Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 01:47
POP
Autor Wiadomość
narcy 
une diablesse

Wysłany: 2008-06-15, 20:13   

jest pop i jest pop... ja czasem lubię posłuchać Madonny (like a prayer <3), a Nelly Furtado to nawet bardzo często.

TouchMeImSick 

Wysłany: 2008-06-16, 09:50   

po mojemu nie ma sie co ograniczac i rzucac gadkami w stylu "pop=szajs,ja tylko rocka/metalu slucham" itd...
ja oczywiscie gustuje glównie w brzmieniach seattle ale i blondie lubie sobie czasami wrzucic,"Atomic" wymiata! i "Two Hearts" Kylie minogue-tez dobry kawalek

czyli trudno sie nie zgodzic z przedówcami-nie kazdy pop to kompletna kicha

lukaszo 

Wysłany: 2008-09-17, 14:14   

Bardzo lubie Pop.słucham Amy Winehouse,Roxette,Michaela Jacksona i ostatnio Duffy.Polecam jej debiutancki album Rockferry,jej barwa głosu przypomina czasem troche barwe Amy.

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-09-18, 14:54   

Dobry pop nie jest zły, proste. Ale jak widzę dziewczynę, która dostaje gotowy tekst i "muzykę" i dzięki temu staje się super gwiazdą za ładną dupę to mnie szlag trafia. YodaM na początku napisał, że ludzie uciekają od popu, bo
Cytat:
charakteryzuje sie prostotą

Otóż prostota piosenki to nic złego, ale bardzo dużo typowo popowych piosenek nie jest prosta tylko beznadziejnie prostacka, bo jak inaczej nazwać piosenkę pisaną dla mas z jednym zdaniem, które bez problemu zapamiętają miliony ludzi i melodią tak skomponowaną aby nawet zwierzęta się nie pogubiły. Nie mam nic przeciwko popowi jeżeli nie jest pisany pod idiotów, dzięki którym się zarabia.

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-16, 15:28   

W sumie lubie pop ;Madonne czy MJ, ale poza tym gdyby spojrzeć na twórczość np. Queen, to przecież oni też grali pop...

Minaa 

Wysłany: 2010-02-14, 16:24   

Cytat:
ludzie ktorzy sluchaja popu zwykle sluchaja czegos w stylu britney itp a to jest proste

a pop nie w stylu britney nie jest prosty?

Cytat:
Otóż prostota piosenki to nic złego, ale bardzo dużo typowo popowych piosenek nie jest prosta tylko beznadziejnie prostacka, bo jak inaczej nazwać piosenkę pisaną dla mas z jednym zdaniem, które bez problemu zapamiętają miliony ludzi i melodią tak skomponowaną aby nawet zwierzęta się nie pogubiły. Nie mam nic przeciwko popowi jeżeli nie jest pisany pod idiotów, dzięki którym się zarabia.

A gdzie jest granica miedzy prostotą, a beznadzieją i prostactwem?

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-02-15, 21:15   

Cytat:
a pop nie w stylu britney nie jest prosty?

gdyby każdy pop był prosty nazywał by się puzyką prostacką a nie muzyką popularną.

Minaa 

Wysłany: 2010-02-16, 17:22   

karl napisał/a:
gdyby każdy pop był prosty nazywał by się puzyką prostacką a nie muzyką popularną.

niekoniecznie. moglby byc tak popularny, ze jego prostota nie bylaby az tak wazna.

Odpowiedz do tematu