Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:28
The Beatles...
Autor Wiadomość
idont 

Wysłany: 2007-10-26, 09:03   

do mojej listy dodaję jeszcze "Yellow submarine" - utwór świetny na każdą okazję ;-)
Jak to się stało,że w pewnym czasie, w jednym miasteczku, w jednym studiu (!) spotkało się 4 genialnych muzyków i zaczęło nagrywać taką muzykę? nie mogę wyjść z podziwu :shock:

jordi

Wysłany: 2009-03-18, 22:59   

Czyżbym o Beatlesach nie wspominał??
Hmmm, lekko i przyjemnie na KAŻDY dzien nuta, na KAŻDY nastrój dla mnie :)
Nie chcę faworyzować utworów, ale nudne jest juz dla mnie powtarzanie że "wiele mają cudownych" itd.
Mój pierwszy zazwyczaj przystanek przy uruchomieniu silnika zaczyna sie od tego:
http://www.youtube.com/watch?v=vwZJl7-0mWg

chyba dzisiaj w nocy chłopcy z czarno-białych taśm mnie trochę wymolestują :shock:

whizzzing 

Wysłany: 2010-07-26, 22:04   

Yellow submarine nigdy mi sie nie podobała. Beatlesów kojarzyłam kiedyś tylo z nią więc nigdy sie do nich nie zabieałąm aż usłyszałam "Come together".
Love me do, Hard Day's Night, Can't buy me love - trzy najlepsze, jeżeli już muszę wybierać :)

pozytywna666 

Wysłany: 2010-08-09, 17:00   

The Beatles to cudny zespół. :-D

muller 
Nightrain

Wysłany: 2011-03-24, 16:26   

nienawidzę bitelsów :evil:

Lua 

Wysłany: 2011-03-25, 09:31   

Czemuż to?
Ja bardzo lubię, mogłabym powtórzyć jordiego:

jordi napisał/a:
Hmmm, lekko i przyjemnie na KAŻDY dzien nuta, na KAŻDY nastrój dla mnie :)

lukaszo 

Wysłany: 2011-03-25, 15:29   

Moja fascynacja Żuczkami zaczeła sie jakies półtora roku temu i od tej pory jest to mój zespół numer 2 ;-) Fascynujące jest to, jakie rzeczy robili,zważając na lata w których tworzyli.Lubie zarówno wczesną ich twórczośc jak i tę pózniejszą,jednak moim ulubionym albumem bitli jest Rubber Soul,który jest takim jakby lącznikiem pomiędzy tymi dwoma okresami,jeszcze z charakterystycznymi melodiami,ale już wprowadzająca innowacyjne rzeczy,jak np.sitar w Norwegian Wood.George Harrison powiedział kiedyś,że słynny ''Revolver'' to tak naprawde Rubber Soul 2.Uwielbiam ich wszystkie płyty,niebywały jest ich fenomen,jeden z najbardziej charakterystycznuch zespołów,który miał wielki wpływ na kulture w latach 60.Istnieli tylko 10 lat,ale dla nich to było wystarczająco dużo czasu,aby nagrac płyty,które do dzisaj są kamieniami milowymi w muzyce.I chyba żaden band nie osiągnie już takiej popularności jak Lennon,Mc Cartney,Harrison i Ringo Starr w czasach ''Beatlemanii''

muller 
Nightrain

Wysłany: 2011-03-27, 12:08   

Lua napisał/a:
Czemuż to?

wiesz co że nie wiem? po prostu nie moge znieść ich muzyki i głosu. wkurzają mnie. jestem bardziej zwolenniczką stonesów ale czemu tego nie wiem. po prostu nie pasuja mi ;-)

Odpowiedz do tematu