Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2009-12-06, 20:11
Reggae
Autor Wiadomość
kooky 
KooKy

Wysłany: 2010-08-29, 13:41   

Ja słucham reggae. Uważam, że jest świetne ale to zależy od gustu. Racja, reggae powoduje, że człowiek jest taki trochę weselszy itp, ale ja nie lubię za bardzo kawałków gdzie śpiewają o maryśce czy gandzi. Dla mnie ta muzyka jest czymś co poprawia mi nastrój, i serio mają teksty, które mają przesłanie. Choć ostatnio tego im brakuje.

Także polecam Ras Luta- Jeśli Słyszysz

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-08-29, 15:05   

kooky, Znam tę piosenkę. Sama kiedyś rysowałam Ras Lutę na urodziny dla mojej przyjaciółki.
Reggae jest bardzo bliskie mojemu sercu - przyjaźnie się z rastafarianami i często razem słuchamy Reggae. Ras Luta i EWR (East West Rockers), Bas Tajpan, Pelikan - to moi ulubieńcy tego nurtu :)
Reggae daję radość, muzyczną wolność, a jednocześnie jest muzyką walczącą. To mnie w niej urzekło :)

MadAlice 
I'mAlmostAbove

Wysłany: 2011-01-29, 18:01   

O reggae mam zdanie takie: nie lubię, nie słucham, nigdy mi nie wchodziło i nadal nie wchodzi, prędzej już ska, ale też nie "przegeggaeowane". Poza tym nie odróżniam kiedy śpiewają po angielsku, kiedy po polsku, a kiedy w języku plemion starożytnych. Może to śmieszne ale nigdy nie wiem :D
Co do "bycia rasta" to w sumie (tak jak o każdym innym sposobie na życie) myślę, że jak ktoś się w tym odnajduje, to czemu nie? Założyciela wątku denerwuje ciągłe szczęście i "tęcza" rastamanów, mi to szczerze mówiąc zwisa. Lubią - to są. Jak kogoś lubię czy nie lubię to na pewno nie dla tego, że jest rasta albo nie.
Moje postrzeganie świata jest dość krzywe, co nie pozwala mi pojąć pewnych faktów, lub pojmuję je w sposób zdecydowanie inny niż większość społeczeństwa. Proszę, bądź wyrozumiały i weź to pod uwagę komentując lub odpisując na moją wypowiedź.

Odpowiedz do tematu