Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:53
Happysad
Autor Wiadomość
Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 12:17   

Ja mam kontakt z samymi pokemonami. niestety :-?

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-17, 12:20   

Kiedyś znajdą się osoby, które słuchają takiej muzyki jak Ty, serio. Chociażby to forum, znajomości na odległość nie są aż takie złe, uwierz mi. :111:

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 12:25   

Może gust muzyczny zależy też od tego, na czym się wychowaliśmy. Ja od dziecka byłam wychowywana na dobrej muzyce, mój tata jest muzykiem, a moja mama też tandety nigdy nie słuchała. A jak ludzie w moim zadupiu od dziecka słuchali disco-polo i Baciarów i nikt im nie mówił, że to złe, to ciężko im się przestawić

Mosiarka 

Wysłany: 2011-06-17, 12:47   

Wiesz, moi rodzice nie słuchają takiej muzyki, jestem wyjątkiem. Wszystko zaczęło się, gdy byłam w 4 klasie podstawówki, dzięki mojej kuzynce. W sumie, kiedyś była taka reklama z piosenką The Rasmus, zawsze uwielbiałam tę reklamę, mimo że była wtedy w 2 klasie jakoś. No i od 4 klasy zaczęłam sama szukać różnych zespołów. Nie wyobrażam sobie teraz, że miałabym nagle zacząć słuchać jakiegoś shitu.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 12:52   

Ja w 5 klasie słuchałam Eski, Vivy i innego szajsu, ale na szczęście się nawróciłam. :) Zresztą to były piosenki robione po prostu po to, żeby jak najwięcej zarobić. I te piosenki nie mają żadnego sensu, ani przesłania. Można przy tym co najwyżej pokręcić tyłkiem na dyskotece.

Consi 

Wysłany: 2011-06-17, 13:00   

Pokemony są w każdym gimnazjum. Nie widzę powodu do przejmowania się nimi, w LO znowu niektórzy przesadzają z nadmierną alternatywnością :p
Hmm, ale, wracając do tematu kapeli :mrgreen:

Happysad ma jedną prostą wadę, jest trochę... niemęski ;-) Taki zespół, który nigdy nie dorasta. Mi to przeszkadza.
Wspomnę tu o tekstach, to kwestia w sumie subiektywna, ale one są naprawdę... naiwne. Nigdy nie pałałam do tego zespołu sympatią, chociaż miałam okres słuchania naprawdę dziwnej muzyki. O ich fenomenie można pracę magisterską napisać, bo to dość niespotykane, żeby grupka osób, która w sumie gra przeciętnie, nie potrafi kompletnie śpiewać (nie oszukujmy się) i w sumie nie porywa już tyle lat na scenie sobie świetnie radzi ;-)

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 13:03   

Lepsza alternatywność niż pokemoństwo :-D

Teksty happysadu są tak naprawdę banalne, a gimnazjalistką się wydaje, że to tka "gra słów"

Consi 

Wysłany: 2011-06-17, 13:08   

Pokemoństwo mnie mniej wkurzało, może dlatego, że od dziecka wśród takich wykwitów społeczeństwa siedziałam i już to olewałam, bo były mniej inwazyjne - a te ociekające alternatywnością dziewczyny 16-19 lat które po przeczytaniu 2 ksiązek rocznie i słuchaniu Comy na przemian z Happysadem uważają się za alfę i omegę w połowie dziedzin życia (osoby słuchające wątłego rocka często tak mają, nie wiem czemu) to po prostu mnie telepie :p Ale koniec offa...

Aaa, gra słów ;) Wydaje mi się, że akurat w muzyce słowa nie są najważniejsze. Jak nie znałam za dobrze angielskiego, to miałam o tyle radości z obcojęzycznej muzyki, że wyczuwałam po grze gitar i tym, ak śpiewa wokalista, o czym może ona być i jakie emocje chce przekazać. I tak się właśnie poznaje muzykę - bo muzyka ma przekazywać coś bez słów albo razem z nimi, a nie - piosenki Happysadu brzmią w sumie tak samo.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 16:47   

Consi napisał/a:
a te ociekające alternatywnością dziewczyny 16-19 lat które po przeczytaniu 2 ksiązek rocznie i słuchaniu Comy na przemian z Happysadem uważają się za alfę i omegę w połowie dziedzin życia (osoby słuchające wątłego rocka często tak mają, nie wiem czemu) to po prostu mnie telepie :p Ale koniec offa...

To nie są alternatywne dziewczyny, tylko głupie, a alternatywność tylko udają
Consi napisał/a:
piosenki Happysadu brzmią w sumie tak samo.

2 akordy na krzyż :-P

hahahaha 
...

Wysłany: 2012-05-04, 17:22   

Ja wprost nie znoszę happysadu... trochę przesadzacie z tymi gimnazjalistkami. tego zespołu słuchają dziewczynki w 5 klasie podstawówki ;))

Greenish Orange 
UFO !

Wysłany: 2012-05-05, 11:57   

jej, coże wy ich tak wszyscy jedziecie. ja tam lubię ich sobie czasem puścić (choć na dłuższą metę, moja znajoma skutecznie mi ich obrzydza, ciągle o nich gadając, bo była na jednym ich koncercie na dniach miasta, i to nie w tłumie tylko na trybunach, z tyłu, bo było na stadionie, i za nimi szaleje -.-). i na pewno nie uważam że ich piosenki są wszystkie takie same. mają coś, co sprawia, że nawet jak nie znam danej piosenki, to wiem że to ich, ale tak jest też w przypadku innych dobrych zespołów, cóż. ićcie się ogarnijcie, happysad są fajni.

so I've decided what I'm gonna do now, so I'm packing my bags for the misty mountains, where the spirits go now, over the hills where the spirits fly, ooh. i really don't know.

golder 

Wysłany: 2012-05-05, 12:17   

Zespół dla jak to napisała Consi, ociekających alternatywnością dziewczynek,które udają smutne i narzekają na portalach społecznościowych jak to im nie dobrze na tym świecie,bo mama zabrała im kosmetyki.
Zespół kiedyś nawet lubiłem,ale to było kiedyś,przejrzałem na oczy jaki jest beznadziejny.

lukaszo 

Wysłany: 2012-05-05, 20:15   

Bez przesady,może nie są wybitni,ale nie są też wybitnie słabi.Generalnie ani mnie nie ziębią ani nie grzeją,choc ze 2-3 kawałki są całkiem spoko.

KoziołXD 
KoziołXD

Wysłany: 2012-05-05, 22:10   

Ja też nie znoszę happysadu no nie mój gatunek no , ale jak słyszę ich gdzieś no to wymiotować mi się chcę . A co do alternatywnych dziewczynek to nigdy nie spotkałam

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-05-06, 10:18   

golder, wypomnę Ci Twoje słowa, jak zobaczę w Twej bibliotece na Laście więcej, niż te 34 odtworzenia. :13:

A tak w temacie... Osobiście nic do zespołu nie mam. Nie są jacyś mega fajni, ale nie są też największą tragedią w polskiej muzyce. Miałam kilku miesięcznego fioła na ich punkcie, ale minęło mi co najmniej rok temu. W sumie, to do dzisiaj lubię ich sobie czasem posłuchać.

hahahaha napisał/a:
tego zespołu słuchają dziewczynki w 5 klasie podstawówki ;))

Czy ja wiem? Paru chłopaków w klasie mojego brata ich cholernie lubi, a to trzecia technikum jest. Poza tym znam cholernie dużo osób w wieku 20 lat i więcej, którzy ich lubią - i nie, w większym stopniu to nie są osobniki płci pięknej.

Last.fm | Filmweb

Odpowiedz do tematu