Drodzy forumowicze, co sadzicie o HappySad?
Pare informacji o tejze kapeli:
Happysad jest zespołem rockowym, który został założony w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Jednak już wcześniej muzycy zespołu grali razem. Od 1995 roku pod nazwą HCKF (Hard Core'owe Kółko Filozoficzne), a od roku 1997 został przemianowany na Happy Sad Generation.
Nazwa happysad uformowała się dopiero w 2002 roku, kiedy to wybrane zostało także logo grupy i nagrane zostało pierwsze Demo z materiałem, który później znalazł się na płycie Wszystko jedno. Muzyka happysad to regresywny rock, dopełniony charakterystycznymi tekstami. Zespół ma na koncie ponad 250 koncertów w całym kraju.
Zespół jak tysiąc innych grających muzykę tego typu. Nie mój klimat, nie dla mnie ich teksty. Każda piosenka w tym samym stylu, obie ich płyty nie różnią się prawie niczym. :)
Byłem na koncercie. Będzie jeszcze jakaś okazja, to pewnie pojadę znowu. Poskakać i pobawić się można :) Ogólnie... to fajnie było. Bo w fajnym towarzystwie. W dobrej ekipie przy każdej muzyce można się nieźle bawić. Hekhm, Hole.
Generalnie zespół dla smutnych 16 latek lub wesołych...tak ich okreslił współzałożyciel :D
Dla mnie fajne melodie mają,badziewiaste poza nielicznymi wyjątkami teksty i w sumie miłego wokalistę bo miałem okazję z nim gadać przed i po ich osiągnięciu
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Rety, no co, uwielbiam
Mam prawie 19 lat, ale zdaję sobie sprawę, że średnia wieku ich fanek to 16. Widać to było na koncercie. Mam to jednak, bynajmniej, albowiem w dupie. Nie podoba mi się tworzenie takich uogólnień.
Zjebali piosenkę "Zanim pójdę". Chujowizna - "Miłość to nie pluszowy miś...".
Ale dalej było lepiej i jest lepiej. Znam ich na pamięć. Teksty są takie... moje. Trochę w stylu Grabaża, choć Grabaż to mistrz zakręconych metafor i językowych zagadek.
Po koncercie wiem też, że to sympatyczni ludzie.
Energetyczne granie.
Totalny luz i radość.
Lubię takie coś, o.
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Ja osobiście nie mam nic do Happysad. Powiem nawet, że ich lubię. Miałam okazję być na dwóch ich koncertach i było świetnie. Jeśli nadarzy się jeszcze okazji to na pewno pójdę. Teksty... nie są najgorsze, muzyka też niczego sobie. Prosta, łatwa, wpadająca w ucho :-) Ogólnie oceniam ich pozytywnie.
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Byłąm na kilku ich koncertach, z czego jeden zaliczam do tych fascynujacych, z ogromna dawka energii, który zostanie długo w mej pamięci. A na ostatnim ich koncercie (tegoroczna trasa) zaliczam do najgorszych. Średnia wieku to 16 lat. Rozmowy w WC: "o Kasia jaki mały dekold włożyłaś" , "tato czy mogę jeszcze zostać bo 'Łydki' jeszcze nie zagrali?". ;/ Mnóstwo paseczków, brokatu itp.
Muzyka skoczna, energiczna, dobrze się przy niej bawię na imprezach.
Słowa? Mam pare piosenek, które lubię, czasami fragmenty.
Jak dla mnie zwykły zespół, mało fascynujacy.
_________________ "Jedno wam powiem, życie idioty to nie jest bułka z masłem"
Ja tam ich lubie :) i wcale nie dlatego ,że mam jeszcze te 16 lat :P
Może teksty są za bardzo melancholijne i z lekka dobijające jak np. "30 raz" lub "wszystko jedno" ale musze powiedzieć ,że nawet lubie ich dobijające piosenki xD
Ja ich bardzo lubie ;) Fajną muzyczke chłopaki grają, do tekstów nic nie mam, też mi się podobają ;) Malinowy zespół posiadający już spore grono fanów ;)
Dla mnie zespół ani nie beznadziejny ani nie szczególny, taki sobie, co do utworów to szczerze powiem że słyszałem kilka, więc trudno mi całościowo ich oceniać.
Powiem tak: nic nie mam do Happysad, czasem naprawdę przyjemnie jest ich sobie posłuchać. Wydaje mi się, że ich teksty nie są takie "lekkie, łatwe i przyjemne", to raczej kewstia warstwy muzycznej. Osobiście byłabym o wiele bardziej zadowolona, gdyby to wszystko było trochę mocniej zagrane i zaśpiewane. No ale przecież zespoły muzyczne nie są od spełniania indywidualnych życzeń.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum