Nie zauważyłam tutaj żadnej wzmianki o TSA, zespół powstały w 1979 roku w Opolu. Zespołu słuchali moi rodzice za czasów swoich młodzieńczych lat, zarazili mnie nim. Mają niebanalne teksty, a także świetne brzmienie.
Jako mieszkaniec Opola powiem szczerze: jestem dumny. Genialny zespół. Magiczne, przytłaczające i powodujące zadumę teksty, melodyczne piosenki i taki wyjątkowy nastrój. Panów z TSA znam osobiście, z Nowakiem grałem kiedyś przez godzinkę. Z moim ojcem chodził do jednej szkoły.
Kapitalni goście wykonujący kawał dobrej roboty. Rok temu miałem okazję być na akustycznym koncercie i było naprawdę pięknie, bardzo nastrojowo.
Jestem pewien, że nasz naród powinien przestać narzekać i marudzić, bo takie pierdolenie do niczego nie prowadzi poza autodestrukcją. Musimy zacząć dostrzegać to, co mamy i być z tego powodu dumni. Bo ja jestem dumny z polskiej muzyki. Tylko ona wydaje mi się taka szczera i prawdziwa.
_________________ ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, wielokrotny Mistrz Polski, medalista siatkarskiej Ligi Mistrzów i Pucharu CEV!
Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!
Muzycznie są nieźli i pomimo, że nie mamy wielu takich zespołów w Polsce to nie sikam w gacie jak ich słucham. Wokal również mi nie za bardzo odpowiada - porównuje trochę Piekarczyka do Briana Johnsona z AC/DC, za którym nie przepadam.
I teraz nie przesadzajmy z tym patriotyzmem. To, że tylko polska muzyka wydaje Ci się "szczera i prawdziwa" to nie znaczy, że rosyjska, jugosłowiańska, brytyjska czy amerykańska nie jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum