Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 01:39
Tokio Hotel
Autor Wiadomość
Fenixxx 
Sickman

Wysłany: 2007-02-07, 00:09   

Pamiętam, że słyszałem o tym zespole zanim pierwszy raz ich usłyszałem/zobaczyłem. Byli mi obojętni. Później zobaczyłem na MTV ( nie naskakuje na MTV, bo kiedyś było zajebiste, wykreowało chociażby grunge, teraz troche więcej komerchy, ale czasem coś fajnego można usłyszeć) teledysk. Zastanawiałem się przez 3 dni z kumplem czy oni maja wokalistę czy wokalistkę. Poza tym doszliśmy do wniosku, że warstwa muzyczna może nawet być. Ale pierwsze wrażenie jednak słabe. Drugim spojrzeniem były te mordy na okładkach Bravo z wielkimi napisami "Bill woli brunetki!!!". Pierdolę- nie słucham. Trzecie spojrzenie - fanki. No i tutaj znienawidziłem TH... Gadałem nawet z kilkoma i wyglądało to mniej więcej tak
- "BiLl JeSt PiEnKnusIiI. KoFfam goOo."
- Kiepsko grają
- Ty Głupi debilu!!! Czego ty słuchasz?
- Grunge'u chociażby...
- Co to jest?? Tego nikt nie słucha <sic!>... Jesteś do dupy.. Idź sobie"

Seryjnie...Tak wyglądały rozmowy na żywo i przez internet. I takich fanek jest wiele. Wkurza mnie to. Uważam, że oddani fani są częścią zespołu. I każdy zespół ma przez to innych fanów. Przy TH jest to widoczne. Głupi zespół- Głupie fanki. A wogóle to lubię rozumieć to czego słucham :)... Ale zapowiadali się nieźle...Przez chwilę.

PS. Z drugiej strony to nawet dobrze, że komerchą stały się zespoły grające rock. Lepsze to niż hip-hop czy techno...

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2007-02-07, 09:04   

haha ja za pierwszym razem jak zobaczyłam Toma to nie wiedziałam czy to laska czy facet xD co do billa nie miałam wątpliwości... Fanki i znomu fanki... racja fanki w więkrzości są gÓpImI pOkEmOnAmI i koffają tokio hotel bo biluś i tomuś są śLicZniUsI ah ah ah xD Ale nie wszystkie takie są, znam dziewczyny które podchodzą do tego z dystansem i humorem... :) Widzicie ja znam naprzykład laske która słucha nirvany bo Kurcik wyglądał jak aniołek ;] No cóż... prawie wszędzie są takie elemęty [ hmm mam wątpliwości co do zespołu lordi więc nie pisze że wszędzie xD ].

No cóż... ale jak widze na gg opis ( tu cytat ) : " zabije sie dla Billusia Billus moje słonko zabije sie dla ciebie" to nie wiem czy płakać czy się śmiać.... uhh teraz często przesiaduje na THFC xD Poryci są ludzie mało jest fanatycznych fanów a operatorem czatu jest tzw antyfan ( co za debilna nazwa ) I ogólnie jest spoko rozmowy nie kręcą się wokoł dupy billa xD...

Guarana 

Wysłany: 2007-02-07, 10:27   

Iza napisał/a:
" zabije sie dla Billusia Billus moje słonko zabije sie dla ciebie" to nie wiem czy płakać czy się śmiać....
ja się z tego śmieję, bo nie ma co się rozczulać nad przygłupimi 12 latkami....z czasem im to przejdzie (miejmy nadzieję) i automatycznie nasunął mi się pewien cytat: "cały mój świat potrzebuje psychologa".... ;)

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2007-02-07, 10:49   

śmieszne to jest do pewnego momętu później jednak ogarnia mnie głęboki niepokoj ==' tak już mam że się martwie o innych ;]
W takich przypadkach mam ochote polecić http://www.youtube.com/watch?v=yeWm-DMgcSI [ ktoś wie co to za piosenka oO ? ] ale zawsze mam pewne obawy i nie pokazuje ^^ Zresztą pewnie i tak by nie trafiło ;)

stefcia 

Wysłany: 2007-02-07, 11:34   

Jak pierwszy raz zobaczyłam ich teledysk to się zastanawialam (jak każdy zresztą) czy na wokalu to chłop czy baba:P zespołu nie lubię (i to bardzo, a na dodatek śpiewają po niemiecku grrrr), a o fankach wole sie nie wypowadać, bo szkoda mojej klawiaturki^^ chociaz krótką historyjke moge przytoczyć
moja sąsiadka (bodajże chodzi do 6 klasy) zapytana przez moją ciotke, gdzie by chciała pojechać odpowiedziała, że do Niemczech, bo by mogła spotkać Tokio Hotel... i w tym momencie ujżała mój wredny uśmieszek^^

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2007-02-07, 13:59   

A mi się ich niemiecki podoba xp iś bin iś niś :12: O wiele bardziej od niemieckiego na nerwy działa mi czeski ==' Poza tym nagrali piosenki po angielsku ^^ fajnie to wyszło... nie jak żenada na ramsztajnie xp
W ogóle lubie Tokio Hotel bo ich fani mają poczucie humoru i robią super filmiki prześmiewcze xD mwahhah miałam ubaw po pachy uhh jakie texty leciały " zabawki Toma różniły się od gówna tym że gówno można zdeptać " powiedziane takim tonem że prawie się popłakałam ze śmiechu :mrgreen:

stefcia napisał/a:
(bodajże chodzi do 6 klasy) zapytana przez moją ciotke, gdzie by chciała pojechać odpowiedziała, że do Niemczech, bo by mogła spotkać Tokio Hotel...

E tam po co do niemczech jak przyjezdzają do nas :12: Weź dziecku nie odbieraj marzeń xp Ja do tej pory chce wynaleźć wehikuł czasu i cofnąć się w okolice Seattle za czasów wybijania się Nirvany :12:

stefcia 

Wysłany: 2007-02-07, 14:24   

Iza napisał/a:
stefcia napisał/a:
(bodajże chodzi do 6 klasy) zapytana przez moją ciotke, gdzie by chciała pojechać odpowiedziała, że do Niemczech, bo by mogła spotkać Tokio Hotel...

E tam po co do niemczech jak przyjezdzają do nas :12: Weź dziecku nie odbieraj marzeń xp

ale to było zanim się okazało, że do nas przyjeżdżają:P a teraz wcale bym sie nie zdziwiła jakby pojechała na koncert chociaż to pół Polski.. :P

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2007-02-07, 16:10   

Cytat:
cale bym sie nie zdziwiła jakby pojechała na koncert chociaż to pół Polski.. :P

chyba ma bliżej niż do Niemiec xD Ja bym nie jechała bi bym się bała napalonych fanek xp

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-02-09, 21:19   

Raz usłyszałam i mi wystarczy. Wszystko już napisaliście, także nie ma sensu pisać tego samego 50x. Podumuje: jak dla mnie są do dupy! :mrgreen:

[ Dodano: 2007-02-09, 21:20 ]
Podsumuje*

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

hauteville 

Wysłany: 2007-03-20, 17:19   

I dla mnie także! Najbardziej nienawidzę tego buca z gitarą, dredami i kolczykami... Wkurza mnie takie pozerstwo... Wokalista spedalony na maxa, z wokalem jakby nie przeszedł mutacji... Muzyka też do dupy... Ten niemiecki język, który jak dla mnie jest piękny, ale do muzyki to się nie nadaje...

I fakt faktem jakby wszyscy wyglądali jak perkusista to nikt by o tym zespole nie słyszał....

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-03-20, 18:15   

Fajny sposób na leczenie kompleksów :P

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

migawka 

Wysłany: 2007-03-20, 19:11   

hmm muszę się przyznać że w 6 klasie kiedy to TH stało się takie "sławne" i czytałam pieprzone bravo , zaczełam ich słuchać , jak wszyscy tak wszyscy , teraz już wyszłam z tego bo od 2 lat słucham grunge i szczerze wstydze się że słuchałam tego gówna.... Teraz jak tak z nudów przeglądam onet i napotykam taki ów art o th (tehaceuszu :12: )
, śmiać mi się chce jak czytam te wszystie komentarze. Ludzie w większości piszą że bill jest słodki , kofffają go itp . jakbym byla na miejscu tego billa to bym się wkurwiła no bo to lekceważenie własnej "pracy" ! tylko bill , tom itp , a muzyka mało ważna, bo najwspanialszy jest billuś i to on jest królem rocka, chce mieć z nim dziecko. rape me bill ! :roll: Teraz jak tak patrze , to teksty mi się nie podobają, muzyka mało skomplikowana , wokal pedalski , styl jak flaki z olejem , ale to dzięki temu najbardziej sa popularni chyba no i przez menagera. Komercja , komercją ,tania tandeta się sprzedaje jednak gratuluję im zajścia tak daleko , nie każdy tak może i nie każdy by chciał , nie kłócę się z fankami , one tego słuchają ich sprawa , nie wtrącam , bo to nie ma sensu , prędzej czy później dojrzeją trochę i będą się śmiać tak jak ja z siebie , a o th już słowa nie napiszą w żadnej gazecie , bo w tedy będą nowe tego typu zespoły i kółeczko się zamyka

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-03-20, 20:58   

migawka, każdy miał jakieś pomyłki muzyczne ;-)

Słyszałam że tokio hotel przyjezdza do Polski..
Graja koncet w rocznice smierci Kurta [*]i Stanley'a [*] :-(

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-03-21, 08:06   

mrowka_eliza napisał/a:
<zniesmaczony> jak mozna ten dzień tak zbeszczescić

no właśnie.. my,porządni fani najlepszej muzyki na świecie, zamiast skupić się na modlitwie w intencji dwóch zaćpanych duszyczek będziemy zewsząd atakowani wiadomościami o występie tych spadalonych pozerów. Jak oni tak mogą????
;-)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2007-03-21, 20:35   

Rzeczywiście straszne. Zwyczajna bezczelność z ich strony. Za grosz przyzwoitości. Można mieć tylko nadzieję, że Bill na znak żałoby ubierze czarny stanik... :-P

Proponuję skończyć offtopa. ;-)

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Odpowiedz do tematu