Co sądzicie o tym duecie ? Zawsze ich lubiłem ale jak zobaczyłem najnowszy clip to normalnie mnie zatkało. Rewelacja (jak dla mnie). Są naprawde dobrzy, sami zobaczcie :
Mnie wgniotło w fotel. ;)
Do tej pory jakoś specjalnie nie interesowałam się twórczością The White Stripes, ale kiedy usłyszałam i zobaczyłam clip do tej piosenki to normalnie... eh. :) Zrobił na mnie wrażenie. Duże. :)
Odsłuchałam to i obejrzałam już z 10 razy jak nie lepiej. :D
_________________ nie śpij, spanie jest dla frajerów
GENIUSZ!!!!! Kocham tą piosenkę! Kocham White Stripes!! Zawsze najbardziej kochałam "Jolene" ale ta piosenka mnie wbija w fotel!! Zmiata z powierzchni ziemi!!! Ten teledysk jest MISTRZOWSKI!!! POczątek szczególnie!
Uwielbiam! Kocham! Jack White mógłby być moim mężem!!!! aaaa kocham ich! Ostatnio słuchałam nałogowo Icky Thump ale juz jakiś czas nie leciał ten album u mnie, to sie zmieni! Koniecznie!
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
a Jack White jest Polakiem (tak o sobie mówi) Jego matka mieszkała w Krakowie, na stronie oficjalnej zespolu można się doszukać wielu rzeczy związanych z naszym krajem (nawet słów napisanych po polsku)
Podczas jednego z koncertów w Polsce powiedział "Jestem Polakiem a tutaj jest mój kraj" (dodam że powiedział to po polsku, bardzo wyraźnie ( nie tylko w porównaniu do Eddiego Veddera )
Bardzo miło jest mieć takich rodaków
Ich twórczość znam raczej pobieżnie (radio), nie powala mnie, choć przyznaję, że grają naprawdę fajnie, ciekawie i niebanalnie. Jednak czegoś mi w tym wszystkim brakuje (może przestało by brakować, gdybym lepiej dyskografię poznała...). "Jolene" faktycznie pierwsza klasa, choć to nie ich piosenka...
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Bardzo lubie TWS, dla mnie słuchanie ich to niesamowite doświadczenie muzyczne, nie ma podobnych piosenek, w każdej jest coś innego, coś niesamowitego, coś co można odkrywać, taka muzyczna eksploracja, dlatego nie można się nudzić słuchając Jack'a i Meg, nowa płyta bardzo mi się podoba, a Icky Thump jako piosenka po prostu genialna :)
Swego czasu nie cierpiałam, nienawidziłam, brrrrrrr! A dziś raczej bym powiedziała, że po prostu nie lubię. Nie widzę nic ciekawego w tym zespole.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Głos Jacka White'a porywa w niemal każdym utworze, a ich najnowsze dokonania rzucają na kolana.
"Jolene" to już klasyka.
Troszkę nie podobała mi się tylko ta afera, czy Meg i Jack to rodzeństwo czy byłe małżeństwo... Jakieś to takie było rozdmuchane przez media, niepotrzebnie.
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum