Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:51
Dżem
Autor Wiadomość
leniwiec27 

Wysłany: 2011-06-04, 12:32   

Bardziej dzisiejszy pop to nie muzyka. Pop w wykonaniu np M. Jacksona to był pop i to była muzyka. A co do tematu to Dżem z Ryśkiem uwielbiam a Dżem bez Ryśka lubię.

Territorial_ 

Wysłany: 2011-06-06, 19:05   

tak, głównie to chodzi o teraźniejszy pop. ten taki, Mailejowski, Bieberowski itp. dlatego podkreśliłam, że chodzi o pop 'gwiazdeczki'
.
.
wydaje mi się, że po prostu dżem bez Ryśka, to zepsół.. ale prawie nikt nie utożsamia go z dżemem z Ryśkiem.. jest on traktowany jako całkiem inny zespół. Ryśkowy dżem umarł wraz ze śmiercią Riedla.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-06-19, 21:07   

"skazany na bluesa" puszczany w gimnazjach i podstawówkach! Jestem ZA! :111:

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2011-06-24, 18:34   

pustak napisał/a:
"skazany na bluesa" puszczany w gimnazjach i podstawówkach! Jestem ZA! :111:

Nauczycielka puściła nam to na początku czerwca na polskim i oglądały, co najwyżej, cztery osoby. Większość była pochłonięta rozmowami na temat gwiazdeczek VIVY, bądź spaniem. Masakra.

A wracając do tematu Dżemu:
Dżem bez Ryśka, to nie to samo, co kiedyś. Alice in Chains bez Layne'a, Drowning Pool bez Dave'a, to też nie to samo. Ale czy to jest powodem do tego, by zespół przestał funkcjonować? Ludzie, zastanówcie się. Wokalista nie jest jedynym członkiem zespołu. Pozostali panowie są związani z zespołem i nie zakończą kariery, bo jeden z nich zmarł. Specjalnie szukają kogoś na Jego miejsce, by zespół istniał dalej. By ludzie ich poznawali, dzięki koncertom, które grają. By byli znani wśród następnych pokoleń.
Maciek jest bardzo dobrym wokalistą, nawet trzyma poziom Ryśka. Stara się odbiegać od bluesa, bo nie chce, by wszyscy porównywali go do Riedla. Nie chce być jego kopią, tylko chce być inny. Pragnie być znany jako wokalista Dżemu, a nie następca Ryszarda Riedla. "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził"

Przesłuchałam też wszystkie płyty Dżemu. Za czasów Ryśka, Jacka, jak i Maćka. Wszystkie są świetne, warte przesłuchania. Nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że nie chcą przesłuchać płyt Dżemu, które zostały wydane po śmierci Riedla, a nazywają wielkimi fanami zespołu. Fan, to osoba, która kocha zespół takim, jakim jest. Nie obchodzi go, czy wokalistą jest Rysiek, czy też Maciek. Po prostu słucha go i cieszy się, że kapela dalej funkcjonuje, że może ich zobaczyć na żywo, a nie krytykuje.

Dziękuję za uwagę, to by było na tyle z moich bezsensownych wywodów. ;p

Last.fm | Filmweb

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-08, 15:26   

Najlepszy dżem jest malinowy

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-07-08, 15:31   

Brid, proszę cię. nie rób się żałośniejszy niż jesteś. nikt się z tego (oprócz ciebie) nie śmieje.
robisz z siebie jakiegoś bojownika czy coś? albo, co śmieszniejsze, buntownika?

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-08, 15:34   

Radivaar, tak.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-07-08, 15:40   

No to przykro mi, ale avatar Sida Viciousa i wypisywanie głupich tekstów to nie jest ta droga.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-07-08, 15:42   

Breed, skoro tak, to won łaskawie do piaskownicy, albo idź się poucz do drugiej klasy gimnazjum zamiast uprzykrzać i tak już zaniżony poziom rozmów na tym forum.

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-08, 15:46   

Przepraszam was :***

RottenApple

Wysłany: 2011-08-15, 14:53   

Też mnie on wkurza.

death

Wysłany: 2011-09-10, 18:15   

Dżem mi się kojarzy z zespołem dla ćpunów i alkoholików, a przynajmniej na takich fanów ja sie dotąd natykałam. Muzyka nawet do przeżycia, na koncercie chwilami brzmieli jak Black Sabbath (tzn. BS z płyt, bo na żywo niestety nie miałam okazji ;( )

www.last.fm/user/dead-worm

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-09-14, 14:09   

death napisał/a:
Dżem mi się kojarzy z zespołem dla ćpunów i alkoholików, a przynajmniej na takich fanów ja sie dotąd natykałam

a ja się dziwię, że po wystawieniu na forum znalezionego zdjęcie w internecie, dokładniej okładki jakiegoś tam bootlegu pearl jam z Polski, na której to okładce widnieje podobizna Hitlera, staję się od razu nazistą i faszystą? Katastrofa, porażka i typowe objawy masowej schizy społeczeństwa. Więc gdy widzę takie teksty, jak cytat powyżej, to mnie szlag trafia. Wybacz death lecz, w przeciwieństwie do Ciebie znam ludzi, którzy obejmują wysokie stanowiska, są ustawieni i kochają Dżem. Wcale nie ćpają, nawet co poniektórzy z nich nie piją alkoholu. Powinnaś spacerować i spędzać czas w bardziej romantycznych miejscach :mrgreen: a przypuszczam, że i ty spotkasz takich ludzi, na swojej drodze. Wtedy może zmienisz zdanie i opinię na temat fanów dżemu ;)

Odpowiedz do tematu