BELTAINE to jeden z najciekawszych zespołów polskiej sceny folkowej. Swoje niepowtarzalne brzmienie BELTAINE osiągnął dzięki szczególnej umiejętności łączenia tradycyjnej muzyki celtyckiej z muzyką współczesną. Ich twórczość wyróżnia niezwykła żywiołowość, pasja, rozmaitość brzmień oraz charakterystyczna już odwaga w aranżacjach.
Co myślicie o takiej muzyce i o zespole? :)
_________________ It's better to burn out than to fade away.
uwielbiam ! szczególnie album rockhill ale do reszty tez się powoli przekonuję. Beltaine to dla mnie muzyka odpowiednia na kazdą pogodę, jak jestem zdołowana daje mi kopa, jak mam szajbe to mnie uspokaja :) świetnie sprawdza się podczas sesji ;D niestety przegapiłam na woodstocku, mam nadzieje, że za rok będę miała okazję usłyszeć ich na zywo !
Według mnie KoncenTrad jest lepsza od Rockhill. A najbardziej podoba mi się w nich to, że z każdą płytą zaskakują czymś innym, nowymi pomysłami, niesamowitą aranżacją i klimatem nie do opisania ; )
_________________ It's better to burn out than to fade away.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum