Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:53
Happysad
Autor Wiadomość
hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-09-06, 13:30   

Właśnie przeczytałam wczoraj calkiem sympatyczną, choć mało przychylną recenzję tej płyty... O wyrywaniu na nią gimnazjalistek i dopasowywaniu długości tekstów do opisów GG. I poczułam się tak młodo, bo właśnie zamierzam ją wkrótce przesłuchać. Nie wszystkie płyty muszą być ambitne, nie każde granie musi być mistrzowskie, nie każdy tekst coś oznaczać musi. I właśnie dlatego posłucham 8-)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-09-06, 13:46   

hiroszima napisał/a:
O wyrywaniu na nią gimnazjalistek i dopasowywaniu długości tekstów do opisów GG.

Pan recenzent nie pomyślał, że twórca tekstów zespołu Happysad po prostu może mieć taką mentalność. W tej chwili i bez śpiewania mógłby wyrywać gimnazjalistki ;). Więc wątpię, zeby to pod nie zespół nagrywał swoją płytę. Muzykę grają jaką grają, ale wkurza mnie zachowanie takich dziennikarzyn, którzy wieszają psy na wszystkich którym się uda. (Zdanie wyrobione po akcji, kiedy zbluzgano Behemotha za "sprzedanie się i zmienienie stylu muzycznego" tylko dlatego, że jako PIERWSZY polski zespół znaleźli się wraz z nową płytą na liście Billboardu).

Może mądry pan sam nie ma zbytniego powodzenia, jego opisty w GG nie działają, a sam jako wielki poeta i krytyk literacki, ocenia poziom tekstów zespołów wyładowując swoje frustracje.

Nie chodzi mi o to, żeby słodzić czemuś, co jest badziewne. Tylko jeżeli Happysad zaprezentował to samo na swojej 3 płycie, co grał na 1 (okrzykniętej objawieniem), to skąd taka zmiana zdań wśród recenzentów ? Raptem gra pod nastolatki i opisy GG ?

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-09-06, 14:13   

Moth napisał/a:
hiroszima napisał/a:
O wyrywaniu na nią gimnazjalistek i dopasowywaniu długości tekstów do opisów GG.

Pan recenzent nie pomyślał, że twórca tekstów zespołu Happysad po prostu może mieć taką mentalność. W tej chwili i bez śpiewania mógłby wyrywać gimnazjalistki ;).

O wyrywaniu gimnazjalistek przez szczęśliwych posiadaczy nowej płyty... ;-)
Dla mnie liczy sie przede wszystkim to, że zespól jest naturalny. Przynajmniej ja ich w ten sposób odbieram. Wesoło-smutny zespól grający to, co grać chce. I wszystko jest OK.

[ Dodano: 2007-09-07, 12:30 ]
I przesluchałam. Moim zdaniem nie zachwyca, ale może się podobać. Teksty chwilami raczej mocno zabawne, muzycznie jakby lepiej niż było na poprzednich płytach. I nawet jakaś gimnazjalna część we mnie się ujawniła, bo nawet się raz wzruszyłam :-P

ClaudiaCobain 

Wysłany: 2010-08-26, 17:17   

Lubię Happysad odkąd koleżanka mnie zaraziła . Bardzo podoba mi się gra słów w tekstach .

http://www.lastfm.pl/user/xIHateThisShitx

Kala 

Wysłany: 2010-09-02, 17:54   

nie wiem czemu ale jak ich słysze to mi sie zbiera na wymioty. Wokal jest paskudny.

beermore 

Wysłany: 2010-09-02, 22:17   

Kiedyś, chyba na tym forum przeczytałem określenie happykupa. :] Jak dla mnie zbyt banalne, melodyjne i grzeczne teksty, ale każdy robi jak uważa. Muzyka jakby połączenie jakiegoś reggae, ska, punka, cholera wie co jeszcze, same a/F/C/G ewentualnie dmoll. Na koncert, jakby był za darmo, pewnie bym poszedł, ale nie wiem czy bym dotrwał do końca. Moja dziewczyna ich często słucha. :-o

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-13, 09:24   

beermore napisał/a:
jakby był za darmo

Mogliby nam zagrać na festynie
:-P Trochę banalne, ale lepsze to niż Eska.(mam nadzieję, że w Esce nie lecą)Kwestia gustu,każdy niech słucha czego chce ( jedyne, czego nie akceptuję to disco-polo) ale klimat nie mój.

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-13, 17:13   

Happysad gra w Gdańsku na dniu przytulania, bezpłatnie. ;)
Co do zespołu to kiedyś uwielbiałam. Nadal pamiętam większość piosenek na pamięć.

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-13, 17:14   

Happysad gra w Gdańsku na dniu przytulania, bezpłatnie. ;)
Co do zespołu to kiedyś uwielbiałam. Nadal pamiętam większość piosenek na pamięć.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-16, 20:09   

Mosiarka napisał/a:
Co do zespołu to kiedyś uwielbiałam.

Ja też ich kiedyś lubiłam, ba, nawet uwielbiałam, ale myślę, że z tego typu zespołów po prostu się wyrasta.

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-17, 10:17   

Właśnie, wyrasta. Wiadomo, że Happysadu słuchałam przez jakąś część mojego życia z którą mam miłe wspomnienia, jednak Happysad w moim życiu zastąpiły inne zespoły. Tak, głównie Nirvana od ponad trzech lat.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 10:47   

Poza tym wkurzają mnie komentarze pod ich piosenkami na tekstowo albo youtube.Same słitaśne gimnazjalistki, które piszą "Ta piosenka jest boOoOoskaA <33"
Ja nie wiem, czy oni chcą mieć takich fanów...

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-17, 10:59   

Ja osobiście takich ludzi nazywam pokemonami. Z takimi ludźmi nie potrafiłabym złapać normalnego kontaktu.

chociaż ... Jest kilka takich słit lasek w mojej klasie, które piszą teksty podobnego typu i o dziwo, mogę z nimi normalnie pogadać. One tylko robią z siebie puste, a to jest najgorsze pokaleczenie swojej osobowości.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 11:08   

U nas na zadupiu też same pokemony. Cały dzień przesiadują na nk i komentują słit focie. A co do happysadu to chyba te słit laski najbardziej lubią "Łydkę" "W piwnicy u dziadka" i "Zanim pójdę" Nie wiem, ale u nas tak jest :-P

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-17, 11:12   

Jeśli o mnie chodzi, to nigdy nie miałam kontaktu z ludźmi, którzy słuchają muzyki podobnej do tej, której ja słucham. Zawsze byłam taka inna pod tym względem, jednak wróciłam do harcerstwa, a w moim hufcu wszyscy słuchają takiej muzyki i śmiało mogę powiedzieć, że w końcu odnalazłam miejsce w którym czuję się najlepiej na ziemi. ;)

Odpowiedz do tematu