Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:48
Myslovitz
Autor Wiadomość
Sóha 
grejpfrutowo

Wysłany: 2007-09-02, 12:45   

"Z twarzą Marylin Monroe", "Książka z drogą w tytule", "Zgon".

Uwielbiam Myslovitz za te piosenki. Szalenie optymistycznie mnie nastawiają do życia. Ba, nawet "Zgon"^^
Ostatnio zmieniony przez Sóha 2007-09-03, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-09-02, 15:08   

Czadowa kapela. Fajne teksty i jakas taka specyficzna muzyka. Mi się podoba. Hole napisała wczesniej o "Krakowie", że cudna piosenka. Jak dla mnie jedna z najlepszych w dorobku Myslovitz. Moim zdaniem oddaje klimat artystycznej strony Krakowa.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

stefcia 

Wysłany: 2007-09-03, 10:17   

Bardzo lubię Myslovitz, szczególnie za teksty i za to, że się wyróżniają od innych polskich kapel. Ostatnia płyta bardzo podoba mi się, ale moją ulubioną jest "Miłość w czasach popkultury". A ulubiona piosenka.. hmm bardzo trudny wybór :)

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-03, 17:32   

stefcia napisał/a:
A ulubiona piosenka.. hmm bardzo trudny wybór :)

A ja z tym nie mam problemu :)

"Dla Ciebie"

"Długość dźwięku samotności"

Te dwie zdecydowanie prowadzą :)
----------------------

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-09-04, 17:42   

Tak! lubię Myslovitz (ale Rojka, Lali, Jacy, Powagi i Myszora nie kocham :shock: ;-) ) ...może i wiele ich piosenek to smętasy, ale ile w nich sensu;], dawają mi kopa - wystarczy, że posłucham np. Acidland i od razu inaczej dostrzegam świat. Ulubionej piosenki jako takiej nie mam, bo nie ma piosenki obok której obojętnie bym nie przeszła, ale za to mam wiele z nimi wspomnień np. 'Alexander' to była pierwsza piosenka którą zaprezentowałam przed wiekszą publiką xD.

Doskonale pamiętam mój pierwszy koncert Myslovitz'a (skakałam pod sceną z pełnym pechęrzem ;] )

Hmm.. a tu dołączam ;-) 'Kraków' z Leszkiem Możdżerem ;-)

:121:

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-09-04, 17:45   

Też lubię Myslovitz. Fajnie się ich słucha jesiennymi wieczorami, czy ogólnie wieczorami. Starsze płyty miały to coś w sobie. Czasem smęty też są fajne ;).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-09-04, 20:45   

Myslovitz to całkiem niezły zespół, niegdyś nienawidziłem go i jak Chainer twierdziłem że to podróbka britpopu, ale ten band ma swój własny ciekawy klimat. Najlepsza ich płytka to według mnie Sun Machine za piosenki "Z twarzą Marylin Monroe: i "Peggy Brown"....

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-09-05, 07:40   

jeden z moich ulubionych zespołów. i w sumie wolę ich od miłości, niż wcześniej, bo poszli własną drogą. skalary, mieczyki, neonki - bardzo udany eksperyment. happiness is easy - dobra pyta z jedną z najlepszych ich piosenek, czlyli "książę życia umira". a moja ulubiona to korova milky bar. byłem na ich sześciu koncertach, dają radę.

rocketqueen

Wysłany: 2007-09-05, 22:56   

byłam kiedyś na ich koncercie, fajny zespół, na pewno oryginalny, ale wole ciut mocniejszą muzykę...

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-11-11, 04:50   

Wczorajszy koncert był świetny! :) 35 urodziny Lali! :12:
Jestem spełniona (przed oficjalną przerwą zespołu) bo posiedziałam przed sceną i śpiewałam piosenkę 'Alexander', co tam, że dostałam 3 upomnienia od ochrony :mrgreen: :shock: - ale było warto :12: Zrobiłam mnóstwo zdjęć z koncertu i po koncercie :roll: Dostałam autografy! :oops:

ten jest najlepszy! od Ludwika van Beethoven'a vel Przemek Myszor :shock:

Uwielbiam to koncertowe szaleństwo! ale czas wrócić do szarej rzeczywistości... wracam do starego wcielenia ałtsajdera ;-)

demrisad 

Wysłany: 2007-11-11, 19:29   

oo ALEXANDER jest jednym z najlepszym utworów Myslovitz moim zdaniem <yes>. OO pokaż więcej zdjęć:PP
Myslovitz.. jeden z moich ulubionych zespołów... ulubiony polski.. Dobre ma teksty i dobra muzyka... czegoż chcieć więcej..?

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-12-06, 17:42   

Dostałam od Mikołaja koszulkę Myslovitz prosto z Mysłowic z autografem specjal fo mi!! :12:
ten rok mogę nazwać w 1o0% rokiem myslovitzowym!! :mrgreen: :mrgreen:

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-02-12, 22:59   

Ostatni post w tym temacie jeszcze w 2007 roku... :shock:

To prawdziwe perełki polskiego rocka. Uważam, że Panowie z Myslivitz są niesamowicie utalentowanymi muzykami. Uwielbiam ich teksty. I piękne, i mądre. ;-)

Całym sercem kocham utwór: "Dla Ciebie". Naprawdę wiele dla mnie znaczy, wiele o mnie mówi... Jeśli ogólnie miałabym wybrać jakieś piosenki, z którymi się utożsamiam, to na pewno to byłaby jedna z nich.
"Otwórz oczy, zobacz sam:
Przed nami mgła..."

Amazing.

A "Peggy Brown" wymiata! Piosenka o ciemnowłosej dziewczynie, intrygującej i nieprzystępnej.
O niezdobytej piękności. Udręka dla mężczyzny. ;-)

No i rewelacyjna "Długość dźwięku samotności, której nawet ogromna popularność nie pozbawiła wrażliwości, niepokorności i osobistego, wręcz intymnego wydźwięku.

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

jordi

Wysłany: 2009-02-12, 23:14   

o Mer odgrzebała temat ;] Oki, widzę że tu się nigdy nie wypowiadałem. Kto wie ten wie że za Myslovitz dałbym sie pociąć, to taki dla mnie polski R.E.M. , trochę niepoważne porównanie, ale cos w tym jest ;-)
Myslovitz zawsze czesto wraca z wielką pasją do moich uszu... Zaczęło sie od tego, że kiedyś byłem wielkim pesymistą i potrafiłem dopasować do siebie piosenki Rojka, Myslovitz to moje "wyrażane Ja" kiedyś a nawet teraz.
Nawet Rojek urodził się tego dnia, tego samego miesiąca co ja... coś w tym jest ;)

Meredith napisał/a:
A "Peggy Brown" wymiata!

Przypomniało mi się jak szalelismy w pociągu przejezdżając przez stację "Mysłowice" na koncert Metalliki, donośny krzyk przez okno - "O Peggy Brown, o Peggy Browm" hehehe :D

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-02-12, 23:24   

Jordi napisał/a:
kiedyś byłem wielkim pesymistą i potrafiłem dopasować do siebie piosenki Rojka

Ale uważasz, że jego teksty są tylko pesymistyczne? Czy po prostu skupiałeś się tylko na tych smutnych utworach?

Cytat:
Przypomniało mi się jak szalelismy w pociągu przejezdżając przez stację "Mysłowice" na koncert Metalliki, donośny krzyk przez okno - "O Peggy Brown, o Peggy Browm" hehehe :D

Ciekawe ilu tak robi... :mrgreen: Mieszkańcy Mysłowic muszą mieć niezły ubaw... :mrgreen:

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Odpowiedz do tematu