Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:32
Velvet Underground
Autor Wiadomość
BetterMan 
peace

Wysłany: 2008-04-30, 13:54   Velvet Underground

Jestem ciekaw co sądzicie o tym zespole, troche zapomnianym, a jednak wybitnym. Mam jedna plyte, tę z Nico [chyba najsłynniejsza] i musze powiedziec, ze dlugo nie moglem sie przekonac, ale wkoncu sie udało:) puszczam sobie co jakis czas i nie wyobrażam sobie histor muzyki bez VU

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-04-30, 14:31   

Ja natomiast mam tylko "The Velvet Underground" z 1969. Cała płytka jest naprawdę dobra, ale zawsze czekam głównie na ostatni utwór "After Hours". Zasadniczo legenda, więc gdzie ja mam tu się wypowiadać... i że niby co. Przyznać muszę, że przyswoić całą dyskografię miałam plan, ale jak zwykle nie wyszło, bo znowu coś innego się znalazło, wiec szanowni Velvet Underground poczekać muszą na swój lepszy czas...

MaaD 

Wysłany: 2008-04-30, 15:26   

Yup, the legend.

Za kazdym razem jak widzialem dyskusje o Velvet Revolver pierwsze skojarzenie padalo wlasnie na Velvet Underground. No i w koncu temat! Moze wreszcie dowiem sie o tej kapeli wiecej. Sam jestem w posiadaniu jednej kompilacji (http://en.wikipedia.org/w...sic_of_Lou_Reed) i trzeba przyznac, robi niesamowite wrazenie. Do muzyki i wokalu Reeda faktycznie, trzeba sie na poczatku przekonac. Ale potem juz nic tylko wchlaniac, wchlaniac i wchlaniac..

BTW, wspominalem juz o tym (http://www.grunge-forum.c...edni-vt1730.htm) ale napisze raz jeszcze a propos tematu. Lou Reed wystapi 14.07.2008 w Warszawie!
I uprawiać fantastyczny sport."

BetterMan 
peace

Wysłany: 2008-04-30, 16:07   

MaaD ja mam podobne skojarzenie jak widze nazwe Velvet Revolver:D naprawde polecam piosenke "Venus in furs" jest niesamowita!!! polecam goraco:D

BetterMan 
peace

Wysłany: 2008-04-30, 16:07   

http://pl.youtube.com/watch?v=AwzaifhSw2c tu jest link do utworu:d czysta magia:p

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2008-09-25, 13:02   

Jedna z moich ulubionych rockowych kapel. Łykam ich nagrania codziennie o zmierzchu, ulubiona płyta - debiut. Lou - miłość.

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-09-29, 17:11   

Bardzo lubię ten zespół. Kocham szczególnie piosenkę Sweeeeeeet Janeeeeeeeeeee, którą wprost uwielbiam wyć pod prysznicem! :mrgreen: aż z wrażenia sobie i wam w sumie też zapodam.

Ja tam nie miałam problemu z wchłonięciem Lou Reed'a, od razu w całości go połknęłam. świetny zespół, jeśli ktoś ich nie zna to właśnie dobrze jest zacząć od tego the best of :)

A mi się ostatnio pomylili z takim zespołem indie-rockowym The Sunshine Underground :->

Odpowiedz do tematu