Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:23
The Rolling Stones
Autor Wiadomość
jordi

Wysłany: 2009-12-03, 20:47   The Rolling Stones

Kolejny temat którego nie znalazłem więc następny szok.
Każdy pewnie słyszał o tej kapeli a także o tym że w Anglii trwa od "wieków" dylemat która kapela jest większa legendą, kolosem a może nawet która stworzyła tak naprawdę rocka. Czy byli przesympatyczni panowie z The Beatles czy The Rolling Stones. Ja jednak skłaniam się ku czwórki z Liverpoolu nie umniejszając wcale drugim.
W sumie gdyby nie "I Wanna Be Your Man" to być może by nie zaistnieli, a przecież sukces tego kawałka zawdzięczają Beatlesom.
Zespół załozony przez Micka Jaggera i Keitha Richardsa odszczepił sie szybko od wizerunku grzecznego rocka nie bazując juz na samym bluesie i classic rocku, podchodząc miejscami pod psychodelię i chyba rozpoczynając erę hard rocka.
Nie będę tu przedstawiał encyklopedycznie zespołu bo do tego służy inny dział, powiem tylko że u mnie wszystko się zaczęło od "Angie", zarówno pokochanie kapeli jak i wkurwiające siostrę moje wyśmiewające podejście do rockowych staroci.
Kto wie, może to był ten pierwszy kawałek w stylu tych które odczepić się nie chciały, i dobre tygodnie pogwizdywania ;)

lather 

Wysłany: 2009-12-03, 22:12   

Angie też było moją pierwszą piosenką RS jaką usłyszałam. Mam do niej sentyment, zawsze miło jest posłuchać. :)

Lua 

Wysłany: 2009-12-03, 22:16   

Nie ma co się rozpisywać, jak dla mnie fajna :mrgreen: kapela i tyle. Kawałki melodyczne i wpadające w ucho, miło czasem posłuchać , aczkolwiek nie przywiązuję do nich większej wagi. Kto wie, może kiedyś... ; )

jordi

Wysłany: 2009-12-04, 07:33   

ja napisał/a:
wszystko się zaczęło od "Angie", zarówno pokochanie kapeli jak i wkurwiające siostrę moje wyśmiewające podejście do rockowych staroci

oczywiście nie zaczęło się wtedy wyśmiewanie ale się skończyło, głupio to zdanie zabrzmiało, sorki za off musiałem sie skorektować (cos ostatnio za często sie poprawiam, zakochany czy co? :lol: )

pozytywna666 

Wysłany: 2010-08-09, 17:24   

Lubię słuchać Stonesów. :)
Zespół bardzo miły dla ucha.

Odpowiedz do tematu