Bardziej dzisiejszy pop to nie muzyka. Pop w wykonaniu np M. Jacksona to był pop i to była muzyka. A co do tematu to Dżem z Ryśkiem uwielbiam a Dżem bez Ryśka lubię.
tak, głównie to chodzi o teraźniejszy pop. ten taki, Mailejowski, Bieberowski itp. dlatego podkreśliłam, że chodzi o pop 'gwiazdeczki'
.
.
wydaje mi się, że po prostu dżem bez Ryśka, to zepsół.. ale prawie nikt nie utożsamia go z dżemem z Ryśkiem.. jest on traktowany jako całkiem inny zespół. Ryśkowy dżem umarł wraz ze śmiercią Riedla.
_________________ 'Would you like to hear my voice
Sweetened with emotion?'
"skazany na bluesa" puszczany w gimnazjach i podstawówkach! Jestem ZA!
Nauczycielka puściła nam to na początku czerwca na polskim i oglądały, co najwyżej, cztery osoby. Większość była pochłonięta rozmowami na temat gwiazdeczek VIVY, bądź spaniem. Masakra.
A wracając do tematu Dżemu:
Dżem bez Ryśka, to nie to samo, co kiedyś. Alice in Chains bez Layne'a, Drowning Pool bez Dave'a, to też nie to samo. Ale czy to jest powodem do tego, by zespół przestał funkcjonować? Ludzie, zastanówcie się. Wokalista nie jest jedynym członkiem zespołu. Pozostali panowie są związani z zespołem i nie zakończą kariery, bo jeden z nich zmarł. Specjalnie szukają kogoś na Jego miejsce, by zespół istniał dalej. By ludzie ich poznawali, dzięki koncertom, które grają. By byli znani wśród następnych pokoleń.
Maciek jest bardzo dobrym wokalistą, nawet trzyma poziom Ryśka. Stara się odbiegać od bluesa, bo nie chce, by wszyscy porównywali go do Riedla. Nie chce być jego kopią, tylko chce być inny. Pragnie być znany jako wokalista Dżemu, a nie następca Ryszarda Riedla. "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził"
Przesłuchałam też wszystkie płyty Dżemu. Za czasów Ryśka, Jacka, jak i Maćka. Wszystkie są świetne, warte przesłuchania. Nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że nie chcą przesłuchać płyt Dżemu, które zostały wydane po śmierci Riedla, a nazywają wielkimi fanami zespołu. Fan, to osoba, która kocha zespół takim, jakim jest. Nie obchodzi go, czy wokalistą jest Rysiek, czy też Maciek. Po prostu słucha go i cieszy się, że kapela dalej funkcjonuje, że może ich zobaczyć na żywo, a nie krytykuje.
Dziękuję za uwagę, to by było na tyle z moich bezsensownych wywodów. ;p
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
Brid, proszę cię. nie rób się żałośniejszy niż jesteś. nikt się z tego (oprócz ciebie) nie śmieje.
robisz z siebie jakiegoś bojownika czy coś? albo, co śmieszniejsze, buntownika?
Breed, skoro tak, to won łaskawie do piaskownicy, albo idź się poucz do drugiej klasy gimnazjum zamiast uprzykrzać i tak już zaniżony poziom rozmów na tym forum.
Dżem mi się kojarzy z zespołem dla ćpunów i alkoholików, a przynajmniej na takich fanów ja sie dotąd natykałam. Muzyka nawet do przeżycia, na koncercie chwilami brzmieli jak Black Sabbath (tzn. BS z płyt, bo na żywo niestety nie miałam okazji ;( )
Dżem mi się kojarzy z zespołem dla ćpunów i alkoholików, a przynajmniej na takich fanów ja sie dotąd natykałam
a ja się dziwię, że po wystawieniu na forum znalezionego zdjęcie w internecie, dokładniej okładki jakiegoś tam bootlegu pearl jam z Polski, na której to okładce widnieje podobizna Hitlera, staję się od razu nazistą i faszystą? Katastrofa, porażka i typowe objawy masowej schizy społeczeństwa. Więc gdy widzę takie teksty, jak cytat powyżej, to mnie szlag trafia. Wybacz death lecz, w przeciwieństwie do Ciebie znam ludzi, którzy obejmują wysokie stanowiska, są ustawieni i kochają Dżem. Wcale nie ćpają, nawet co poniektórzy z nich nie piją alkoholu. Powinnaś spacerować i spędzać czas w bardziej romantycznych miejscach a przypuszczam, że i ty spotkasz takich ludzi, na swojej drodze. Wtedy może zmienisz zdanie i opinię na temat fanów dżemu ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum