"Closterkeller to zespół, który można kochać lub nienawidzieć... Na pewno nie można go jednak zupełnie ignorować. Już od początku działalności, czyli mniej więcej od roku 1988, grupa wzbudza spore emocje. Muzyka Closterkeller ma tak wiele różnych odcieni - jak tytuły płyt zespołu. Czasami jest ognista, porażająca jak purpura czy szkarłat, czasami bardziej stonowana, subtelna i piękna jak błękit, mroczna jak grafit... Closterkeller to zespół uwielbiany przez gotów, sympatyków muzyki metalowej i rockowej, doceniany przez wielbicieli art-rocka, tolerowany przez zwolenników lżejszych, "radiowych" klimatów. Od początku swojego istnienia jest wierny swoim muzycznym klimatom, jest jednym z prekursorów new wave/gothic na polskiej scenie rockowej."
A tak od siebie dodam ,że przesłuchałam dosłownie wszystkie ich płyty i kapela zrobiła na mnie wrażenie, oczywiście najlepszą płytą według mnie jest Cyan <- polecam . Uważam ,że to dość dobry zespół
A jakie jest wasze zdanie?
nie przepadam za nimi. byłam na ich koncercie (kumpela nie miała z kim jechac i mnie wyciagneła) i srednio mi sie podobało.
ale "Czas komety" uwielbiam ^^
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
Closterkeller to zespół, który można kochać lub nienawidzieć...
zauważyłem dopiero niedawno mądrość w tych słowach, nie wiem co by było gdyby... ale od Anji zaczęła się chyba moja przygoda z gotycką muzyką i ogólnie z metalowymi eksperymentami, bo z ręką na sercu powiem że oprocz Black Sabbath, Pantery, Dream Theater i Metalliki dosyc ułomnie i po omacku stąpałem po tej ziemi
Po raz pierwszy byłem na ich koncercie, (libacja z zespolem, inna historia też wiekopomna chwila :P) i uważam że im starsi są tym lepsi, MOC!!!
Closterkeller to moim zdaniem jeden z lepszych polskich zespołów ! :).Przesłuchałam kilka albumów i wszystkie mi się bardzo podobają.Magia jest w tej muzyce!;).Głos wokalistki..no cudo.ooo. Z kapel tego typu poleciłabym również Artrosis ;).
Nie znam za bardzo muzycznie,ale miałem przyjemność poznać odrobine Panią Anię personalnie i w pytę kobita...generalnie wie co dobre w muzyce i umie też docenić dobry grunge.Tyle powiem
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2009-10-26, 00:27, w całości zmieniany 1 raz
Trzeba dodać, iż 2.10.09 ukazał sie nowy, długo wyczekiwany krążek który nosi nazwę Aurum. Jest to według mnie najlepszy dorobek Clostera z całej ich dyskografii. Polecam tę płytę.
hmm też miałem okazję nawet z Anja chwilkę porozmawiać, sympatyczna osoba a zespół... może nie kocham ale lubię, nie do końca lubię ten styl, ale Closterkeller wdzięcznie się prezentuje na polskim rynku
Byłam na koncercie i bardzo mi sie podobało, ale nagraniami studyjnymi nie jestem jakoś szczególnie powalona. Z nowej płyty słyszałam ze 2-3 utwory i nie zamierzam do nich wracać. Brzmiały jak zwykły zespół pop-rockowy.
"Closterkeller to zespół, który można kochać lub nienawidzieć... Na pewno nie można go jednak zupełnie ignorować."
nie wiem skad te slowa, ale czy ktokolwiek podjalby sie ich argumentacji?
Jak dla mnie jeden z inelicznych zespolow z kobieta na wokalu, ktory mi sie podoba. nie wiem jak sytuacja wyglada teraz (po wydaniu plyty, ktorej nie mialam mozliwosci pzresluchac), ale kiedys dawali super koncerty. Najlepsza plyta - na pewno nero. a za nia jest cyan. Reszta to takie mroczne pomrukiwanie.
Agrafka napisał/a:
O tak "Czas komenty" jest bardzo fajny :)
A co w nim fajnego?
_________________ You have chosen your own fate and your own destiny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum