Nie było jeszcze (o dziwo) tematu o Kulcie. Kult, Kazik, KNŻ, Buldog, El Dupa..
Przez ciekawe teksty, wspaniałą muzykę, specyficzne zachowanie wokalisty przyciągają na koncert gros ludzi. Można powiedzieć, że połączenie rock'a, punk'u (?) z elementami jazz'u. Nie będę się rozwodzić o nich, bo można to przeczytać tutaj . Co myślicie na temat wymienionych wyżej zespołów?
A tu dwa zdjęcia, które najlepiej wyszły (przepraszam zdjęcia robione telefonem, a Kazik się rusza cały czas, cholera.) z sobotniego koncertu Kultu w moim mieście.
Byłam w tym roku na Kulcie we wroc. I musze przyznać ze koncert chujowy. Na buldogu byłam na juvenaliach. I tez mi sie nie podobało.Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu. Mi się już kazik, kult i wszytko to przejadło.
Taka popraweczka.Od Katowich rok temu obowiązuje całkowita prohibicja przed i w trakcie koncertu...to tak na marginesie...więc najpierw się dowiedz a potem obwiniaj niesłusznie ludzi.
Co o kulcie sądzę to kazdy wie.Jak nie to polecam prezentację z działu o tym samym tytule
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Co sądzę? Kult był, jest i będzie. Trudno mi sobie wyobrazić tzw. polską scenę muzyczną bez tej kapeli. Więcej pisać nie będę, bo po co znowu chwalić i chwalić Kazika i KNŻ doceniam także bardzo (koncert Kazika był jednym z najlepszych koncertów w moim dotychczasowym życiu). Buldog jest mi nadal obcy. Natomiast El Dupy znam tylko "Natalię w Brooklynie", na którą jestem skazana.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Jeszcze z jakiś czas temu powiedziałabym ,że to badziewie , bo ich muzyka jakoś do mnie nie docierała. Szwagier kiedyś dał mi w rece książkę "Kult Kazika" , pokazał najlepsze według niego kawałki i płyty...
Teraz to nie wyobrażam sobie dnia bez Kultu... xD aż tak się wkręciłam , a zaczeło się wszystko od piosenki "Nie mam nogi" xD
Uważam ten zespół za jeden z lepszych w Polsce... oczywiscie to moje zdanie
... i też się dziwie ,że nie było wcześniej tego tematu ...
Byłam w tym roku na Kulcie we wroc. I musze przyznać ze koncert chujowy. Na buldogu byłam na juvenaliach. I tez mi sie nie podobało.Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu. Mi się już kazik, kult i wszytko to przejadło.
Kazik nie jest coraz bardziej pijany. Po Katowicach jak pisze JAMIk ma prohibicje, a zapomnieć tekst każdy może.
Może nie zawsze, ale mu się zdarza.
Tak jak większość, scena muzyczna bez w/w to lipa. Muzyka wspaniała, a charyzma i "życie"Kazika przechodzi na ludzi.
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
Kazik/Kult/KNŻ itepe byli mi obojętni do tegorocznego koncertu Buldoga w Jarocinie. Tak bardzo mi się podobało, że postanowiłam zapoznać się z twórczością Kazika i reszty. I od tamtej pory powolutku, ale ze skutkiem zagłębiam się w ich dokonania:)
"Czarne słońca", Dom wschodzącego słońca", "Lewe lewe loff", "Muj wydafca", "Dziewczyna bez zęba na przedzie" to najlepsze z najlepszych;]
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
Chociaż nie słucham Kultu namiętnie, to jednak grali wczoraj w moim mieście, więc wybrałam sie na koncert. I cóż, nie spodziewałam sie tak dobrej zabawy! Wiedziałam, że będzie energetycznie, ale takiej dawki energii to się nie spodziewałam. Na prawdę zespół dał świetny koncert, Kazik prowadził dialog z publicznością, podawał rękę. Nie żałuję, że się wybrałam, choć bliska już byłam tego, by nie iść. Dodatkowo udało mi się zdobyć setlistę z podpisem Janusza Zdunka- podsumowując: bardzo udany koncert.
Może dlatego ze Kazik jest coraz bardziej pijany na tych koncertach i zapomina tekstu.
Gdybyś napisała tyle tekstów, co Kazik, to też byś miała problemy z pamięcią. Kazik nie jest robotem.
Kult to bez wątpienia najlepszy polski zespół, jaki kiedykolwiek istniał.
Co do KNŻ - w przyszłym roku wracają, by zagrać dla nas parę koncertów. Bosko!
Płyta ma sie ukazać gdzieś w 2009 roku,latem najpewniej,ale Kazo poweidział,że cisnienia nie ma i wyjdzie w 2010.Warunek jest taki,że muszą mieć dobre piosenki i ciągle komponują.Na 3 słabą płytę z rzędu nie chcą Sobie pozwolić
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
A przypomniało mi się. Ostatnio na żywca sprawdziłam jak się ma kondycja chłopaków i donoszę, że dobrze jest. Kazik tekst troszku pomylił, na saksofonie grać mu się nie chciało, przymusowa przerwa chyba po trzecim kawałku była, ale pijany raczej nie był ;P 36 porządnych numerów, bardzo udany koncert, więc myślę, że dobrze będzie.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum