Co sądzicie o jej muzyce ? Dla mnie jest niesamowita. Poprostu szarpie od środka. Przepiękne utwory...niesamowicie głębokie...no ale cóż....słucham waszych opini na temat jej muzyki.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Nie gustuję w tej muzyce, jednak mój znajomy uwielbia Enyę. Z jego wypowiedzi wynika, że dla fanów Enyi (jak to się ku*wa odmienia?) odpowiednia jest podobna klimatem muzyka new age. Mogę popytać go o kilka zespołów w tych klimatach, jeżeli chcesz.
_________________ "Jutro odejdę gdzieś daleko
Jestem zmęczony tym co wokół
Nie mogę oddać reszty siebie
Twój wzrok przeszywa moje serce"
Ja to bym podpiął pod Dream Pop, bo wokalnie jest podobna do Julee Cruise... niestety nie znam za duzo piosenek Enyi (?), ale to co słyszałem mi się nawet podoba... ma piękny głos.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Hm... Ja również za dużo piosenek jej nie znam, ale z tych co słyszałam podobał mi sie tylko głos. Reszta mnie trochę nudziła. Wolę coś bardziej... dynamicznego. ;p
_________________ nie śpij, spanie jest dla frajerów
Kobieta śpiewała np. May it be do Władcy Pierścieni i w większości ludzie z tego ją kojarzą
dla mnie muzyka Enyi jest może trochę zbyt monotonna,ale na pewno niezwykła i na swój sposób wciągająca.
Miałam problem z pytaniem "co oni konkretnie grają?", ale Wikipedia mówi:"Enya Brennan, to muzyk i wokalistka irlandzka, grająca muzykę celtycką, zahaczającą o pop i New Age."
To polecam zagrać sobie "Carribean Blue" na gitarze z przesterem Cenię sobie bardzo tą wokalistkę, bo przypomina mi dzieciństwo - moi rodzice tego słuchali...
Bardzo lubie ten rodzaj folku, właściwie mowa tu juz o muzyce celtyckiej, tez mogę jej słuchac i słuchać, zresztą przepiekne melodie kontrastuja z pieknymi teledyskami.
Dala fanów Eny'i mam cos dobrego, nieco podobnego, posluchajcie Loreny McKennitt, tez swietne
Rzadko mam styczność z tą muzyką, choć uważam ją za naprawdę ładną. Kiedyś miałam na dysku kilka piosenek, lubiłam sobie od czasu do czasu zapuścić. Enya bardzo relaksuje, można się położyć i pogrążyć w marzeniach... :)
Ogólnie podoba mi się sam klimat, ta aura piękna, zmysłowości i tajemniczości...
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum