Dobrze, temat o Powstaniu Warszawskim jest w Hyde Parku, tutaj miało być o Lao Che. Nie róbmy offtopa, chociaż tematyka Powstania wiąże się ściśle z tekstami zespołu.
2 tygodnie temu miałam okazje bardziej przysłuchać się ich muzyce, ale po przesłuchaniu ich utworów stwierdziłam, że TO NIE DLA MNIE! jakoś mi to nie pasuje aczkolwiek na pogo podczas ich koncertu fajnie sie bawiłam (to wtedy oberwałam w oko )
"Powstanie Listopadowe" znam na wylot i bardzo mnie rusza. jak można to nazywać muzyką? normalnie. dla mnie ten album jest magiczny, jeden z lepszych, jakie miałam okazje usłyszeć. no i muszę zgodzić się z Hole. jak słuchać - to tylko w całości..
"Przebicie do Śródmieścia" i "Godzina W" - szczególnie polecam.
Pamiętam ich koncert w Opolu - dotychczas jedyny. Dziewczyna mnie zaciągnęła (po nim zacząłem ich słuchać). Było super ;). Na żywo klimat jeszcze lepszy
Zmieniła się data rozpoczęcia sesji nagraniowych do nowej płyty Lao Che. Będzie to najprawdopodbniej 8 lub 10 września. Czas ukazania się płyty nie zmienia się - będzie to jesień 2007.
Ciekawe, w jakim kierunku pójdą teraz...
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
haha! dzieki Ci za wytkniecie bledu. "Powstanie warszawskie" rzecz jasna, niewybaczalna pomylka, ale musze zwalic to na ksiazke z historii, ktora przegladalam z tamtej chwili.;)
Cytat:
Zmieniła się data rozpoczęcia sesji nagraniowych do nowej płyty Lao Che. Będzie to najprawdopodbniej 8 lub 10 września. Czas ukazania się płyty nie zmienia się - będzie to jesień 2007.
Ciekawe, w jakim kierunku pójdą teraz...
Oj ja też jestem ciekawa jaki będzie ich kolejny krok, mam nadzieje ,że będzie jeszcze lepszy od ostatniej płyty , która mi się bardzo , ale to bardzo spodobała i nie ukrywam ,że jakoś obudziła we mnie płyta "Powstanie Warszawskie" patriotyczne uczucia
Sadze, że nowa płyta nie będzie żadnym "przebiciem" poprzedniej. "Powstanie Warszawskie" zawsze będzie wyjątkowym albumem. Nowa może być kolejnym świetnym, ale innym ;).
Ach, nie mogę się już doczekać ;).
Na przełomie października i listopada ukaże się nowa płyta grupy Lao Che. Materiał otrzymał tytuł "Gospel".
Jak wynika z informacji, nowy materiał Lao Che, będący następcą dobrze przyjętego "Powstania Warszawskiego", ma być zaskakujący pod względem muzycznym, produkcyjnym i tekstowym.
"Kierując się zmysłem artystycznym i zdrowo pojętą ambicją postanowiliśmy, aby trzecia płyta Lao Che nie powielała koncepcji i schematów poprzednich dokonań" - informują muzycy grupy. "Zaadoptowana metodyka działania wykluczała stworzenie kolejnego koncept albumu. Trzecia płyta ukazuje nasze zainteresowania samym muzykowaniem - stąd zupełnie inna aura otacza całą produkcję, jej przygotowywanie, kompozycję i realizację. Radość z dźwięku. Radość z rytmu. Radość z brzmienia. Całość nagrania została zrealizowana w technice analogowej. Wykorzystano studia Polskiego Radia (S-3, S-4) wraz całym archaicznym zapleczem zapisu taśmy magnetycznej. Inspirowani po części muzyką cyrkową, a i również starymi polskimi kreskówkami przywołaliśmy radosne wibracje, pobudzające do ruchu i elektryzującego odbioru. W warstwie lirycznej pojawia się autorska wizja Spiętego, w której odzwierciedla on współczesny świat człowieka, jego relacje społeczne i religijne. Teksty groteskowe w swoim wyrazie mają oddać słabości i ułomności ludzkiej natury. Tytuł płyty - Gospel - oddaje karykaturalną wizję rzeczywistości. Ciesz się z muzyki i tańcz. Życzymy miłego odbioru".
Wiem, że może być to oznaką mojego spóźnionego zapłonu, niedoinformowania, bądź też słabej spostrzegawczości, ale jakiś czas temu zauważyłem, że 10 z 14 piosenek na Gusłach to 'Mojżeszowe przykazania' ;).
Tracklista:
Cytat:
1.Astrolog – Nie będziesz miał Bogów cudzych przede Mną (I)
2.Kniaź – Nie zabijaj (V)
3. Klucznik (rozdziobią nas kruki i wrony)
4.Wiedźma – Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu (VIII)
5.Junak – Nie pożądaj żony bliźniego swego (IX)
6. Lelum Polelum
7. Mars – Anioł Choroby
8. Nałożnica – Nie cudzołóż (VI)
9.Did Lirnik – Pamiętaj abyś dzień święty świecił (III)
10. Topielce – Czcij ojca swego i matkę swoja (IV)
11. Komtur – Nie wymawiaj imienia Pana Boga swego nadaremno (II)
12. Jestem Słowianinem
13. Wisielec – Nie kradnij (VII)
14. Kat – ani żadnej rzeczy, która jego jest (X)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum