Powstanie Izraela datuje się na 2045 r. p.n.e. także maja bogata historię, ponadto jest to naród wybrany, a tak na serio...
Polski zespół reggae o lekkim zabarwieniu politycznym. Wiekszość utworów (mozna się domyślać) inspirowane są Biblią - Starym Testamentem.
Punkowego ducha czuć trochę w tekstach pomimo innego brzmienia i klimatu, a to chyba za sprawą osób związanych z tą kapelą, np. Robert Brylewski, m.in wokalista ("Afa"), jeden z współzałozycieli zespołu był związany również z zespołami punkowymi - Brygadą Kryzys, Kryzys i Armia których zresztą również był współzałożycielem.
To nie koniec znanych nazwisk które przewinęły się przez zespół, miały swój udział w nim lub nadal mają. Lista jest pokaźna, warto jednak nadmienić Banasika znanego nam z Kultu i Armii, Tomka Lipińskiego m.in. z Brygady Kryzys i Tilt, Malejonka z Armii, Kultury a przede wszystkim Arki Noego!! No i jeszcze Budzyński.
Większość z nich działała na zasadzie przelotnych epizodów np. chórki...
Tak się można napawać osobistościami że człowiekowi wstyd jest przestać wymieniać.
Na koncercie grupy byłem jeden jedyny raz, sielankowy klimat, choć poważne teksty, z przestrogą, gniewem i bojaźnią biblijnej przypowieści, warto zapoznać się z ich twórczościa. Sam nie jestem wielkim fanem reggae, ale dla mnie warci uwagi, muzyka muzyką - dla mnie prawie każdy zespół reggae brzmi podobnie, ale pochwała za teksty które tworzą zgrabny monolit wesołej beztroski choć jak już pisałem ma to głębszy sens.
Moja ulubiona płyta to pierwsza w ich twórczości "Biada, Biada, Biada"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum