Jestem ciekaw co sądzicie o tym zespole, troche zapomnianym, a jednak wybitnym. Mam jedna plyte, tę z Nico [chyba najsłynniejsza] i musze powiedziec, ze dlugo nie moglem sie przekonac, ale wkoncu sie udało:) puszczam sobie co jakis czas i nie wyobrażam sobie histor muzyki bez VU
_________________ Kiedy umrę pochowajcie mnie do góry nogami, żeby świat mógł mnie pocałować w dupe
Ja natomiast mam tylko "The Velvet Underground" z 1969. Cała płytka jest naprawdę dobra, ale zawsze czekam głównie na ostatni utwór "After Hours". Zasadniczo legenda, więc gdzie ja mam tu się wypowiadać... i że niby co. Przyznać muszę, że przyswoić całą dyskografię miałam plan, ale jak zwykle nie wyszło, bo znowu coś innego się znalazło, wiec szanowni Velvet Underground poczekać muszą na swój lepszy czas...
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Za kazdym razem jak widzialem dyskusje o Velvet Revolver pierwsze skojarzenie padalo wlasnie na Velvet Underground. No i w koncu temat! Moze wreszcie dowiem sie o tej kapeli wiecej. Sam jestem w posiadaniu jednej kompilacji (http://en.wikipedia.org/w...sic_of_Lou_Reed) i trzeba przyznac, robi niesamowite wrazenie. Do muzyki i wokalu Reeda faktycznie, trzeba sie na poczatku przekonac. Ale potem juz nic tylko wchlaniac, wchlaniac i wchlaniac..
Bardzo lubię ten zespół. Kocham szczególnie piosenkę Sweeeeeeet Janeeeeeeeeeee, którą wprost uwielbiam wyć pod prysznicem! aż z wrażenia sobie i wam w sumie też zapodam.
Ja tam nie miałam problemu z wchłonięciem Lou Reed'a, od razu w całości go połknęłam. świetny zespół, jeśli ktoś ich nie zna to właśnie dobrze jest zacząć od tego the best of :)
A mi się ostatnio pomylili z takim zespołem indie-rockowym The Sunshine Underground
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum