Świetny gitarzysta, znany głównie z Rage Against the Machine i Audioslave, ale rownież z innych projektów m.in. The Nightwatchman i Axis of Justice (to drugie bardziej organizacja niż projekt muzyczny).
Twórczością pana Morello (poza RATMem i Audioslave) interesowałem się wybiórczo, natomiast ostatnio szczegolnie zainteresowałem się ów personą zwłaszcza jako solisty.
Myślę że Tom zasługuje na osobny rozdział na tym forum ;)
(teraz zauważyłem dopiero błąd jaki zrobiłem wrzucając z repertuaru Axis Of Justice akurat "Speak on it", ale trudno, jak komuś będzie się chciało chcieć edytować, wyrzucić obecny lub zamienić na inny kawałek, w ktorym to faktycznie usłyszymy Morello to super świetnie)
Ha, jeden z moich ulubionych gitarzystów, jak nie numer jeden :) Od 4 lat bardzo namiętnie słucham RATMu (no, ostatnio dużo mniej, bo już zaczęłam rapować z pamięci razem z de la Rochą przy 90% utworów, ale nadal ich bardzo cenię), a jeśli chodzi o Audioslave to do tej pory nie wiem, czemu tak słabo to poprowadzili z takimi warunkami...
Najbardziej z tych "poza RATMowych" projektów lubię ostatnio Street Sweeper Social Club - szczególnie ich ostatnie wydawnictwo, a najczęściej chyba słucham "Promenade" - super kawałek. Cover "Paper Planes" to za to mistrzostwo.
Morello ma baaardzo oryginalny styl grania, włączasz piosenkę i już wiesz, kto to, a to bardzo ważne - takich artystów/muzyków najbardziej lubię. Co by nie mówić, moim skromnym zdaniem lepiej sobie radzi w repertuarze z rapem, a nie jak w AS z normalnym, nawet dość silnym (choć Chris wtedy trzeszczał a nie śpiewał) głosem - taka specyfika, to granie ma bardzo rytmiczne, ostre, świetne.
Jedyne, czego nie ogarniam w jego wesołej twórczości to The Nightwatchman, no nie, nie mogę przez to przejśc mimo paru podejść
właśnie przez przypadek usłyszałem, co zatrudniło moje szare komórki do intensywnego spięcia w wyszukaniu wszystkiego poza ratmowego i audioslavowego Toma
Morello w RATM był zajebisty, wiadomo. W Audioslave został mocno ograniczony przez brnącego (już wtedy) w ślepą uliczkę Krzysia Kornela. Ogólnie lubię gościa. Jego sposób trzymania gitary już dawno przeszedł do historii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum