ostatnio modnym slowem stala sie "altrnatywa". zespol, ktory tak szybko wspial sie na szczyty list przebojow jest wiec przez "rockersow", jak to Iza okreslila, uznawany za mocno komercyjny i jadacy pod publike, tylko pod publike. i ja tez sie na tym przejechalam.
Iza napisał/a:
Słyszy się że to komercha , zespół dla zbuntowanych 14nastek ....
Ale właściwie DLACZEGO
Beatlesi też byli komercyjni, a jednak byli zajebiści... zły trop obrałyście panienki...
no co kto lubi ;)
Nie co kto lubi... możesz rzygać ich muzyką, ale nie możesz przejść obok nich obojętnie, są legendą, jedną z największych w historii muzyki, byli inspiracją dla wielu Twoich idoli i za to, i za wiele innych rzeczy trzeba ich szanować, chociaż byli mega komercyjni(mnie to nie przeszkadza, osobiście lubię niektórych wykonawców pop)... taka jest prawda i każdy kto uważa się za sympatyka muzyki musi się z tym liczyć... pozdro...
P.S. Nie jestem fanem Beatlesów jakby ktoś tak myślał, lubię kilka kawałków...
Nie lubie Tokio Hotel bo mi sie nie podoba muzyka i cała otoczka.
Mogę użyć cięższych słów,że wyglądaja innaczej...ale po co.Dresiarze nie lubą brudasów bo innaczej wyglądająą.
Jeśli sens ma mić ta dyskusja(o ile jest potrzebna) to ew. merytorycznie mówmy co nas boli.To sprawi,że poziom dysputy nie sięgnie dna i nie będzie sie jeszcze chciał zakopać pod muł.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
ostatnio modnym slowem stala sie "altrnatywa". zespol, ktory tak szybko wspial sie na szczyty list przebojow jest wiec przez "rockersow", jak to Iza okreslila, uznawany za mocno komercyjny i jadacy pod publike, tylko pod publike. i ja tez sie na tym przejechalam.
Iza napisał/a:
Słyszy się że to komercha , zespół dla zbuntowanych 14nastek ....
Ale właściwie DLACZEGO
Beatlesi też byli komercyjni, a jednak byli zajebiści... zły trop obrałyście panienki...
no co kto lubi ;)
Nie co kto lubi... możesz rzygać ich muzyką, ale nie możesz przejść obok nich obojętnie, są legendą, jedną z największych w historii muzyki, byli inspiracją dla wielu Twoich idoli i za to, i za wiele innych rzeczy trzeba ich szanować, chociaż byli mega komercyjni(mnie to nie przeszkadza, osobiście lubię niektórych wykonawców pop)... taka jest prawda i każdy kto uważa się za sympatyka muzyki musi się z tym liczyć... pozdro...
P.S. Nie jestem fanem Beatlesów jakby ktoś tak myślał, lubię kilka kawałków...
bynajmniej, nie przechodze obojetnie wobec nich- jako ludzi i zespolu. po prostu nie odpowiada mi to, co grali. tyla. wiec, prosze, nie wciskaj mi ze jestem ignorantka, jak zdolalam, moze nieslusznie, z Twojego postu wywnioskowac. bo nie jestem- nie wg siebie.
_________________ po co nak swetry?
możemy nosić w sobie wszystko tak
różową tandetę zniszczy wiatr!
Zagraja zagrają w sumie bym chciała się przejechać na ich koncert ale rezygnuje z powodu :
1) Odkładania na PJ
2) nie mam ochoty na bliskie spotkanie z zdesperowanymi fankami ^^
A ja nie lubię Tokio Hotel: Za muzykę, za wygląd, za fanki, ogólnie za całokształt. I pierdziele to że ktoś może mnie teraz zjechać za to że nie jestem "wyrozumiały" i "tolerancyjny". W żadnym wypadku nie wkurza mnie ich popularność, ich wiek... Ale jak słyszę że jakieś fanki zrobiły sobie ołtarzyk Tokio Hotel na przystanku, że Tokio Hotel dało właśnie nowy wywiad w Bravo o tym jaki typ "lasek" najbardziej lubią, automatycznie mam odruch wymiotny...
Każdy ma swoje zdanie, to jest moje...
dlaczego? odpowiedź na to pytanie jest trywialnie prosta....
dlatego,że bill ma pełny make up
dlatego,że jego brat nosi śmieszną czapkę
dlatego,że bill musi spiewać z playbecku
dlatego,że bill ma głos jaki ma i z wyczekiwaniem wyczekuję na ten moment,kiedy ów chłopiec zacznie dojrzewać i jego dziewczęcy pisk zamieni sie w normalny głos
dlatego,że cała ich paczka nie trzyma się ni kupy ni dupy - z transwestytą billem na czele,przez rastamano-rapo-skejta toma, znormalniałego gustava i jakiegos innego tam.........
dlatego,że ich fankami zostały trzynastoletnie różowe panienki z wypchanymi stanikami oraz anarchiami (nie zdając sobie sprawy,co ów znak znaczy -ale ch_u_j z tym ,przecież to a w kółeczku taaaakie piekne)
dlatego,że ich muzyka jest niezwykle kiczowata,szpetna i koszmarna
dlatego,że nie mogę patrzeć na ich wystylizowane mordy w jakichś bravo girl i innych twistach
jedynym ich plusem jest to,że przestałam kupowac jakieś robiące sieczke z mózku okropne gazety-nie mogłam na tych drewniaków patrzec :/
trochę wkurzająca jest też dla mnie otoczka tego zespołu... nie mówię o wyglądzie ale o rozmaitych sytuacjach. No bo to jednak strasznie komercyjny zespół... Nie wiem czy tego chcieli czy nie, ale taka jest prawda...
A poza tym nie przepadam za ich muzyką. Zarówno studyjną jak i koncertową (co prawda całego koncertu nie przesłuchałam, ale nie można mnie chyba za to winić ;))
_________________ Ludzie, którzy nienawidzą, są niewolnikami samych siebie.
Wysłany: 2007-01-13, 20:49
Nie ukrywam ,że nie przepadam za owym zespołem. Zgodze się z wypowiedzią Miki.
Nie wiem czy powinnam się wypowiadać na temat tego zespołu bo go praktycznie nie znam. Słyszałam kiedyś u siostry mojej koleżanki pare ich piosenek. Przeczytałam nieco wywiadów.
Zespół mi jest z każdym dniem obojętny. Ich muzyke wole przemilczeć
Ten cały ich szum to przedewszystkim ich wygląd , to taki chwyt marketingowy. I niech sobie to jest zespół dla 13latek , mi to wisi.
Śmieszy mnie ich wygląd Jeden mroczny drugi w dredach niczym do regge jak to powiedziała moja kumpela... jeden wielki niemiecki syf, my zresztą może my się w tej dziedzinie pochwalić blog 27 ... eh
Śmieszy mnie ich wygląd Jeden mroczny drugi w dredach niczym do regge jak to powiedziała moja kumpela...
Wo sind alle hin, die sonst mit uns sind? Hab'n sie uns schon langst...verlor'n?
A co do IMAGE to się powtorze. NIE JEST TO KREACJA ICH WYTWORNI ;] Chodzi nam tu zapewnie o Billa Kaulitza ( mrocznego ) i Toma Kaulitza ( rasta hiphopowca ) więc napisze jeszcze raz że oni tak się stylizowali już ZANIM kawał świata o nich usłyszał.
Proszem za czasów DEVILISH :
Tekst jednej z piosenek napisanej za czasów Devilish ( czyli jakieś dobre 4 - 5 lat temu ) :
Und du stehst auf
dein frühstück und hast kein Bock,
Es ist so früh, musst drauf sein,
sehn was geht, ob man den tag heut übersteht.
Eigentlich hast du ja keinen Bock
aber du fängst an es zu genießen, zu genießen.
Das Leben ist es wert es zu leben also tu’s auch.
Es fällt mir manchmal schwer,
aber ich werde das schon schaffen,
egal was kommt ich seh’ gerade aus egal was kommt ich seh’ gerade aus.
Wir leben das alles voll aus ...
Lebe die sekunde,
Lebe jeden Tag,
Lebe jede Stunde,
Das Leben ist doch hart,
Lebe die sekunde,
Lebe jeden Tag,
Lebe jede Stunde,
Das Leben ist doch hart,
Lebe sie Sekundeeeee jai jai jai jai jia
Lebe sie Sekundeeeee.
i tłumaczenie :
Wstajesz
Jesz śniadanie, chociaż nie masz ochoty,
Jest za wcześnie, musisz mieć humor,
widzieć co jest, czy ludzie przetrwają dzisiejszy dzień.
W gruncie rzeczy nie masz ochoty
Ale chwytasz to dla korzyści, dla korzyści.
Życie jest warte życia więc też to robię.
Czasami sprawia mi to trudności,
Ale mam spokojną głowe,
Gdziekolwiek idę, widzę coś przed sobą, gdziekolwiek idę, widzę coś przed sobą.
W pełni żyjemy tym wszystkim...
Żyje sekundą,
Żyje każdym dniem,
Żyje każdą godziną
Życie jest przecież ciężkie,
Żyje sekundą,
Żyje każdym dniem,
Żyje każdą godziną
Życie jest przecież ciężkie,
Żyje sekundą jai jai jai jai jia
Żyje sekundą.
Więc chociarz sobie darujcie wypowiedzi w stylu ich wygląd , to taki chwyt marketingowy zachowajta chociarz pozory że wiecie o czym mówicie Oczywiście nie twierdze że ich wygląd nie ma nic wspolnego z ich popularnością ( no cóż to oczywiste że w więkrzości przypadków im pomaga ) ^^
Tekst jakos do mnie nie przemowil, pisany na sile sie zdaje byc.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
hm... może to jego własne, głębokie przemyślenia, ale do mnie nie trafiają... Cóż widać za głupia na to jestem*
ale co kto lubi. Ja nie przepadam za niemiecką sceną muzyczną. Język jest dosyć twardy... ludzie czy ja wiem o czym mówię? No że trudno się śpiewa, taki jest... uch, nie znajdę określenia wolę in inglisz ;P
*wyjątkowo zdanie w którym powiedziałam, że jestem głupia miało być żartem tudzież ironią
_________________ Ludzie, którzy nienawidzą, są niewolnikami samych siebie.
Ja nie przepadam za niemiecką sceną muzyczną. Język jest dosyć twardy... ludzie czy ja wiem o czym mówię? No że trudno się śpiewa, taki jest... uch, nie znajdę określenia wolę in inglisz ;P
A mi się niemiecki jakoś podoba te wszystkie ich nich... słodkie Angielski jest oklepany xp
Też nie lubię ogólnie niemieckich zespołów muzycznych, Rammstein wręcz nienawidzę. Tokio Hotel lubię tylko jedną piosenkę, nawet wpada mi w ucho, ale poglądów fanów i antyfanów nie zamierzam komentować, nie interesuje mnie ten zespół jako zespół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum