Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:34
Porcupine Tree
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-09-03, 13:01   

Moth napisał/a:
tfardy napisał/a:
Tak na prawdę to Wilson nie ma głosu. Ale śpiewać potrafi.

Mógłbyś to rozwinąć? Intrygujące stwierdzenie. Coś w stylu "nie ma nóg, ale biegać potrafi" :).

no bo to po części prawda. Wilson posiada barwe jako taką, ale śpiewac potrafi doskonale co w całości zakrywa braki.
IMHO "Recordings" to genialne wydawnictwo.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-04-24, 11:33   

Dostałem w prezencie EPkę Porków Nil Recurring. Cizas, jeśli to sa odpadki z FOABP to ja poprosze tego więcej. W sumie nie dziwi fakt, że to są świetne utwory, mamy do czynienia z Wilsonem <brawa>. "Normal" z tymi wstawkami z Sentimental.. zakochałem sie dosłownie ;-)

Baggins 
Spoonman

Wysłany: 2009-04-24, 19:55   

Ja ostatnio zacząłem poznawać tworczość PT.
Album "Fear of a blank planet " jest genialny.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-04-24, 20:17   

O, jest tego do poznawania trochę. Jakbyś chciał mógłbym powrzucać jakies paczuszki, oczywiście tylko na PW.

Dream 
The Dreamer

Wysłany: 2010-06-05, 14:05   

Wiem że temat w tej chwili odkopuję jednakowoż mam pytanie-jakie są Wasze wrażenia związane z "The Incident"?
Moim zdaniem Steven Wilson dokonał czegoś niezwykłego, napisał znakomitą, hipnotyzującą wręcz suitę, przesiąkniętą momentami paranoją oraz strachem(rozdział tytułowy "The Incident", "Circle of Manias"). Słowa powieści są lekko chaotyczne jednak wyjątkowo mnie to nie przeszkadza. Pozostaje nam jeszcze drugi krążek albumu-z cudownym wręcz utworem "Black Dahlia". Widać że Mr. Wilson wlewa całe serce w swe kompozycje, melotron używany przez ekipę Steve'a nadaje wręcz magiczne brzmienie oraz klimat.
Album zakupiłem tuż po rozpoczęciu krucjaty na półki sklepowe( słuchałem wtedy PT może z miesiąc) i absolutnie tego nie żałuję, do dziś wsłuchuję się w ten album z najwyższą przyjemnością.
P.S

Wybiera się ktoś na koncert w Łodzi który ma się odbyć bodajże 17.07? ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu