Wydaja remiksy, ale przez to uzyskuja nowe brzmienia, a nie raz bylo tak, ze remiks lepiej brzmial od oryginalu. ;] Zeby sucho nie bylo podam przyklad - Starfuckers Inc. ma lepsze remiksy, moim zdaniem oczywiscie.
crespo... jednak za elektroniczna dla Ciebie plyta. ;D A z nowej plyty dla mnie mistrzowski jest kawalek 12 The Greater Good. ;) A niedotrzymales do niego. ;>
[ Dodano: 2007-07-25, 16:35 ]
Dla wlasnego dobra mozecie nie wchodzic na strony, ktore zaraz podam.
Jak mozna tak kzywdzic muzyke, tego nie rozumiem. Piosenka Closer skrzywdzona przez zespol Maroon 5. Wersja country prawie, ale szalone trzynastki pod scena piszcza. Super! Prosze o wiecej takich piosenek! Yeah!
Lider Nine Inch Nails znalazł się w gronie osób, które nie są zachwycone reaktywacją formacji The Smashing Pumpkins.
Trent Reznor uważa, że Billy Corgan wznowił działalność pod szyldem dawnej kapeli dla pieniędzy. - Nigdy nie byłem wielkim fanem The Smashing Pumpkins, chociaż nie mam nic przeciwko Billy'emu - wyjaśnia wokalista. - Wskrzeszanie jednak zespołu pod nazwą The Smashing Pumpkins, to zwyczajne… korporacyjne posunięcie.
Obydwie kapele wystąpiły podczas The Carling Weekend w Reading i Leeds. Reznor z Nine Inch Nails promował longplay "Year Zero" a Corgan z The Smashing Pumpkins "Zeitgeist".
(onet.pl)
A tak wracając do tematu Nine Inch Nails - najnowsze dzieło Reznora i muzyków mu współtowarzyszących doczekało się remiksów (a to ci niespodzianka dopiero ;) ) pod tytułem Y34RZ3R0R3M1X3D. Wydaje mi się, że każdy fan elektronicznych brzmień powinien zapoznać się z tym wydawnictwem, chociażby ze względu na udział Fennesza.
Kod:
1. gunshots by computer: saul williams
2. the great destroyer: modwheelmood
3. my violent heart: pirate robot midget
4. the beginning of the end: ladytron
5. survivalism: saul williams and thavius beck
6. capital g: epworth phones
7. vessel: bill laswell
8. the warning: stefan goodchild featuring doudou n’diaye rose
9. meet your master: the faint
10. god given: stephen morris & gillian gilbert
11. me, i’m not: olof dreijer
12. another version of the truth: kronos & enrique gonzalez müller
13. in this twilight: fennesz
14. zero sum: stephen morris & gillian gilbert
ale nieograniczoną miłością darzę 'Broken'. uwielbiam ten kontrast smutnych, depresyjnych tekstów Trenta (który jest genialnym poetą, tak btw) z szybką muzyką. po takich tekstach jak np. Gave up spodziewałabym się wolnej ballady, a tu jest coś innego.
mam nadzieję, ze ktoś zrozumiał, o co mi chodzi:)))
_________________ A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe and leave before she's left.
The Downward Spiral (o ile tak sie to pisze) jest ok i ma klimat... reszty nie słyszałem bo nie jestem fanem tego typu grania... ale są (jest) w porządku.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Już gdzieś na forum pojawił się ten news... ale.
Z oficjalnej strony Nine Inch Nails można -za darmo- ściągnąć nową płytę NINów. Dziełko się zwie "The Slip" i warto zapoznać się z kawałkami z owego krążka. Nie uświadczymy tam co prawda jakiegoś przełomu w muzyce Reznora, ale za to wraz z nowymi kawałkami otrzymujemy solidny zastrzyk industrial-rockowych brzmień.
Tak tak, wczoraj zobacyzlem potwierdzenie na ich oficjalnej stronie. To jest bardzo dobra wiadomość. W Polsce zacyzna sie dziać na prawde ciekawie, jesli chodzi o koncerty, a NIN to zdecydowanie najwyższa półka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum