: 2007-09-01, 23:10   

Cytat:
Wokal jest dla mnie idealny, gitarka jest według mnie genialna. To co wyprawiał Plant w Dazed and Confused czy też My time of Dying, to się nie mieści w głowie.

Tak wokal Planta jest swietny, dziwie sie sobie że kiedyś tak bardzo za nimi nie przepadałam, obecnie słucham godzinami i nie mogę się oderwac:) Dazed and Confused naprawdę genialne, magiczny Kashmir no i jedna z moich ulubionych ballad Babe I'm Gonna Leave You...
a smile from a veil?
do you think you can tell?

rocketqueen

Wysłany: 2007-09-06, 00:07   

Zeppelinami zarazili mnie moi rodzice ;) wielu wspaniałych wykonawców inspirowało się ich muzyką.. jedyni w swoim rodzaju, niepowtarzalni... ikona rocka.. ;-) uwielbiam :)

arafatka 

Wysłany: 2007-09-09, 20:47   

Co Państwo na to?
LINK

swapper 
orzeł brojler

Wysłany: 2007-09-09, 22:32   

Ciekawe ciekawe, choć do końca nigdy nic nie wiadomo.... poczekamy 2 miesiące i wtedy okaże się czy to prawda.

Ooo.. o proszę:

http://www.nuta.pl/news.html?nid=18402

Odpowiedz do tematu