Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:28
U2
Autor Wiadomość
trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-09, 18:37   U2

Swego czasu przepadałem za nimi. Przeszło mi już dawno ale nadal czuje jakiś sentyment do tej kapeli. Wiele pięknych utworów, niezapomnianych koncertów... Co myślicie o U2 ?
----------------------

szary 

Wysłany: 2007-09-09, 19:18   

mają duzy wplyw na inne kapele i wiele świetnych niezapomnianych utworów, mi sie podoba np "elevation", "City of Blinding Lights" czy nowe "vertigo"

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-09-09, 19:19   

Jakoś mi się nie podobają za bardzo. Może dlatego, że slyszałem tylko ich kawałki balladowe (one love rządzi jakby co ;)) i wokal Bona mi jakoś przeszkadza. Jednak te szybsze utwory są fajne. Z nowej płyty mi się podoba kawałek który ją promował (nie pamiętam tytułu ;/)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-09-09, 19:25   

Mi wogóle U2 nie podchodzi. Razi wokal Bona, ich muzyka, koncerty, brak klimatu, kopa...

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-09-09, 19:37   

No właśnie, mi tak średnio lezy. Wiadomo, potrafią swoje, ale coś mi w ich klimatach nie pasuje. Lubie vertigo, city of blinding lights, i with or without you. I to chyba tyle.

jordi

Wysłany: 2007-09-10, 02:05   

Kocham U2, jedna z piękniejszych ballad - Beautiful Day, Miss Sarajevo z Pavarottim, to tak na czasie, I Will Follow, szczególnie wersja koncertowa, ulubiony teledysk - With Or Without You, nie za bardzo podchodzi mi ich album "Pop" bo jest rzeczywiście zbyt popowy, mało w tym rockowego charakterystycznego brzmienia, a dużo podchodzących kawałków nawet pod disco, właściwieRemix Melon & More też nieciekawa płyta, gdyby te dwie wykreślic z ich zyciorysu (chyba tylko te dwie jak sie nie mylę) to ogólnie ich utwory do mnie przemawiają, Bono ma swietny głos, klimatyczną muzykę, na moim poziomie konsumpcji dźwięków, w moim guście, gdzie wymagam od zespołu mocnego kopa tam wymagam, ale do nich to by nie pasowało, wrażliwe dźwięki, typowe ballady do słuchania nawet do snu, załuje że nie wyszło nic z planami wyjazdu do Chorzowa jak koncertowali, ale jeszcze okazja może będzie, jak nie w Polsce to gdzies w najblizszym sąsiedztwie.
W ogóle wydaje mi się że Bono to człowiek instytucja, podziwiam go za działalnośc charytatywną, jest wizytówką walki z biedą, zapraszany nie raz przez czołowych przywódców europejskich i amerykańskich, ja bym mu dał nobla za działalność charytatywną.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-10, 13:04   

jordi napisał/a:
jedna z piękniejszych ballad - Beautiful Day

nie powiedział bym że to ballada :)
jordi napisał/a:
gdzie wymagam od zespołu mocnego kopa tam wymagam, ale do nich to by nie pasowało,

no właśnie... U2 to U2... grają swoje i co jak co meli duży wpływ na dzisiejsze kapele tak jak wspominaliście.
----------------------

stefcia 

Wysłany: 2007-09-10, 15:55   

Nie przepadam za U2. Mają kilka fajnych piosenek ( "With or without you", "Vertigo", "Beautiful day", Elevation"), ale nie zachwycili mnie aż tak, aby sięgnąć po dyskografie.

jordi

Wysłany: 2007-09-11, 08:47   

trevor napisał/a:
jordi napisał/a:
jedna z piękniejszych ballad - Beautiful Day

nie powiedział bym że to ballada :)

ja bym powiedział że z całą świadomością mojego umysłu to jest ballada

Marianne 

Wysłany: 2009-03-04, 22:35   

Jakis czas temu, w topicu o Edku, napisałes pustak ciekawą rzecz, ale nie zaglebiajac się w szczegoły. Pozwól, ze zacytuje:

pustak napisał/a:
Od jakiegos czasu słysze głosy, które mnie wzywają..

:roll: .. wybacz, nie mogłam się powstrzymac ;p .. Mianowicie, napisałes:

pustak napisał/a:
Tak czy inaczej "wszyscy artyści to prostytutki..." ;) Nawet ostatnio coś na ten temat, miał do powiedzenia Bono z U2.

?? Mozesz poswiecic jakies 180 sekund ze swojego czasu i napisac cos szerzej, wiecej na ten temat? Troche do tyłu jestem z tymi wszystkimi newsami (;

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-03-04, 22:57   

Od jakiegoś czasu mam ciężkie jazdy na tę kapelę. Przejawia się to głównie w stylu gry :P Odpalamy dileja i hajda !
A poważniej już. Bardzo podoba mi się ich podejście do muzy, to jak byli w stanie całkowicie zmienić styl gry i wciąż dawać czadu. Tak, jestem jedną z tych osób, które "Pop" lubią. Nawet bardzo. Odpalcie sobie Discotheque (czy jak u demona się pisze ten tytuł ;p), Gone, Mofo czy Staring ant the sun :) Choć za opus magnum uważam Drzewo Jozuego (Ameryki nie odkrywam) oraz Achtung Baby. Yoda, ten kawałek to nie "One love" a po prostu "One" i racja, kosi. Jak praktycznie każdy kawałek z tych dwóch płyt.
Mogę wymieniać więcej tytułów, ale po co ? ;p Wyszłaby za długa lista.
Co jeszcze podoba mi się w tej kapeli ? To, że każdy z chłopaków zna w niej swoje miejsce, dopełniają się. Rozmyte gitary Edża osadzane przez sekcję Larry'ego i Adama tworzą mistrzowskie tło dla wokalu Bona.

Może nie mają jeszcze u mnie takiego statusu jak R.E.M. ale są na dobrej drodze. Nawet średnia nowa płyta jakoś im nie zaszkodziła w moich oczach. Bo jest bardzo możliwe, że się do niej przekonam, tak jak przekonałem się do singlowego "Get on your boots".

pozdro i poćwicz !

MaaD 

Wysłany: 2009-03-09, 11:24   

U2 w Polsce!

W czwartek, 6 sierpnia 2009 r. wystąpi w Polsce grupa U2.
Koncert odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie.

http://muzyka.onet.pl/0,1930415,newsy.html
I uprawiać fantastyczny sport."

jordi

Wysłany: 2009-03-09, 13:08   

Deep Purple to już nie jest mój priorytet :13: jest przestrzeń czasowa jednak więc? trzeba pogodzić Wrocław z Chorzowem

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-03-09, 13:27   

MaaD napisał/a:
U2 w Polsce!

W czwartek, 6 sierpnia 2009 r. wystąpi w Polsce grupa U2.
Koncert odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie.

http://muzyka.onet.pl/0,1930415,newsy.html

ooo tak :115:

Marianne 

Wysłany: 2009-03-09, 14:20   

Chorzów :-|
W morde.. jak beda jeszcze bilety w maju to postaram sie byc, tylko nie ma info, czy w Berlinie zagraja, bym miala blizej.. poki co zostala utworzona strona

Cytat:
Dzisiaj ruszyła strona dotycząca koncertu U2 w Polsce. Pod adresem http://chorzow.u2.com.pl pojawiać się będą najświeższe informacje dotyczące koncertu w Polsce. Również na stronie będzie możliwość umieszczania ogłoszeń kupna, sprzedaży lub zamiany biletów na koncert, a także możliwość wspólnego umówienia się na wyjazd na koncert. Co prawda w tej chwili za wiele tam informacji nie ma ale jeszcze dziś ich wiele przybędzie.

Chetnie bym pojechała ale to tylko czesciowo ode mnie zalezy.. w maju bede wiedziała, jak dozyje do maja ;p Priorytetem jest Faith No More, mam nadzieje, ze nas łodwiedza!

Odpowiedz do tematu