Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:48
KULT
Autor Wiadomość
humi 
(o\_!_/o)

Wysłany: 2007-06-20, 13:00   KULT

Nie było jeszcze (o dziwo) tematu o Kulcie. Kult, Kazik, KNŻ, Buldog, El Dupa.. 8-)

Przez ciekawe teksty, wspaniałą muzykę, specyficzne zachowanie wokalisty przyciągają na koncert gros ludzi. Można powiedzieć, że połączenie rock'a, punk'u (?) z elementami jazz'u. Nie będę się rozwodzić o nich, bo można to przeczytać tutaj . Co myślicie na temat wymienionych wyżej zespołów? 8-)

A tu dwa zdjęcia, które najlepiej wyszły (przepraszam zdjęcia robione telefonem, a Kazik się rusza cały czas, cholera.) z sobotniego koncertu Kultu w moim mieście. :12:

http://img503.imageshack....djcie023mp0.jpg
http://img339.imageshack....djcie032qo5.jpg

(o\_!_/o) Vroom, vroom!

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-06-20, 18:33   

Byłam w tym roku na Kulcie we wroc. I musze przyznać ze koncert chujowy. Na buldogu byłam na juvenaliach. I tez mi sie nie podobało.Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu. Mi się już kazik, kult i wszytko to przejadło.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-06-20, 22:25   

Taka popraweczka.Od Katowich rok temu obowiązuje całkowita prohibicja przed i w trakcie koncertu...to tak na marginesie...więc najpierw się dowiedz a potem obwiniaj niesłusznie ludzi.

Co o kulcie sądzę to kazdy wie.Jak nie to polecam prezentację z działu o tym samym tytule ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-06-21, 08:45   

Co sądzę? Kult był, jest i będzie. Trudno mi sobie wyobrazić tzw. polską scenę muzyczną bez tej kapeli. Więcej pisać nie będę, bo po co znowu chwalić i chwalić ;-) Kazika i KNŻ doceniam także bardzo (koncert Kazika był jednym z najlepszych koncertów w moim dotychczasowym życiu). Buldog jest mi nadal obcy. Natomiast El Dupy znam tylko "Natalię w Brooklynie", na którą jestem skazana.

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-06-21, 15:24   

Jeszcze z jakiś czas temu powiedziałabym ,że to badziewie , bo ich muzyka jakoś do mnie nie docierała. Szwagier kiedyś dał mi w rece książkę "Kult Kazika" , pokazał najlepsze według niego kawałki i płyty...
Teraz to nie wyobrażam sobie dnia bez Kultu... xD aż tak się wkręciłam , a zaczeło się wszystko od piosenki "Nie mam nogi" xD
Uważam ten zespół za jeden z lepszych w Polsce... oczywiscie to moje zdanie ;-)

... i też się dziwie ,że nie było wcześniej tego tematu ... :-P

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-21, 15:35   

Agrafka napisał/a:
Teraz to nie wyobrażam sobie dnia bez Kultu... xD aż tak się wkręciłam , a zaczeło się wszystko od piosenki "Nie mam nogi" xD

To akurat Kazik, a nie Kult, ale spoko :).

Jedna z moich ulubionych kapel, dużo można by o tym pisać...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Homuś 
Bartek

Wysłany: 2007-06-21, 16:19   

Maryha napisał/a:
Byłam w tym roku na Kulcie we wroc. I musze przyznać ze koncert chujowy. Na buldogu byłam na juvenaliach. I tez mi sie nie podobało.Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu. Mi się już kazik, kult i wszytko to przejadło.

Kazik nie jest coraz bardziej pijany. Po Katowicach jak pisze JAMIk ma prohibicje, a zapomnieć tekst każdy może.

---------->Last fm<----------

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-06-21, 21:13   

Może nie zawsze, ale mu się zdarza. :-P
Tak jak większość, scena muzyczna bez w/w to lipa. Muzyka wspaniała, a charyzma i "życie"Kazika przechodzi na ludzi. ;-)

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

stefcia 

Wysłany: 2007-11-24, 18:28   

Odgrzebuję temat:)

Kazik/Kult/KNŻ itepe byli mi obojętni do tegorocznego koncertu Buldoga w Jarocinie. Tak bardzo mi się podobało, że postanowiłam zapoznać się z twórczością Kazika i reszty. I od tamtej pory powolutku, ale ze skutkiem zagłębiam się w ich dokonania:)
"Czarne słońca", Dom wschodzącego słońca", "Lewe lewe loff", "Muj wydafca", "Dziewczyna bez zęba na przedzie" to najlepsze z najlepszych;]

bdz 

Wysłany: 2008-01-28, 12:03   

Chociaż nie słucham Kultu namiętnie, to jednak grali wczoraj w moim mieście, więc wybrałam sie na koncert. I cóż, nie spodziewałam sie tak dobrej zabawy! Wiedziałam, że będzie energetycznie, ale takiej dawki energii to się nie spodziewałam. Na prawdę zespół dał świetny koncert, Kazik prowadził dialog z publicznością, podawał rękę. Nie żałuję, że się wybrałam, choć bliska już byłam tego, by nie iść. Dodatkowo udało mi się zdobyć setlistę z podpisem Janusza Zdunka- podsumowując: bardzo udany koncert.

druantia 

Wysłany: 2008-08-05, 22:15   

Maryha napisał/a:
Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu.

Gdybyś napisała tyle tekstów, co Kazik, to też byś miała problemy z pamięcią. Kazik nie jest robotem.

Kult to bez wątpienia najlepszy polski zespół, jaki kiedykolwiek istniał.
Co do KNŻ - w przyszłym roku wracają, by zagrać dla nas parę koncertów. Bosko!

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-02-02, 23:30   

Płyta ma sie ukazać gdzieś w 2009 roku,latem najpewniej,ale Kazo poweidział,że cisnienia nie ma i wyjdzie w 2010.Warunek jest taki,że muszą mieć dobre piosenki i ciągle komponują.Na 3 słabą płytę z rzędu nie chcą Sobie pozwolić ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

malwina_k 

Wysłany: 2009-02-19, 00:59   

Uwielbiam Kult - Kaseta 8-)

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2009-02-19, 06:17   

A przypomniało mi się. Ostatnio na żywca sprawdziłam jak się ma kondycja chłopaków i donoszę, że dobrze jest. Kazik tekst troszku pomylił, na saksofonie grać mu się nie chciało, przymusowa przerwa chyba po trzecim kawałku była, ale pijany raczej nie był ;P 36 porządnych numerów, bardzo udany koncert, więc myślę, że dobrze będzie.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-11, 21:13   

Po 4 latach nadchodzi nowy album Kultu.Pierwszy bez Banana,pierwszy wyprodukowany przez Kazika.Płytę promuje singiel Marysia.

1. Maria ma syna
2. Amnezja
3. Idiota stąd
4. Nowe tempa
5. Marysia
6. Nie mamy szans
7. Kiedy ucichną działa już
8. My chcemy trzymać w garści świat
9. Skazani
10. Jutro wszystko zmieni się
11. To nie jest kraj moich snów
12. Podejdź tu proszę
13. Chodźcie chłopaki
14. Karinga
15.

Co do 15 to nie wiem czy tak ma być,czy to błąd,ale na okładce też jest tylko.

Odpowiedz do tematu