Drodzy forumowicze, co sadzicie o HappySad?
Pare informacji o tejze kapeli:
Happysad jest zespołem rockowym, który został założony w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Jednak już wcześniej muzycy zespołu grali razem. Od 1995 roku pod nazwą HCKF (Hard Core'owe Kółko Filozoficzne), a od roku 1997 został przemianowany na Happy Sad Generation.
Nazwa happysad uformowała się dopiero w 2002 roku, kiedy to wybrane zostało także logo grupy i nagrane zostało pierwsze Demo z materiałem, który później znalazł się na płycie Wszystko jedno. Muzyka happysad to regresywny rock, dopełniony charakterystycznymi tekstami. Zespół ma na koncie ponad 250 koncertów w całym kraju.
Wysłany: 2006-12-12, 20:58
Zespół jak tysiąc innych grających muzykę tego typu. Nie mój klimat, nie dla mnie ich teksty. Każda piosenka w tym samym stylu, obie ich płyty nie różnią się prawie niczym. :)
Byłem na koncercie. Będzie jeszcze jakaś okazja, to pewnie pojadę znowu. Poskakać i pobawić się można :) Ogólnie... to fajnie było. Bo w fajnym towarzystwie. W dobrej ekipie przy każdej muzyce można się nieźle bawić. Hekhm, Hole.
Generalnie zespół dla smutnych 16 latek lub wesołych...tak ich okreslił współzałożyciel :D
Dla mnie fajne melodie mają,badziewiaste poza nielicznymi wyjątkami teksty i w sumie miłego wokalistę bo miałem okazję z nim gadać przed i po ich osiągnięciu
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Wysłany: 2006-12-12, 21:14
Rety, no co, uwielbiam
Mam prawie 19 lat, ale zdaję sobie sprawę, że średnia wieku ich fanek to 16. Widać to było na koncercie. Mam to jednak, bynajmniej, albowiem w dupie. Nie podoba mi się tworzenie takich uogólnień.
Zjebali piosenkę "Zanim pójdę". Chujowizna - "Miłość to nie pluszowy miś...".
Ale dalej było lepiej i jest lepiej. Znam ich na pamięć. Teksty są takie... moje. Trochę w stylu Grabaża, choć Grabaż to mistrz zakręconych metafor i językowych zagadek.
Po koncercie wiem też, że to sympatyczni ludzie.
Energetyczne granie.
Totalny luz i radość.
Lubię takie coś, o.
_________________ ***
Uwierz mi, bo żarty się skończyły.
Ja osobiście nie mam nic do Happysad. Powiem nawet, że ich lubię. Miałam okazję być na dwóch ich koncertach i było świetnie. Jeśli nadarzy się jeszcze okazji to na pewno pójdę. Teksty... nie są najgorsze, muzyka też niczego sobie. Prosta, łatwa, wpadająca w ucho :-) Ogólnie oceniam ich pozytywnie.
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Wysłany: 2006-12-13, 18:29
Byłąm na kilku ich koncertach, z czego jeden zaliczam do tych fascynujacych, z ogromna dawka energii, który zostanie długo w mej pamięci. A na ostatnim ich koncercie (tegoroczna trasa) zaliczam do najgorszych. Średnia wieku to 16 lat. Rozmowy w WC: "o Kasia jaki mały dekold włożyłaś" , "tato czy mogę jeszcze zostać bo 'Łydki' jeszcze nie zagrali?". ;/ Mnóstwo paseczków, brokatu itp.
Muzyka skoczna, energiczna, dobrze się przy niej bawię na imprezach.
Słowa? Mam pare piosenek, które lubię, czasami fragmenty.
Jak dla mnie zwykły zespół, mało fascynujacy.
_________________ "Jedno wam powiem, życie idioty to nie jest bułka z masłem"
Wysłany: 2007-01-17, 21:33
Ja tam ich lubie :) i wcale nie dlatego ,że mam jeszcze te 16 lat :P
Może teksty są za bardzo melancholijne i z lekka dobijające jak np. "30 raz" lub "wszystko jedno" ale musze powiedzieć ,że nawet lubie ich dobijające piosenki xD
Ja ich bardzo lubie ;) Fajną muzyczke chłopaki grają, do tekstów nic nie mam, też mi się podobają ;) Malinowy zespół posiadający już spore grono fanów ;)
Dla mnie zespół ani nie beznadziejny ani nie szczególny, taki sobie, co do utworów to szczerze powiem że słyszałem kilka, więc trudno mi całościowo ich oceniać.
Powiem tak: nic nie mam do Happysad, czasem naprawdę przyjemnie jest ich sobie posłuchać. Wydaje mi się, że ich teksty nie są takie "lekkie, łatwe i przyjemne", to raczej kewstia warstwy muzycznej. Osobiście byłabym o wiele bardziej zadowolona, gdyby to wszystko było trochę mocniej zagrane i zaśpiewane. No ale przecież zespoły muzyczne nie są od spełniania indywidualnych życzeń.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum