Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 01:39
Tokio Hotel
Autor Wiadomość
Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-12-19, 11:45   Tokio Hotel

Ostatnio nurtuje mnie sprawa 'nienawiści' wyśmiewania się itp z zespołu Tokio Hotel
Słyszy się że to komercha , zespół dla zbuntowanych 14nastek ....
Ale właściwie DLACZEGO :?:

Zapracowali sobie przecież na sławe, rozgłos...
Zanim ktoś ich dostrzegł grali już jako Tokio Hotel kilka lat dla małej publiczności po okolicznych 'party' i już wtedy grali słynny Durh den Monsun ...
Tu wideo za czasów kiedy byli lokalnym zespołem

http://www.youtube.com/watch?v=PSKmoBp3d_s

Gre też mają dobrą przynajmniej mi się podoba :roll:
Teksty też raczej nie głupie do tego tworzone przez muzyków.
Grają bo lubią, bo ich to cieszy a że przy okazji zarabiaja to też raczej nic złego
Nawet zagrali za free raz :roll:

Więc może chodzi o to jak wyglądają ?

A może to że mają poniżej 20 lat ?

Hmmm nie wiem na czym polega ta cała nienawiść rockersów tak bardzo najezdzających na TH ...
Może wy wiecie.
Ooo lepiej ^^ może nie lubicie ? Napiszcie dlaczego.

A może chodzi o to że nie reprezentują sobą zadnej wartości, hmmm taką opinie też słyszałam ale dalszego rozwinięcia się nie doczekałam :-?

hook 

Wysłany: 2006-12-19, 13:28   

Jak patrze na zdjęcie które wkleiłaś, to wydaje mi się, iż nie byłoby tego całego halo wokół nich gdyby cała czwórka wyglądała jak ten pierwszy od lewej.. a teraz odwróce troche to co napisałem.. gdyby wszyscy wyglądali jak ten pierwszy od lewej to czy byliby równie popularni ?

Odpowiadając sobie na to pytanie.. jak ja sobie odpowiadam, to troche mi żal.. ich samych może też.. ale generalnie muzyki, towar który trzeba opakować a potem sprzedać.
Lubie ich muzykę, nie przeszkadza mi w zadnym wypadku to ze oni sie maluja, ubieraja inaczej, prosze bardzo, kazdy ma prawo nosic to co chce;)

a.gata 
wygoniona.

Wysłany: 2006-12-19, 14:29   

moze chodzic o to, ze w krotkim czasie zdobyli ogromna publicznosc. publicznosc czesto landrynek i panienek blond, ktore nie wiedza, ze to a w kolku, ktore maja na koszulkach, to nie oznaczenie amperomierza (sprawdzalam w centrum calkiem sporego miasta jakim jest łódź). to chyba razi najbardziej.

ostatnio modnym slowem stala sie "altrnatywa". zespol, ktory tak szybko wspial sie na szczyty list przebojow jest wiec przez "rockersow", jak to Iza okreslila, uznawany za mocno komercyjny i jadacy pod publike, tylko pod publike. i ja tez sie na tym przejechalam.

choc slyszac wciaz i wciaz, ze wszystkich stron najwieksze hity- rette mich, durch den monsun czy jak to tam szlo, bedac atakowanym masa zdjec pana lidera, komantarzami dotyczacymi jego nowych fryzur i listami zagorzalych fanek zamieszczanych w komercyjnych czasopismach, jak to nie wiedza, jak billowi albo tomowi wyznac milosc, ogarnia obrzydzenie.

nigdy wiecej.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-12-19, 15:07   

Nudzi się Wam?
Dobra. We mnie ich muzyka powoduje odruch wymiotny. Wygląd tak samo. Fani tego zespołu, których spotkałam, to faktycznie 13-letnie różowe panieneczki. TH jest idealne dla takich gazet jak brawo, zbuntowanych fanek Blog 27 i innych gagatków. Jeśli Wam się muzyka podoba, to nie wnikam w ten fenomen. Pieprzyć ich komercję, bo mnie to zwisa, podobnie jak ten śmieszny zespolik-dopóki go nie słyszę i nie widzę. Bo wtedy chce mi się rzygać :-)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-12-19, 15:22   

Mika napisał/a:
Dobra. We mnie ich muzyka powoduje odruch wymiotny. Wygląd tak samo. Fani tego zespołu, których spotkałam, to faktycznie 13-letnie różowe panieneczki. TH jest idealne dla takich gazet jak brawo, zbuntowanych fanek Blog 27 i innych gagatków. Jeśli Wam się muzyka podoba, to nie wnikam w ten fenomen. Pieprzyć ich komercję, bo mnie to zwisa, podobnie jak ten śmieszny zespolik-dopóki go nie słyszę i nie widzę. Bo wtedy chce mi się rzygać

odp godna prawdziwego true ;p zal...
niech sobie graja i maja 13-letnie fanki ;] mnie to nie przeszkadza. Kicz czy nie kicz, krzywdy nikomu nie robi, za to mozna posmiac sie z mroczniakow, ktorzy wszytkich dookola nazywaja fanami th, uwazajac sie przy tym za wielce niekomercyjnych ;p zenada. Spalcie mtv, bo to komercha, zabijcie Britney, bo ma 13letnie fanki...;] skonczyla sie epoka zlego lp i the rasmus, nadchodzi th- mrocznaki maja zespol dla pozerow;P [sorry za ew literowki- pisze na ekranowej klawie; normlna szag strzelil.]

Edycja przez hook: Posty odbiegające od tematu zostały wydzielone tutaj:
http://www.grunge-forum.c...-moth-vt614.htm

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Hole 
girl

Wysłany: 2006-12-19, 16:07   

Szkoda, że mu klawa nie działa, bo fajna dyskusja by się potoczyła! :mrgreen: :mrgreen:

Dlaczego nie lubię TH?
Bo są WYKREOWANI, nie naturalni. To jest produkt zapotrzebowania na nowych, 'zbuntowanych' idoli, podobnie jest z Blog 27 (zresztą nawet byli razem w trasie...).
Mam wrażenie, patrząc na wokalistę, że myśli wyłącznie o forsie i o tym, czy dobrze wygląda. Zresztą to dojcze, a ja dojcze nie lubię. 8-)
Poza tym zazdroszczę wokaliście (-stce?:D) ciuchów i fryzury... 8-)

dennis 

Wysłany: 2006-12-19, 16:24   

a.gata napisał/a:

ostatnio modnym slowem stala sie "altrnatywa". zespol, ktory tak szybko wspial sie na szczyty list przebojow jest wiec przez "rockersow", jak to Iza okreslila, uznawany za mocno komercyjny i jadacy pod publike, tylko pod publike. i ja tez sie na tym przejechalam.

Iza napisał/a:

Beatlesi też byli komercyjni, a jednak byli zajebiści... zły trop obrałyście panienki...

www.myspace.com/invitropl

a.gata 
wygoniona.

Wysłany: 2006-12-19, 17:34   

dennis napisał/a:
a.gata napisał/a:

Iza napisał/a:

Beatlesi też byli komercyjni, a jednak byli zajebiści... zły trop obrałyście panienki...

no co kto lubi ;)

nie do konca zrozumiales, co mialam na mysli. wielu uwaza komercje i jade wylacznie pod duza publike za cos zlego- i ja tez sie na tym zlapalam. muzyka ma dla mnie w tym wzgeldzie drugorzedne znaczenie- nie bede skakac z radosci, bo wydal nowa plyte ktos, dla kogo najwazniejszy jest rozglos- i poglos. tak mysli wielu, wielu ludzi, ja tez, nie koniecznie mamy racje. tyla.

bdz 

Wysłany: 2006-12-19, 18:40   

mnie raczej nie przekonuja i jestem pewna, ze nigdy nie siegne po ich plyte...ale jak ktos lubi...kazdy lubi to co lubi i nic nam do tego,pozdrawiam

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-12-19, 19:38   

Niechciało mi sie tego czytac wszystkiego ;p ale cos mi sie zdaje ze tam ciekawa konwersacja zaistniała.

Wracjąc do tematu
Nie lubie ich bo:
- Malują się i wyglądaja dziwniej ode mnie ;p - hmmm pewnie kazdy z was widział Kiss albo Children of bodom, tam sie panowie maluja i niecodziennie wygladaja, ale to tylko na koncerty lub do TV, a ci goscie paraduja tak codziennie i wszedzie. Sorry, ja nigdy nikogo nie wysmiewam za to jak wyglada, ale oni tutaj na tym zdjeciu kompletnie rozwalili, niczym wypuszczeni z cyrku.
- Mało ambitne to ich granie - nie po to maja te gitary, nie po to wokalist(k)a ma mikrofon zeby grac tak malo ambitnie. Fakt sa mniej ambitne kapele, ale przynajmniej maja tego swiadomosc i nie graja na powaznie jakos (czyt, maja smieszne teksty albo prosty rytm), a tu niedosc ze oni to z pelna powaga robia to jeszcze teksty powazne a smiesza.
- Nie maja doswiadczenia - Ok to ze grali wczesniej gdzies po garazach nie czyni ich ludzmi z doswiadczeniem muzycznym. Znam gitarzystow ktorzy graja od 10-12 lat i nie mysla o zalozeniu kapeli bo nie czuja sie na silach. A oni mlodsi ode mnie graja moze max 4-5 lat i juz stawiali wszystko na komercje. Ja w tym roku grajac juz na giatarze ponad 2 lata chce grac z kumplami w garazu, ale za nic w swiecie niechce osiagnac teraz sukcesu, a tymbardziej takiego jak ma TH

Jednym slowem ten zespol jest parodia rocka

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-12-19, 20:06   

Mika napisał/a:
Nudzi się Wam?
Dobra. We mnie ich muzyka powoduje odruch wymiotny. Wygląd tak samo. Fani tego zespołu, których spotkałam, to faktycznie 13-letnie różowe panieneczki. TH jest idealne dla takich gazet jak brawo, zbuntowanych fanek Blog 27 i innych gagatków. Jeśli Wam się muzyka podoba, to nie wnikam w ten fenomen. Pieprzyć ich komercję, bo mnie to zwisa, podobnie jak ten śmieszny zespolik-dopóki go nie słyszę i nie widzę. Bo wtedy chce mi się rzygać :-)

Wypraszam sobie :evil: ;-) Moje panienki lubią TH ;)= Bo nie mieszkają ze mną :-( ;-) odruch wymiotny wywołuje u nich Pearl Jam :-P ... Małe są , nie znają się. Dopiero wyrabiają swoje gusta muzyczne... Córeczki kochane tatuś was prosi bardzo spalcie wszystkie TH, Blog 27 i co tam macie jeszcze, nawet pozwolę wam słuchać Nirvany :mrgreen: :-P tylko połamcie te pierdołki ;P ... :mrgreen:

Terai 
Galaktykożer

Wysłany: 2006-12-19, 20:37   

No cóż. Co mi najbardziej to przeszkadza to bycie młodym gniewnym. W prawdzie są mniej więcej w moim wieku (o zgrozo), ale no kurcze, wystarczy na nich spojrzeć i chce się śmiać - dzieciaki kontra świat. "Jeśteśmy fajni i alternatywni i będę krzyczał by wyrazić bunt UuUu". No a ten wygląd hmm, nie zgrywam się i mówię całkowicie szczerze żę jak pierwszy raz zobaczyłem TH to pomyślałem "o, kolejna zbuntowana nastolatka" i przełączyłem dalej. Jakiś czas niedługi potem w internecie wyskoczyła mi reklama cudownego Billusia Kaulitzusia którego wszyscy lowają.

No i cóż.. Może to trochę wymijająca odpowiedź, ale trochę przykro by mi było gdybym miał się za superfajnego buntownika ostrego po czym na moim koncercie widziałbym tylko tłum trzynastek, ewentualnie z rodzicami :| Przykro mi ale TH chyba nie ma przyszłości.

Mabh 

Wysłany: 2006-12-19, 21:00   

Mi oni jakoś za bardzo nie przeszkadzają, nic do nich nie mam. Jak chcą i lubią to niech grają. Ale muszę ich pochwalić. Nagrali świetny cover. A mianowicie chodzi mi tu o "IInstant Karma" Johna Lennona: http://www.youtube.com/watch?v=SeL5EpVvPeU

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-12-19, 21:13   

Cytat:
- Nie maja doswiadczenia - Ok to ze grali wczesniej gdzies po garazach nie czyni ich ludzmi z doswiadczeniem muzycznym. Znam gitarzystow ktorzy graja od 10-12 lat i nie mysla o zalozeniu kapeli bo nie czuja sie na silach. A oni mlodsi ode mnie graja moze max 4-5 lat i juz stawiali wszystko na komercje. Ja w tym roku grajac juz na giatarze ponad 2 lata chce grac z kumplami w garazu, ale za nic w swiecie niechce osiagnac teraz sukcesu, a tymbardziej takiego jak ma TH

Taa a Nirvana i reszta miała doświadczenie i nie dostała się na szeroki rynek ;-)
A grają razem chłopaki od 6 lat, Grali pierwsze jaki Devilish i nagrali płyte która rozeszła się w postaci kilkunastu krązków po Magdeburga, mieli wtedy po 13 lat jakoś
;-)

Cytat:
- Malują się i wyglądaja dziwniej ode mnie ;p - hmmm pewnie kazdy z was widział Kiss albo Children of bodom, tam sie panowie maluja i niecodziennie wygladaja, ale to tylko na koncerty lub do TV, a ci goscie paraduja tak codziennie i wszedzie. Sorry, ja nigdy nikogo nie wysmiewam za to jak wyglada, ale oni tutaj na tym zdjeciu kompletnie rozwalili, niczym wypuszczeni z cyrku.

A Iggy Pop ? ;-)

Cytat:
Mało ambitne to ich granie - nie po to maja te gitary, nie po to wokalist(k)a ma mikrofon zeby grac tak malo ambitnie. Fakt sa mniej ambitne kapele, ale przynajmniej maja tego swiadomosc i nie graja na powaznie jakos (czyt, maja smieszne teksty albo prosty rytm), a tu niedosc ze oni to z pelna powaga robia to jeszcze teksty powazne a smiesza.

Niepowiedziałabym ;-)

Moim zdaniem jednak zasłużyli sobie na sukces, i niewazne kto ich słucha a kto ich nie słucha, ważne że im granie sprawia frajde ;-)

Instant Karma wyszła im dobrze :-)
Schrei też jest ok :->

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-12-19, 21:42   

Iza napisał/a:
Moim zdaniem jednak zasłużyli sobie na sukces, i niewazne kto ich słucha a kto ich nie słucha, ważne że im granie sprawia frajde

Zgadzam sie.
Sa szpetnym zespolem, wykreowanym na potrzeby bravo i mtv, ale skoro kupuja ich plyty, to cos musi w tym byc.
Poza tym nie sadze, zeby to ich wyglad byl przyczyna tej ogolnej niecheci. Ktos po prostu krzyknal 'th to komercyjne gowno dla pozerow ' i owczym pedem wszyscy true [o cholera, znow to 'be' slowo, ktore razi niektore oczy;p] znienawidzili th;p. Ot i moje, jak zawsze tchnace bezsensowna krytyka, zdanie ;].

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Odpowiedz do tematu