Nasz polski Jim Morrison i Kurt Cobain w jednym. Wielka osobowość, wspaniały muzyk... mogę ciągle słuchać jego dokonań...
Co do postów w stylu "Uwielbiam Dżem !" i "Rysiek był świetny!" - postarajcie się ich unikać, bo to nic nie wnosi do dyskusji. Proponuję rozwijać takie błyskotliwe przemyślenia (tj. wyjasnić innym za co lubiecie zespół, co Wam się szczególnie podoba, jakie utwory są te najukochańsze itp). | Meredith
dobrze że jeszcze Sebastiana mozna jeszcze usłyszec w Cree..
i w Dżemie jeśli jest sie we właściwym miejscu we właściwym czasie...
Na chwilkę tylko wracam do tematu Dżem, bo nie mogę nie wrócić. Po koncercie na Tyskim Festiwalu już wiem jaki jest mój ulubiony polski zespół. I uzupełniam luki w znajomości Dżemu (małe bo małe, ale wciąż jednak są..). I tylko wciąz nie wiem co Rysiek w sobie takiego miał, że z prostych słów potrafił stworzyć teksty, które tak za serce ruszają. Legenda.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Co do postów w stylu "Uwielbiam Dżem !" i "Rysiek był świetny!" - postarajcie się ich unikać, bo to nic nie wnosi do dyskusji. Proponuję rozwijać takie błyskotliwe przemyślenia (tj. wyjasnić innym za co lubiecie zespół, co Wam się szczególnie podoba, jakie utwory są te najukochańsze itp).
byłem na kilku koncertach Dżemu nawet nie dawno , Dżem to historia gdyby urodził się w innym kraju lub w innych czasach był by Ryśkiem na skale światową ... znany jak Kurt z Nirvaną
_________________ wszystko co kocham jest nielegalne....
Jakos nigdy nie interesowalem sie tym zespolem.. Tylko ostatnio mnie cos wzielo, jesli chodzi o muzyke, bleh.. slowa - piekne. Nie czytalem wiele na temat zespolu, ale ogladalem film o wokaliscie juz troche temu w telewizji (nie wiem czy cyfra czy cus :P) i zaimponowal mi ten.. Rysiek, coz - legenda.
Dzem, moj drugi ulubiony zespol zaraz po Pearl "Dzemie" Jak na razie bylam tylko na dwoch koncertach. Ostatnio na festiwalu w Tychach tydzien temu. Bylo niewiarygodnie. Az 3,5h grania. Jedynie czego zaluje to to,ze nie zagrali Skazanego na blusa Ale wykonanie WEhikułu czy Listu do M w pełni mi to wynagrodziło :-) Łezka w oku się kreci na wspomnienia tamtych dni,,, mam na mysli festiwalu :-)
"To już minęło, ten klimt ten luz, wspaniali ludzie, nie powrocą, nie powrócą już"
Dżemem zarazil mnie tata (zreszta wszystkim innym tez:). Czesto slucham gdy mam dola... uwielbiam takie piosenki jak: "Mała Aleja Róż", "Dzień w którym pękło niebo", "Lunatycy", "Wehikuł czasu" :)
_________________ "Wyobrażcie sobie tę cisze, gdyby ludzie mówili tylko to, co wiedzą..."
Na koncercie Dżemu byłam narazie raz i powiem szczerze że byłam zaskoczona... bo jakoś myślałam że blues, ballady-ludzie będą spokojni i raczej nie będa sie bawic... a tutaj jak tylko zagrali Małą Aleję Róż wszyscy zaczeli skakac... każdy znał tekst na pamięc... wspaniale to wszytko wspominam... obecnie lubię, podziwiam i często wracam...
_________________ so, so you think you can tell heaven from hell
blue skies from pain
can you tell a green field from a cold steel rail?
a smile from a veil?
do you think you can tell?
Słuchać na codzień nie słucham, ale bardzo doceniam. Wspaniałe texty (troche gorsza muzyka). "Wehikuł Czasu", "Lunatycy", "Czerony jak cegła", Whisky"...o :D
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum