Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2009-12-06, 20:11
Reggae
Autor Wiadomość
petronelcio 

Wysłany: 2008-01-06, 01:18   

Manu Chao to jeden z moich lepszych artystow sceny pop regge, wywodzi sie z katolickiej rodziny i to przyczynilo sie w pewnym stopniu do tego ze nie pil alkoholu tak jak jego koledzy i tez czasem wzbranial sie od marihuany ,chociaz w regge to nieprawdopodobne

TouchMeImSick 

Wysłany: 2008-01-19, 13:34   

reggae is gut! lubie bardzo marleya i tosha nie chodzi mi o jakas tam ich filozofie ale o muze-a muza jest zajebista<yeah> dobrze buja i fajny ma klimat

stefcia 

Wysłany: 2008-01-19, 16:28   

Nie lubię reggae. W jakimś stopniu ta muzyka działa mi na nerwy. Lubię kilka utworów Boba Marleya. Twinkle Brothers świetnie wypadli w Jarocinie, ale jednak po ich kawałki nie siegnę. Habakuk, Izrael, Daab, Lion Vibrations - nie, to nie dla mnie, zdecydowanie ta muzyka mnie nie kręci;] i teraz staram się omijać festiwale, na których jest jakies reggae.

Mariusz 
skin and bones

Wysłany: 2008-01-19, 23:09   

Od czasu do czasu lubię posłuchać klasyków- Marleya, Tosha, też lubię takiego francuskiego wykonawce Peter'a Tosh'a
Dzisiejsze reggae trochę mi zalatuje epigonizmem, szczególnie w polskim wykonaniu.. Choć niekiedy znajdzie się też coś wartego posłuchania, albo po prostu przyjemnego dla ucha.

Siteeth 
Siteeth

Wysłany: 2008-02-15, 20:50   Fuck

fuckfuckfuck ludzie czuje sie niedokształcona.... zapodajcie pare zespolow reggae!!!! :117: :117: :117:

radioactive toy 

Wysłany: 2008-02-15, 21:15   

dla mnie większość utworów "młodego" reggae wydaje się poprostu taka sama. trochę słucham takiej muzyki ponieważ moi kumple są jej fanami. nie przeszkadza mi ona kiedy po porostu leci sobie w tle, ale nie potrafię jej słuchać. kiedyś trochę więcej słuchalam Marley'a, ale mi przeszło. no cóz.. są gusta i guściki.

www.lastfm.pl/user/niewyspana

death

Wysłany: 2009-12-28, 18:46   

Próbowałam ostatnio znaleźć jakies nowe polskie zespoły reggae i większość, która mi wyksoczyłą na myspace to był jakiś hip-hop.

www.last.fm/user/dead-worm

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-18, 16:57   

Proponuję posłuchać Natural Dread Killaz (np. Good sensi) - swietny polski zespół grający reggae ;-)

alienshe 

Wysłany: 2010-01-18, 20:22   

raczej mozna debatowac, czy to taka swietna grupa :D imho eastwest rockers z pierwszej plyty brzmia zdecydowanie lepiej, drugiej nie polecam, polecam natomiast solowa plyte ras luty jesli juz :)

http://www.youtube.com/watch?v=mNjyyoPuEk8

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-19, 17:02   

Wiesz, ufam że wiesz co mówisz, bo niezbyt się znam na raggae :-P
Poprostu czasami lubię sobie posłuchać xD

alienshe 

Wysłany: 2010-01-25, 20:49   

ja tez dosyc srednio sie znam, wydaje jedynie subiektywny werdykt :)
aha, polecam rowniez eyesburn -serbska grupa crossover'owa, mieszaja hardcore z reggae i wychodzi to bardzo ciekawie oraz matisyahu - chasyd mieszajacy reggae z tradycyjna muzyka zydowska. :)

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-26, 08:43   

O !
To musze sobie posłuchać :mrgreen:

Minaa 

Wysłany: 2010-02-14, 14:41   

Rege i hip hop to jedyne gatunki muzyczne, ktorych nie moge strawic. Probowalam kilka razy sie przekonac, ale nigdy mi sie nie udawalo.
Odnosnie optymizmu - nie lubie skrajnosci.
Kurde, raz bylam nawet na koncercie zespolu rege (w ktorym gra moj kuzyn), ale nie pamietam nawet co to za kapela byla. Pamietam jedno - tlumy dzieciakow, duzo kolorow i okropna muzyka.

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-02-15, 15:14   

Polecam Misty in Roots. Instrumentalium powalające i super mega odprężające. Ja tam powoli do rege sie przekonuje, naprawde przyjemna muzyka ;]

death

Wysłany: 2010-04-28, 11:48   

alienshe napisał/a:

aha, polecam rowniez eyesburn -serbska grupa crossover'owa, mieszaja hardcore z reggae i wychodzi to bardzo ciekawie :)

Czy to kapela, w której grał Hornsman Coyote? Bo bardzo lubię tego pana, byłam na udanym koncercie w zesżłym roku. Właśnie wydał druga solowa płytę.

Odpowiedz do tematu