dla mnie kontynuacja dżemu jest tak samo bez sensu jak kontynuacja Alice in Chains , bez Stanleya to nie to samo i to nie jest już AiC, tak samo jak Dżem już nie jest Dżemem.
Wyobraźcie sobie że nagle Pat, Chris i Dave z jakiś jeszcze muzykiem wchodzą na scenę i grają smellsa czy lithium fajnie fajnie można znowu ich usłyszeć na scenie ale brakuje takiego blondyna rzucającego się po scenie.Taka sama sprawa z Gunsami...
_________________ Jestem wredny i zmęczony.
Sikam napalmem i jem drut kolczasty.
dla mnie kontynuacja dżemu jest tak samo bez sensu jak kontynuacja Alice in Chains , bez Stanleya to nie to samo i to nie jest już AiC, tak samo jak Dżem już nie jest Dżemem.
Rysiek był niepowtarzalny, nie można go zastąpić.
Ich muzyka była niesamowita, uwielbiam ich słuchać.
`Naiwne pytania`, `Wehikuł czasu`, `Modlitwa III - Pozwól mi`...
Raz byłam na koncercie, na który poszłam nieznajac ich utworów (z ciekawości i dla towarzystwa). Muzycznie było OK, ale na koncercie włóczyło się pełno pijanych żuli. Chociaż może to taka specyfika darmowych gigów.
to coś złego? RR sam był pijanym żulem w dodatku narkomanem, i co? :) koncert jest swego rodzaju imprezą dla pewnych grup społecznych, zwłaszcza jak się śpiewa o marginesie życia i samego siebie też do tego marginesu zrównuje, niekoniecznie trzeba być świeżym, pachnącym, trzeźwym, zaopatrzonym w cyfrowy sprzęt manekinem stojącym jak słup i nagrywającym wszystko co się dzieje, a póxniej mówić że czuło się atmosferę koncertu... bo i tacy bywają, w upojeniu alkoholowym lepiej czuje się bluesa bo świetnie się buja jak na statku rozkołysanym falami, ale bywają tacy którzy pogują na Dżemie, coż, mozna i tak ;]
dystans do siebie, do ludzi, tolerancja... chyba że pijany żul robi nam coś złego, bije, krzyczy do ucha..
Klimat, teksty wszystko dobre nawet bardzo,ale za życia Ryszarda Riedla. Niestety to już nie to samo i nie ma co ciągnąć, oszukiwać siebie i innych bo to co było nie powróci już.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum