Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:51
Kombajn do zbierania kur po wioskach
Autor Wiadomość
Niewyspana 
Wanna Fuck?

Wysłany: 2007-05-09, 14:57   Kombajn do zbierania kur po wioskach

jakoś tak przeszukałam forum i nie znalazłam o nich wątku, a myślę, że są zespołem wartym uwagi. co o nich sądzicie?
She should have worn the crown of thorns
She should have been a son"

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-05-09, 17:00   

Ja tam słyszałam ich tyko lub aż dwie piosenki :roll:
Jakoś mi nie przypadły do gustu
Jedyne co mnie powala to nazwa zespołu :-P

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-05-09, 17:11   

Zespół znany dośc, ale mimo to raczej nie słyszałem ich piosenek. Ale co ciekawe, wydaje mi się, że nazwa tego zespołu to aluzja do Kurta Cobaina, no sami zobaczcie - Kombajn to aluzja do Cobain, powszechnie znana, a kur od razu kojarzy się z imieniem :roll: Hehe, no nie wiem ;]

Niewyspana 
Wanna Fuck?

Wysłany: 2007-05-09, 19:42   

Crock, fantazjujesz ;D. kiedyś trochę o nich czytałam i jakoś nie wyszukałam jakiejś miłości lub potępienia do osoby Cobaina.

ja ten zespół polubiłam po wysłuchaniu "Waniliowego nieba". świetna piosenka. ich pierwsza płyta należy do moich ulubionych. Potem kupiłam drugę i trochę się rozczarowałam. według mnie brakuje jej siły i tego przybrudzenia, które komponowałyby się z tekstami.
She should have worn the crown of thorns
She should have been a son"

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-05-09, 19:50   

Tak jak wspomniał Crock, zespół dość znany, z nazwą..interesującą(?) Hmm... słysząc dwie czy trzy piosenki niewiele mogę powiedzieć. Cóż(róż, Moth) nie powalili mnie swoją 'poezją', można powiedzieć, że jest dla mnie po prostu głupia. Zwróciłam uwagę na wokal, któremu brak 'charakteru'. Nie, zespół nie dla mnie. Próbowali zachwycić nazwą-nie zachwycili, muzyką-również.

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

Hole 
girl

Wysłany: 2007-05-09, 21:47   

Źle mi się ta muzyka kojarzy, była przy mnie w złym momencie życia. Myślę, że właśnie dlatego, po kilkakrotnym przesłuchaniu ich pierwszego albumu, nigdy więcej do niej nie wróciłam.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-05-09, 21:51   

Hole napisał/a:
Źle mi się ta muzyka kojarzy, była przy mnie w złym momencie życia.

Ze mną było tak samo - w moim przypadku był to utwór "Warszawa", który akurat mi się podobał, ale nadal mi się robi łyso, jak go słyszę. Reszta piosenek specjalnego wrażenia na mnie nie wywarła.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-05-10, 07:00   

Ja właśnie wczoraj przypadkiem znalazłam u siebie ich płytę i włączyłam z ciekawości. Jedna piosenka nawet mi się spodobała prawie bardzo ;-) , ale potem było coraz gorzej, w efekcie po kilku utworach płytę wyłączyłam...Jest raczej nudna. Generalnie zespół jest w porządku, muzyka OK, ale nie powala.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-05-10, 12:10   

lubię ich bardzo. płyty obydwie są świetne. jeden z lepszych polskich zespołów.

SunFlower 
nurse?

Wysłany: 2007-05-10, 12:20   

Jak dla mnie wspaniała 'odskocznia'. Interesująca, czasami zaskakująca, relaksująca mnie muzyka. Zimą często słuchałam będąc poza domem i przed snem. Mam kilka ulubionych piosenek z pierwszej jak i z drugiej płyty. Muzyka nie dla wszystkich ;)

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-05-23, 12:54   

Nie lubie,nie slucham,nie polecam...

wogole to bardziej debilnej nazwy zespolu nie slyszalem

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-05-23, 16:40   

Dla bardziej zainteresowanych co nie słyszeli..

...mam próbną piosenkę :lol: :lol: :lol:

:121:

norka

Wysłany: 2007-06-06, 10:46   

kombajn tojeden z lepszych zespołów na naszej scenie. mają swój własny, niepowtarzalny styl, muzyka na wysokim poziomie, świetny klimat. tylko te teksty :roll: ;-)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-06, 10:57   

norka napisał/a:
kombajn tojeden z lepszych zespołów na naszej scenie. mają swój własny, niepowtarzalny styl, muzyka na wysokim poziomie, świetny klimat. tylko te teksty :roll: ;-)

A czym muzycznie różnią się od Negatywu, czy chociażby dobrze wszystkim znanego Myslovitz ?
Mam tu na myśli pomysł na muzykę. Jest jakiś inny ? Gdzie ta oryginalność ?

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

norka

Wysłany: 2007-06-06, 11:13   

Moth napisał/a:
A czym muzycznie różnią się od Negatywu, czy chociażby dobrze wszystkim znanego Myslovitz ?
Mam tu na myśli pomysł na muzykę. Jest jakiś inny ? Gdzie ta oryginalność ?

negatyw, przynzam szczerze znam bardzo słabo wiec nie będę się wypowiadał nt podobieństwa tych dwóch kapel. a co do podobieństwa do myslovitz, jeżeli naprawde uważasz, że grają podobnei to chybanie słyszałeś którejś z nich :-P nie no, spoko, żartuję ;-)
wiesz, nie będę się bawił w analizowanie muzyki od podszewki bo ani to większego sensu nie ma, ani nie jestem osobą która by miała jakieś wyjątkowe predyspozycje do tego typu praktyk.
owszem, kombajn można można wymienić obok myslovitz, w sumie podobne, gitarowe granie. jednak jest jakas subtelna różnica między omawianymi kapelami. coś co sprawia że muzyka obu zespołów "porusza się" w zupełnie innych klimatach. na pewno ma na to duży wpływ wokalista, jego maniera, teksty. dla mnie klimat jest równie ważny jak muzyka i wokale. osobiści bardzo lubię i myslovitz i kombajn, ale nie traktowałbym ich jako "sąsiadów". jasne, na upartego zawsze można, ale myślę że obie kapele swoją muzkę kierują, może nei tyle do różnych odbiorców, a do różnych rejonów gustu słuchacza.

Odpowiedz do tematu