Wysłany: 2010-07-27, 19:50 Techno, trance, house, Love Parade
Miałem stworzyć temat jedynie o Love Parade, ale że ogolnego tematu o techno nie ma to zakładam.
W zasadzie swój pogląd o tej muzyce już określałem tu, to nie istotne...
Znalazłem jednak coś ciekawego, tzn. artykuł wiążący ostatnią tragedię na paradzie miłości z pewnym tragicznym wydarzeniem kapeli rockowej, bardzo bliskiej zresztą temu forum...
Przy okazji jednak zapytam co natomiast sądzicie o tej muzyce, pomijając ambitną muzykę elektroniczną rzecz jasna, o której dużo się tu pisało. Mówię tu o wszelkich odmianach techno, głównie w dyskotekowej formułce.
Odnośnie całej tej tragedii, strasznie bulwersowało mnie komentowanie wydarzenia w stylu "dobrze im tak, o kilkanaście pedałów mniej", zwłaszcza że wielu myli Love Parade z Euro Pride, czyli największego festiwalu muzyki techno w Europie z paradą gejów i lesbijek - paradą równości..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum