Jak oceniacie ska?Ja na ten przykład,nie wyróżniam się jakąś szczególnie dużą znajomością tej muzyki,ale miałam okazję nie raz ją słyszeć i nie powiem,żebym ją lubiła..Tak więc,nie przystrajam się w przypinki "Do it ska" A jak to jest z wami?
Żywa, skoczna muzyka, teksty bardzo wesołe.. tak w sam raz aby na koncercie się pobawić. Szufladkować, porównywać do innych styli nie będę.. bodaj nieodłącznym instrumentem takiej kapeli jest trąbka.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Wracając do Leniwca - niech sobie określają jak chcą :) Dla mnie słychać u nich SKA w równym stopniu co punk rock :). A tak przy okazji... spotkałem się też z wieloma głosami, że leniwiec, to właśnie SKA... no , ale chyba nie o to tu chodzi. Ważne, że dobrze grają.
Ja także nie znam zbyt dobrze SKA, ale z tego co słyszałam jakieś pojedyńcze piosenkim jak byłam na koncercie Zabili mi żółwia, to SKA jest dobre. Całkiem pozytywna muzyczka, ptzy której na prawdę można się świetnie bawić PEACE :-)
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Ja także nie znam zbyt dobrze SKA, ale z tego co słyszałam jakieś pojedyńcze piosenkim jak byłam na koncercie Zabili mi żółwia, to SKA jest dobre. Całkiem pozytywna muzyczka, ptzy której na prawdę można się świetnie bawić
Ano bardzo dobre ;). ZMŻ fajna muzyka, teksty troszkę gorsze, dlatego polecam Akurat :). Oni mają w sobie to, co lubię w SKA najbardziej ;]. Niebanalne teksty i świetną muzę ;] Ech te trąbki..
Lubię słuchać ska, ostatnio nawet częściej, a w wykonaniu 'akuratów' uwielbiam! Dobre teksty, charakterystyczny głos i trąbka, czego chcieć więcej... Uwielbiam.
_________________ "Jedno wam powiem, życie idioty to nie jest bułka z masłem"
owszem na dobry humor tak..ale wiesz..ja jakos nie potrafie sie bawic przy takiej muzyce..kiedy pierdziela..o sraniu na trawie czy lapaniu motylkow pijac wino na lące..
poprostu muza bez glebi..robiona na odpierdol sie..tylko dla smiechu :d
Czy każda muzyka musi być robiona po to, żeby była glębia? No sory. Coś mi tu nie pasuje. Ale tak patrząc trochę bardziej... "okiem otwartym", Panie Wyżej nawet Disco Polo ma "głębię". A Ty coś się tak przyczepił tej śmiesznej głębi, to nie ogarniam. A Ska.. hm.. przeszkadza Ci, że coś jest "wesołe, żywe i nie ma sensu czasem"? A Grechuta też pisał o winie. O.
"w zaciętości wpadam w gąszcz i buszując w pnączu
zrywam wszystko z drzwi i ze ściany
ona nagle mówi, że wina pragnę, wina chcę
ja jestem w pustym domu zaplątany"
Ten Grechuta to chyba też Ska "uprawiał".
"Wcale nieważne ile masz lat, liczy sie to, że lubisz ska! " : P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum