Popowa lista składa sie zazwyczaj z utworów rockowych, hip hopowych, techno, disco, R&B, itp. czyli najbardziej znanych z gatunków muzycznych którym prawidłowo tak naprawdę są przyporządkowane.
Niestety trzeba sie zgodzić z tym że to co jest znane, jest popem, mimo tego że to określenie znamy w stosunku do Spears, Aguilery i innych "różowych"panienek czy playboyów. Sam w stosunku do Lordi używam określenia Hard Pop.
bo pop charakteryzuje sie prostotą ot cala prawda ;p fakt ze ja nie gardze jakos popem za bardzo, ale wole zanuzyc sie w dzwieki Mad Season i doglebnie je przeanalizowac wraz z tekstem niz tracic czas na cos banalnego z prostym rytmem i bez przeslania. ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Może dlatego, że za często go słychać we wszelkich odbiornikach publicznych... I kojarzą się ze wspomnianymi wcześniej pańmi: Britney itp. Naprawdę rzadko można usłyszeć dobry, lepiej powiedzieć znośny pop, właściwie to nie nie jest ostatnio "produkowany". :) To jednak nie mój typ muzyki. Choć jakieś 7 lat temu w wieku 9 lat powiedziałabym co innego..
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
no ale popatrz, ze ludzie ktorzy sluchaja popu zwykle sluchaja czegos w stylu britney itp a to jest proste. Chodzi o prostote przeslania, czyli brak jakiegos wiekszego sensu w tekscie o to mi chodzilo. Ale w przypadku Smells like... to jest troche bledne okreslenie ze pop, bo glownie ludziom ktorzy sluchaja popu i do tego Nirvany nie zalezy na tekstach tylko na tym jak graja, sam znam takich ludzi.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Wysłany: 2007-01-08, 22:42
a Bob Dylan i The Beatles ? Albo muzyka disco lat 70' i 80' ? Co o tym sądzisz ? Pop to nie tylko Britney.
Naprawdę, nie wiem z jakiego powodu pop utożsamiany jest ze stylem muzycznym...
Wiele razy podkreślałem już, że popowy może być też metal...
może być, ale zauważ że wszystko co POPularne ma większe szanse stać się komercyjne... rozmawiam z kimś, kto nie słucha rocka/grunge itp. i na przykład rzucam nazwą Pearl Jam, Alice In Chains, Mad Season... i nikt nie ma zielonego pojęcia o czym mówię. A powiem Nirvana i... odzywa się jakieś "aaa... no coś słyszałem/słyszałam" na pytanie co dokładnie, ktoś robi mi streszczenie biografii Kurta... i chociaż on tego nie chciał, a nawet chlubił się tym, że to go nie dotyczy, to jednak w chwili obecnej... cóż, chyba wiecie o co mi chodzi.
"Pop to nie tylko Britney"- nie, ale to z nią się głównie kojarzy
_________________ Ludzie, którzy nienawidzą, są niewolnikami samych siebie.
Wysłany: 2007-01-09, 13:40
Popularne, z reguły, równa się komercyjne. A co do Nirvany i Pearl Jam itd - chodzi mi o stopień popularności - dzieje się tak zapewne dlatego, że to od Nirvany większość ludzi zaczyna swoją 'muzyczną edukację'. Co lepsze, w mojej mieścinie, która naprawdę nie jest wielka, na bazarku można kupić koszulki z Kurtem, obok wielce popularnych z maryśką, czy innym badziewiem.
Ay'ceela napisał/a:
"Pop to nie tylko Britney"- nie, ale to z nią się głównie kojarzy
No bo Britney jest popularna :P a jej muzyka jest powszechnie dostępna
A Bob Dylan i The Beatles to zupełnie inne kategorie.:).. Fakt! POP! Ale właśnie- ten dobry! Ale w dzisiejszych czasach, jeśli powiesz Pop, to automatycznie kojarzy sie z Britney...
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
No niestety POP niby znaczy popularne, ale myślę, że w większości komercha. Dajcie mi przykład dobrego popu z minionego roku? Takie coś co powstało niedawno...
POP - POPULARNE OGŁUPIANIE POKOLEŃ
To wszystko jest dosyć do siebie podobne, słabe, bez wyrazu - ogłupia i psuje. POP - pierwsze skojarzenie J.LO i takie tam, nic lepszego. Sam chłam bądź hłam.
(ludzie, którzy słuchają POPU nie reagują z entuzjazmem na zespół NIRVANA)
No niestety POP niby znaczy popularne, ale myślę, że w większości komercha. Dajcie mi przykład dobrego popu z minionego roku? Takie coś co powstało niedawno...
nowa płyta madonny, nowe redhoty. to jest dobry pop.
Cytat:
(ludzie, którzy słuchają POPU nie reagują z entuzjazmem na zespół NIRVANA)
w takim razie ja tez słucham popu, bo na nirvanę reaguję najwyżej z ledwie skrywaną niechęcią. mimo że ich dwóch płyt da się posłuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum