no coz wieczor, masz racje - redhoci i madonna to dobry POP. Ale popatrzmy - ludzie, ktorzy sluchaja POPU sluchaja na ogol wszystkiego jak leci np. w radiu. A to nie jest raczej dobre. Redhoci i Madonna im się podoba bo puszczają to w radiu, lajtowa muzyczka, często nijaka. POP (jak dla mnie) jest często i prawie zawsze bez szczególnego wyrazu.
Nie ma nic w tym ciekawego, wszystko na tej samej bazie. I mówię o tych ludziach, którzy słuchają tylko POPU, TO ONI się krzywią na Nirvanę. Nie mówię o takich weteranach, jak ty wieczór, bo ty słuchasz nie tylko POPU (tak mniemam).
Jedyny dobry kawalek popowy jaki mi podszedl w tym roku to Scissors sisters - I feel like dancening :) klimat jak z lat 70 i ten wokal ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
no RHCP nie nazwałbym do końca popem, zgadzam się jednak że Madonna zwłaszcza w starszych utworach to dośc ambitny pop, zreszta i Michael Jackson miał fajne kawałki, co by nie było od Jacksona zaczynalem poznawać jakakolwiek muzyke, w ogole bawienie sie w najczarniejsze zUo swiata ludzie zapominaja o celu muzyki, to nie ma byc bezwzgledny podział na powiedzmy rock i shit, gatunki zaczynają coraz smielej sie przeplatac i przenikać, czasami na VH1 leci Old School lub VH1 Legends - stary pop, stary rock, dużo bardzo wartosciowej jak dla mnie muzyki
co oczywiscie nie zmienia faktu iz to rock jest moja strona bezwzglednie dominujacą
A tu sie nie zgodze. Przecież nie jedna popowa piosenka ma dużo bardziej skomplikowaną linie muzyczną niż część rocka. :) Można właśnie podać Micheala Jacksona, albo Madonne ze staarych czasów jak to już było tu napisane i Nirvane. :)
Julee Cruise, mroczny pop taki (albo dream pop jak kto woli), muzyka swietna teksty równiez. Polecam :]
---
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Osobiście nie lubię się ograniczać. Jest wiele ładnych piosenek popowych.
Nie podobają mi się totalne masówki (tak nazywam piosenki z bezsensownym tekstem i równocześnie z bardzo chwytliwą melodią), ale takowe zdarzają się w każdym gatunku muzycznym, również i w rocku. Uważam, że nie należy skreślać czegoś tylko dlatego, że nie jest przyodziane w ciężkie brzmienia. Przecież i popowi muzycy tworzą z pasji, dlaczego ich twórczość ma być uważana za mniej wartościową?
Wg mnie bardzo fajnym zespołem popowym jest szwedzka grupa Roxette. Lubię ich za ładne, melodyjne piosenki oraz piękny głos Marie Fredriksson. Druga kwestia, że kojarzą mi się ze wspaniałymi czasami... Eh, magia wspomnień!
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Wg mnie bardzo fajnym zespołem popowym jest szwedzka grupa Roxette.
Oj tak :] Teledyski mieli zabawne dosyc (jak na to teraz spojrzec) ;] No a z popu to jeszcze Cher, albo Jane Birkin ktora niedlugo bedzie w Polsce ( to ona nagrala ta kontrowersyjna piosenke o seksie w latach 60 razem z Serge Gainsbourg - uwielbiam ta piosenke,dziala na wyobraznie :D) z popu to jeszcze jest Lambada fajna ;]
[ Dodano: 2008-02-02, 23:18 ] jordi, sciagnij sobie soundtracki z filmow Lyncha albo wogole zalatw muzyke Badalamentiego, swietna jest na noc :) klimat jest fajny jak sie zasypia:)
---
no dobra... ;) powinnam uwzględnić, że chodzi mi o coś typu...hmm... September? ;/
Hmm, po pierwsze odnosisz się do stereotypów że pop to jest słodka, prosta i nie wnosząca żadnego przekazu muzyka, po drugie september to raczej techno z wokalem.
Muszę przyznać że co raz częściej zaczynam słuchać najprzeróżniejszej muzyki, poczynając właśnie od popu. Wszystko zaczęło się zresztą od The Beatles chyba. Pop jest tak szerokim i zróżnicowanym zjawiskiem że chyba każdy znajdzie coś dla siebie.
To dla tych ktorzy uwazaja ze wszelaki pop jaki powstal jest malo ambitny, kiepski i wogole. :)
---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum