Darł się ? Blast, kiedy ? Czyżbym przegapił okres, gdy grali szatancore ? ;p
OK, na początku ( gdy grali kawałki typu "Baby I' czy "Scheherazade") to wielkich wokaliz nie było, ale darcie się ? ;p Koleś częściej mamrotał. Pis enyłej ;p
Przyznaję rację, niech będzie, ze mruczał do mikrofonu xD Nie zmieni to tego, że ich kocham xP jak dla mnie to Stipe nawet drzeć się może i tak będzie geniuszem xD
"You came tobang, bang, bang, bang and bang,
Blame, blame, blame"
To chyba ten kawałek. Usłyszany w jakiejś audycji (obstawiam Na Szczudłach) w Jazz Radiu. A może "The one I love" ? Może to te dwa razem, bo to zarazem pierwsze jakie poznałem. Potem obejrzałem "Człowieka z Księżyca" i na drugi dzień kupiłem "Automatyka". Tak mi się wydaje, parę lat już minęło (osiem ? ;p).
Sukcesywnie poznawałem resztę i zbierałem cios za ciosem, gdyż genialnych kawałków mają na pęczki.
Swojego uwielbienia chyba tłumaczyć nie muszę, nick zdradza wszystko ;)
wow, to sie nazywa zżycie z zespołem, tak jak ja z Floydami...
Zaczęło się dobrze pamiętam od Man on the Moon.. i cóż tak mi zostalo. Zaczelam być niesamowicie zachłanna na każdy dzwięk jaki wydobywali i nawet nie zauwazylam jak cala dyskografia wkradla mi się na komputer.
"A half-century ago we lost Camus and gained Stipe.
The lord takes and the lord gives."
Tak to ładnie Patti Smith na swojej stronie napisała.
Sto lat, stary pryku
Wszystkiego dobrego dla Pana Stipe'a! :)
Jeden z najbardziej wiarygodnych artystów ostatnich lat. Szczery i prostolinijny. Niesamowita wrażliwość, intelekt i pasja.
Ogromny szacunek.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Świetne jest to, że przez tyle lat tworzą naprawdę niesamowitą, unikalną muzykę. Mało jest kapel, które mogłyby poszczycić się takim stażem i dorobkiem świadczącym o tym, że tworzą coś, co naprawdę czują.
Lubię posłuchać sobie ich w samo południe. Świetnie nastrajają. Z jednej strony budzą do życia, a z drugiej zachowują w nim niezbędną nutkę refleksji. Idealnie wyważone dźwięki i słowa. ;)
pamietam jak dzis kiedy pierwszy raz uslyszalem i zobaczylem wideoklip "drive", siedzialem z otwartą szczęką przed telewizorem, genialne dzwieki, genialny klimat i ten teledysk czarno biały gdzie Stipe pływa na oceanie rąk, taka jakas nuta tajemniczosci i cos ponad ,wyzszy artyzm tak mi sie to zawsze kojarzylo;]
plus takie kawalki jak "how the west was won and where it got us" i "e-bow the letter" niesamowicie wysmakowane i dojrzale,refleksyjne znakomite teksty....
_________________ "......z czarnych lubią tylko Teda Dansona.......:]"
No. :) Przynajmniej r.e.m nie dali dupy, jak to zrobili chłopcy z radiohead Płytka pyszna, pełna energii. Miodzik od najlepszych, dla najlepszych ...
Wydana w tekturowej okładce trafia do najlepszych, czyli 'music @ the wall'
Zabrakło tekstu do "blue"? więc jak by ktoś był zainteresowany tym utworem, tekst poniżej.
"Blue"
Yellow circus left the stakes a broken ropes world's useless mug
The ties that bind, ha ha
I can be bad poet
Street poet
Shit poet
Kind poet too
Subway
Almost 4AM
Halloween night
Had enough to drink to make my own party
All my fellow writers in half costume, half asleep
Half silly, gone to seed
I don't mark my time with dates, holidays, faded wisdom, locked karma holders
Convenient
I am made by my times
I am a creation of now
Shaken with the cracks and crevices
I'm not giving up easy
I will not fold
I don't have much
But what I have is gold
I saw your face...
I sing in platinum
I dress in brass
I eat in zinc
Let it pass
Compare a toast
I like that
I understand courage
I still roll with the shout of a character I was married to today
I try to see outside myself
I understand the eyes
Excuse all the highs
Sorry
I am sorry
Ha ha
I like you, love you, every coast of you.
I've seen your eddies and tides and hurricanes and cyclones.
Low ebb tide and high, full moon.
Up close and distant.
I read you.
Look, the sky, the sea, the ocean, the sun, the moon.
Blue, blue, blue, blue, blue, blue, blue blue, blue, blue, blue, blue.
Naked and blue.
Breathing with you. Touch. Change. Shift. Allow air. Window open. Drift. Drift away. Into now.
I want Whitman proud. Patti Lee proud. My brothers proud. My sisters proud. I want me. I want it all. I want sensational. Irresistible.
This is my time and I am thrilled to be alive.
Living. Blessed. I understand.
Twentieth century:
Collapse Into Now
Cinderella boy
You've lost your shoe
Cinderella boy
Your coach awaits
A sun makes shadows
All over your face
As you sit
Naked and blue
Into me
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum